Eerste voelbare plattegrond van Rotterdam CS getest

16 oktober 2016 om 17:50 door Donna van der Kolk
Eerste voelbare plattegrond van Rotterdam CS getest
Foto: Prorail

Reizen met de trein kan een behoorlijke uitdaging zijn. Helemaal voor blinden en slechtzienden, want waar moet je een kaartje kopen, van welk perron rijdt de trein en hoe kom je daar dan? Prorail heeft daarom zaterdag samen met de oogvereniging de eerste voelbare stationsplattegrond getest.

De allereerste voelbare plattegrond is van Rotterdam Centraal en moet mensen met een visuele beperking helpen zich beter te oriënteren.

Reliëfroute

Tijdens het testen op het station is gekeken of de informatie op de plattegrond klopt en of de gebruikte symbolen inderdaad bijdragen aan een betere oriëntatie. Op de plattegrond worden looproutes en voorzieningen weergegeven in reliëf en contrasterende kleuren. „De eerste resultaten zijn erg positief”, zegt projectmanager Mara Ririassa van Prorail.

Aanvulling

De komende tijd worden de resultaten verder bekeken en worden opmerkingen verwerkt. Bovendien gaat de spoorbeheerder kijken waar de plattegrond het best geplaatst kan worden en of voelbare kaarten van complexe stations eventueel thuisbezorgd kunnen worden. De voelbare plattegrond is volgens Prorail een goede aanvulling op de voorzieningen die er al zijn, zoals geleidelijnen en brailleplaatjes bij liften en trappen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!