Rotterdam

Foto: Facebook Dag van de Romantische Muziek

Zondagtip: Dag van de Romantische Muziek

Foto: Facebook Dag van de Romantische Muziek

Foto van 'Eva de Reus'

21 AUG 2016

Het is de meeste romantische dag van het jaar in Rotterdam. In het park naast de Euromast is het namelijk weer tijd voor de Dag van de Romantische Muziek. Flaneer in je mooiste outfit door het park, kijk je ogen uit en geniet van romantische en klassieke muziek op verschillende podia. De organisatie adviseert wel om een paraplu mee te nemen, want erg lekker weer wordt het vandaag niet.

Wat kost het?
Helemaal niets


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Pittig nieuws uit Rotterdam

Foto van 'Metro'

14 MAA 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


Views

0

30-plusfeest: 'Om half tien staat de dansvloer vol'

30-plusfeest: 'Om half tien staat de dansvloer vol'

Foto van 'Tara Lewis'

GISTEREN

Broodroosterfeest groeide in de Cruise Terminal uit naar een feest voor 3000 bezoekers in drie zalen. Zaterdag 24 maart viert het feest voor dertig plussers haar twintigste verjaardag.

Hobby

René Cieremans, eigenaar van restaurant Zotte in Hillegersberg, is één van de organisatoren. ,,Samen met mijn compagnon zijn we in 2011 begonnen in Off_Corso. We kenden elkaar via onze vrouwen en hielden allebei van uitgaan, een wijntje drinken. We kwamen al snel tot de conclusie dat we samen maar eens een feestje moesten geven. Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby."

Andere vibe

Er bleek genoeg animo te bestaan voor een avond die zich specifiek op dertig plussers richt. Wat begon als een een evenement voor 500 mensen trekt inmiddels zo'n 3000 bezoekers. ,,We beginnen om negen uur en om half tien staat de dansvloer al vol. Je hebt een andere vibe als mensen allemaal dertig plus zijn. We stoppen om drie uur, onze doelgroep wil vaak toch de volgende dag een beetje fris zijn."

In drie zalen is house, tech house en disco te horen. Daarnaast onderscheidt het feest zich door te beloven dat bij de garderobe en bar geen rij staat. De entree is 34,75 euro.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Geen Stijl-campagne werkt averechts

Geen Stijl-campagne werkt averechts

Foto van 'Tara Lewis'

GISTEREN

De oproep van Geen Stijl om massaal op CDA'er Rick Brink uit Hardenberg te stemmen zodat 'die totale islam-lul van NIDA' uit Rotterdam niet zou winnen heeft een averechts effect gehad. Het artikel werd door veel mensen gedeeld met de oproep om juist wel op NIDA-lijsttrekker Nourdin el Ouali te stemmen. In totaal werden bijna 80.000 stemmen uitgebracht.

Hackers

Nadat hackers de website van de verkiezing hadden aangevallen is de wedstrijd stilgelegd. Tegen De Volkskrant verklaarde jurylid Erik van Bruggen: ,,De aanval is mislukt, maar we hebben de stemming wel stopgezet. (..) Tot nu toe was het een fantastische verkiezing."

De finale is dinsdagavond 20 maart live te beluisteren vanaf 21.30 uur op NPO Radio 1 tijdens WNL Haagse Lobby Extra.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

0

'Wees geen figurant, maar een hoofdrolspeler'

'Wees geen figurant, maar een hoofdrolspeler'

Foto van 'Tara Lewis'

GISTEREN

Rotterdam is een van de jongste steden van Nederland. Daarmee vormen jonge stemgerechtigden een belangrijk potentieel tijdens de gemeenteraadsverkiezingen woensdag. Zeker nu zestien- en zeventienjarigen als proef voor het eerst mogen stemmen voor de gebiedscommissie én zich kandidaat konden stellen.

Toekomstige leiders

Toch merkt fotograaf Marwan Magroun (32) dat een groot deel van de jongeren zich niet aangesproken voelen door de verkiezingen. ,,Het begint met bewustmaking, jongeren wakker schudden en zeggen: er is plek voor je, óók in de gemeenteraad. Wij moeten de toekomstige leiders inspireren om vertegenwoordigers te willen zijn. Zoals Nourdin el Ouali van Nida het zegt: wees geen figurant in deze stad, maar een hoofdrolspeler.”

