Extreemrechtse NVU demonstreert voor Zwarte Piet

21 september 2016 om 09:29 door Job Halkes
Extreemrechtse NVU demonstreert voor Zwarte Piet
ANP

Niet alleen tegenstanders van Zwarte Piet willen demonstreren bij de landelijke intocht van Sinterklaas in Maassluis, ook de extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) gaat een vergunning aanvragen. Onder het mom ‘Ik schaam mij niet voor Zwarte Piet. Stop de kinderfeest haters’ wil de partij op 12 november van zich laten horen.

Volgens voorman Constantijn Kuipers wordt de benodigde vergunning de komende week aangevraagd. „Ik verwacht dat wij, zoals bij andere evenementen waar wij aanwezig zijn, gewoon een vak toegewezen krijgen waar wij kunnen staan. Wij willen alleen maar een positief geluid laten horen. Andere groepen willen botsen met ons, wij niet met die groepen”, zo zegt hij tegenover het AD.

Bij de intochten in Gouda in 2014 en Meppel in 2015 was de NVU niet aanwezig. Wel waren daar tegenstanders op de been van Zwarte Piet, waarbij het in Gouda uitliep op een duw- en trekpartij tussen voor- en tegenstanders. De politie moest toen ingrijpen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!