Rotterdam

Drukte bij Papendrechtse nagelstudio na winnen prijs

Eigenaresse Le (30) heeft het superdruk met haar nagelstudio Chanelle in Papendrecht, sinds deze is verkozen tot populairste van Nederland. / Vincent van Dordrecht

Foto van 'Donna van der Kolk'

11 SEP 2016

Nagelstudio Chanelle in Papendrecht bestaat nog geen jaar, maar is onlangs uitgeroepen tot populairste nagelstudio van Nederland in de Nagelstudio Top 100 van Beautyspot.nl. De verkiezing voor beste nagelstudio werd dit jaar voor het eerst gehouden. Eigenaresse Le (30) had het al druk, maar sinds ze de de prijs heeft gewonnen is er geen houden meer aan.

Vertel. Je won de prijs, en toen?

„Ik was eerst natuurlijk heel blij en verrast. Mijn studio bestaat pas net! Wel had ik al een flinke wachtlijst dankzij mijn activiteit op social media en mijn vriendin Serena Verbon (beautyvlogger, red) die vlogte hoe ik haar nagels deed. Maar sinds ik die prijs heb gewonnen, krijg ik wel dertig aanmeldingen per dag.”

Wauw, maar je runt de salon in je eentje. Hoe doe je dat?

„Haha, dat gaat dus inderdaad niet meer. Daarom ben ik op zoek naar personeel en een pand, want ik heb nu nog een studio aan huis en dat is gewoon niet meer te doen.”

Zijn er zoveel mensen in Papendrecht en omgeving die kunstnagels willen dan?

„Niet alleen in Papendrecht, ze komen werkelijk overal vandaan. Dordrecht, Amsterdam en zelfs uit België! Het mooiste was een nagelstyliste uit Amsterdam die tegen me zei ‘In de tien jaar dat ik in dit vak zit, ben ik nog nooit helemaal tevreden geweest over mijn eigen nagels. Maar nu jij ze hebt gedaan ben ik dat eindelijk wel. Daar rijd ik graag een stukje voor.’ Een mooier compliment kun je niet krijgen.”

Wat maakt jouw studio dan zo speciaal?

„Een combinatie van dingen, denk ik. Ik volg de trends op de voet en heb mezelf aangeleerd de nagels zo dun mogelijk te zetten, zodat ze natuurlijk aanvoelen en niet bol staan. Daarnaast werk ik met persoonlijke bakjes. Al mijn klanten hebben een eigen bakje met daarin een vijl, schaartje, etcetera dat ik alleen voor diegene gebruik. Dat zie je niet veel.

Zou je nu kunnen zeggen dat je droom is uitgekomen?

„Zeker. Ik heb gestudeerd voor directiesecretaresse en heb ooit een opleiding voor nagelstyling gedaan omdat ik het leuk vond. Als hobby zette ik nagels bij vriendinnen. Toen ik voor de liefde vanuit Houten naar Papendrecht verhuisde dacht ik: misschien kan ik van die hobby wel mijn beroep maken en een eigen studio beginnen. Dat is aardig gelukt, geloof ik. Het is bizar hoe snel dat is gegaan.”

Wat zijn dan nog je toekomstplannen, nu je eigenlijk al hebt bereikt wat je wilde?

„Wie weet nog verder uitbreiden met meerdere salons en dan uiteindelijk alles overdragen aan mijn dochtertje. De salon is naar haar vernoemd. Ze heet Chanel en ik Le, vandaar dus Chanelle. Ze is drie en vindt de nagelstudio nu al fantastisch.”

Chanelle is de nummer één van de ruim180 deelnemende nagelstudio's. In totaal zijn er zo'n 16.000 stemmen uitgebracht, waarvan 3000 voor Chanelle.


Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

Foto van ''

GISTEREN

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

Schoonheid en pracht


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Wonen aan voet van Euromast?

Foto van ''

GISTEREN

De gemeente Rotterdam geeft toestemming voor een haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw in het gebied links en rechts van de Euromast, grenzend aan Het Park. Ontwikkelcombinatie Parkhaven Partners heeft plannen voor ongeveer 700 woningen.

Kansrijk voorstel


Rotterdam krijgt overdekte jeu de boules-foodhal

Foto van ''

GISTEREN

In juni opent in Rotterdam-Noord de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules bar haar deuren: Mooie Boules. De oude, karakteristieke metaalfabriek in het opkomende ZOHO-kwartier wordt omgetoverd tot Frans dorpsplein.

Signature dishes


Urban trail langs en door Rotterdamse iconen

Foto van ''

19 APR 2019

KLM Urban Trail Series keert zondag 12 mei terug naar Rotterdam met een vernieuwd parcours. Nog minder dan een maand en dan zijn het ss Rotterdam, de Maassilo, Nieuwe Luxor Theater én Maastunnel mede het toneel van de vierde editie van dit populaire hardloopevent.

Bijzondere loopervaring


Vergunningvrij bouwen in delen Rotterdam

Foto van ''

19 APR 2019

Een dakkapel, schutting of schuurtje bouwen is vanaf dit najaar mogelijk zonder vergunning in een aantal wijken in Prins Alexander en Hoogvliet. Dan start de gemeente met een proef waarbij bewoners met hun buren kunnen overleggen in plaats van met de gemeente.

