Gratis boom uit Capelle krijgt alsnog een plekje

21 november 2016 om 19:58 door Job Halkes
Gratis boom uit Capelle krijgt alsnog een plekje

De kerstboom die vorig jaar door een inwoonster uit Capelle aan den IJssel werd aangeboden aan de gemeente Rotterdam en werd geweigerd, krijgt alsnog een mooie bestemming. De negen meter hoge boom krijgt een plek bij het winkelcentrum in haar eigen woonplaats.

In Rotterdam ontstond vorig jaar ophef, toen duidelijk werd dat de gemeente geen boom ging plaatsen voor het station. Irene van Vliet uit Capelle las dat ook en besloot haar boom ter beschikking te stellen, maar de gemeente Rotterdam sloeg het aanbod af. Nu, een jaar later, is er alsnog een mooie bestemming gevonden. „We gaan de boom plaatsen voor de Zuidelijke ingang van het winkelcentrum”, aldus de Capelse wethouder Jean Paul Meuldijk (Buitenruimte). „Samen met eigenaar Wereldhave willen we de bezoekers iets moois bieden voor de overlast vanwege de verbouwing. En mevrouw wilde graag van de boom af. Dus dat is een echte win-winsituatie.”

De gemeente Capelle heeft zelf contact gezocht met mevrouw Van Vliet. „Mevrouw wilde de boom toch al kwijt, omdat deze best voor wat overlast zorgt”, aldus Meuldijk. „Als mevrouw de boom laat weghalen door een bedrijf, dan kost dat best veel geld en gaat de boom de versnipperaar in. Wij halen hem nu gratis weg voor haar en geven de boom nog een mooie bestemming.”

Net te klein

Normaliter moet de gemeente diep in de buidel tasten. „Onze boom die voor het stadhuis komt te staan, komt uit de Ardennen”, vertelt Meuldijk. „De boom van mevrouw is te klein voor het stadhuis. Maar met het plaatsen van de boom bij het winkelcentrum hebben we een prachtige bestemming gevonden. Een mooie geste voor alle overlast van de gemeente en Wereldhave.”

Meulberg denkt niet dat meer Capellenaren de komende jaren bomen gaan aanbieden. „Voor zover wij weten staan er in Capelle verder geen bomen die voldoen.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!