Gemeente zet streep door reuzenrad naast Erasmusbrug

26 september 2016 om 16:14 door Job Halkes
Gemeente zet streep door reuzenrad naast Erasmusbrug
Een artist impression van hoe het 60 meter hoge reuzenrad aan de voet van de Erasmusbrug er uit zou gaan zien. De gemeente geeft echter geen groen licht. / SKYVIEW ATTRACTIONS

Er komt geen reuzenrad naast de Erasmusbrug. Volgens bronnen binnen de gemeente is er te veel weerstand tegen het project van ondernemer Perry Oerlemans. Die wilde er een 60 meter hoog reuzenrad neerzetten waarin onder meer gegeten zou kunnen worden. Bewoners krijgen maandag een brief met uitleg.

Nadat bekend was geworden dat er mogelijk een reuzenrad zou komen naast de Erasmusbrug, reageerden bewoners van nabijgelegen flats boos. Ze waren bang voor een kermis voor de deur en voor hun privacy. Tijdens een eerste bewonersavond probeerde Oerlemans de bewoners bij te praten, maar die avond kon niet doorgaan vanwege de enorme opkomst en de beperkte beschikbare ruimte. De nieuwe bewonersavond is geannuleerd.

De gemeente gaat nog wel kijken naar mogelijke andere locaties voor het rad. Ook wordt er met de bewoners verder gesproken over de invulling van het plein voor de Spido.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!