Kleine bouwwerken


Laurenskerk Rotterdam steunt Notre-Dame

Foto van ''

18 APR 2019

Brand een kaarsje voor de Notre-Dame en steun samen met de Laurenskerk Rotterdam dit Franse icoon.

Bijdrage aan Frans icoon


Vaker groen licht voor fietsers

Foto van ''

18 APR 2019

Meer 30 kilometer-zones voor automobilisten in de binnenstad en vaker groen licht voor fietsers en voetgangers. Als het aan het Rotterdamse college ligt, moeten deze maatregelen eraan bijdragen dat de steeds drukker wordende stad bereikbaar blijft en dat de luchtkwaliteit omhoog gaat.

Betere verkeersbalans


McDonald’s Stadionweg start met bediening aan tafel

Foto van ''

18 APR 2019

De McDonald’s aan de Stadionweg bedient sinds deze week gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Op stand eten bij de Mac dus.

Bestelzuil


Intensieve hulp voor 500 arme gezinnen

Foto van ''

18 APR 2019

Rotterdam wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Dit moet gebeuren op basis van experimenten, innovaties en wetenschappelijke inzichten. 500 gezinnen krijgen intensieve hulp. Ook verbetert de gemeente haar dienstverlening.

‘Uit de knoop’


Haute cuisine voor maximaal 10: Deli Tasty

Foto van 'Tara Lewis'

12 APR 2019

Eelko Ferwerda praat graag over eten terwijl hij zich laaft aan de subtiele smaken van de Vietnamese keuken bij Deli Tasty.

Filmmaker Eelko Ferwerda ontdekte Deli Tasty na een bezoek aan de markt op de Binnenrotte op zaterdag. ,,Dat was in een tijd waarin we elke zaterdag naar de markt gingen om inkopen te doen voor de komende week. Er staat daar een legendarische kraam waar ze loempia’s en kroepia’s verkopen. Maar als je te laat bent, zijn ze op. Zo kwamen we hier terecht.”

Subtiele smaken


Verscherpte aanpak van klanten jeugdprostitutie

Foto van ''

10 APR 2019

De politie en het OM maken zich grote zorgen om het grote aantal minderjarige slachtoffers van mensenhandel en seksuele uitbuiting dat zij registreren. Het gaat daarbij niet alleen om jongeren die worden gedwongen door iemand anders, maar ook om jongeren die zich zonder zich bewust te zijn van de gevolgen, zelfstandig aanbieden voor seks tegen betaling.

Vaker vervolgen


Vijf AED’s op laadpalen in Rotterdam

Op de Westerkade is de eerste AED op een laadpaal bevestigd. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

10 APR 2019

Verspreid over Rotterdam komen op vijf plekken AED’s op laadpalen voor elektrisch rijden te hangen. Op de Westerkade is eergisteren de eerste ‘redder in nood’ op een laadpaal bevestigd.

Hartritme herstellen


College wil meer huurhuizen voor agenten en leraren

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdam wil de komende tien jaar minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Dit moet er mede voor zorgen dat deze groep in de stad blijft wonen.

Onderwijzers en verpleegkundigen


Aliens, ufo’s en astronauten in tram en Kunsthal

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdammers die vanaf nu met de tram reizen, hebben kans oog in oog te staan met aliens, ufo’s, robots en astronauten. Door middel van augmented reality worden passagiers tijdens een alledaags ritje verrast met ‘buitenaardse objecten’.

Science fiction


Rotterdammer schrijft boek over stunteltocht door VS

Foto van 'Ilja Post'

10 APR 2019

Het wonder van Iowa is het boek dat Bas van Oort schreef naar aanleiding van zijn 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle. Maar wees gerust: dit verhaal leest nu eens niet als de sportieve prestaties van een fitboy die ons normale stervelingen direct naar adem doet happen.

Lekke banden en gebroken spaken


Flipperen in opnieuw geopende Dubbelde Palmboom

Foto van ''

5 APR 2019

Na zeven jaar leegstand gaat De Dubbelde Palmboom weer open voor publiek. Vanaf begin volgend jaar wordt dit rijksmonument onder meer het tijdelijke onderkomen van het Flipperkastenmuseum.

Graan en specerijen


Grote terreuroefening in Rotterdamse haven

Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Foto van ''

5 APR 2019

Niet schrikken: this is just a drill. Van 8 tot en met 11 april vinden in de Rotterdamse havens en op de wal grootschalige anti-terrorismeoefeningen plaats.

Goede voorbereiding


Circulaire kledingruil XL in BlueCity

Foto van ''

5 APR 2019

Behoefte aan wat nieuwe zomerjurkjes? Of genoeg van die verzameling Hawaii-shirts in je kast? Zaterdag 6 april kun je in het oude Tropicana terecht voor de ‘grootste kleding- en sneakerruil van Rotterdam en omstreken’: CHANGEZ.

Circulaire broedplaats