Minderheden worden meerderheid

Zelf kreeg hij als kind nooit veel mee over politiek. ,,Achteraf vind ik dat jammer. Vooral omdat deze stad zo snel aan het veranderen is, daar had ik me dan eerder betrokken bij gevoeld. Je merkt bijvoorbeeld dat minderheden in Rotterdam een meerderheid worden, zonder dat je dit terugziet in de gemeenteraad.”

Sleutel

Magroun is ervan overtuigd dat juist jongeren de sleutel naar oplossingen voor de stad in handen hebben. Om dat zichtbaar te maken deed hij in aanloop naar de verkiezingen een project waarbij hij portretten fotografeerde én schreef van politici. Hij bevroeg jonge kandidaten van de gebiedscommissie en lijsttrekkers over de rol van jonge Rotterdammers in de politiek.

Kippen

,,Onder hen is de zestienjarige Hamza Ciklaakbiyik uit Delfshaven, die elke dag voor de kippen zorgt in het park bij hem voor de deur en gemotiveerd is om zijn wijk beter te maken. Hij is een voorbeeld dat PVV en Leefbaar geen idee hebben hoe de samenleving in elkaar zit. Het is mijn werk om dat zichtbaar te maken, ook om andere jongeren te inspireren.”

Uitzondering

Op de koude zondagmiddag voor de verkiezingen is Hamza, de nummer drie van Wij Delfshaven, met verschillende kandidaten voor de gebiedscommissie bijeen gekomen om samen te flyeren. ,,Het is onder jongeren nog helemaal niet bekend dat ze mogen stemmen in de wijk. De gemeente heeft ook niet de moeite genomen om het onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld op social media.” Hij vormt met zijn politieke betrokkenheid een uitzondering op veel van zijn leeftijdsgenoten.

,,De meeste zitten liever achter de computer of Playstation. Mijn vrienden begrepen er niks van dat ik me verkiesbaar stelde. Maar veel van de dingen die de politiek besluit hebben invloed op hun leven. Dat bijvoorbeeld al het groen verdwijnt uit de wijk en alle buurthuizen gesloten zijn, waardoor ze de hele dag voor winkels staan te hangen. Ik wil die beslissingen niet meer overlaten aan mensen die alleen maar praten.” Hij sloot zich aan bij Wij Delfshaven omdat het een ‘a-politieke partij’ is.  ,,Andere partijen zie je alleen tijdens verkiezingstijd en daarna niet meer.”

Mening

Aan de andere kant van de stad woont de eveneens zestienjarige Cheyma Er-Rahhali, die op de tweede plek van de lijst van Nida in Hillegersberg-Schiebroek staat. ,,Ik ben al lange tijd geïnteresseerd in politiek en heb overal een mening over. Het heeft wel even geduurd voordat ik wist bij welke partij ik me wilde aansluiten, maar toen ik het programma van Nida las was ik overtuigd. Zij staan voor verbinding tussen mensen en in een stad als Rotterdam is dat essentieel.”

Veel van haar klasgenoten hebben geen flauw idee dat ze lokaal mogen stemmen. ,,Als ze het wel weten zijn ze niet altijd van plan om te gaan stemmen, ook al hebben ze over veel dingen wel een mening. De een weliswaar wat beter onderbouwd dan de ander. Ze denken niet dat ze invloed kunnen hebben met hun stem, maar ik probeer zoveel mogelijk jongeren over te halen om tóch te gaan stemmen.”

Bubbels

Rob van Beek (49) geeft al zeventien jaar maatschappijleer op een middelbare school in Spijkenisse. Hij constateert dat het per leerling verschilt in hoeverre ze zich betrokken voelen bij de verkiezingen. ,,Ik heb het geluk dat ik kinderen kan motiveren om zich in politiek te interesseren. Als ze achttien zijn gaat het echt leven en vragen ze soms om stemadvies. Ik ga dan met ze in gesprek over de thema’s die ze belangrijk vinden.” Zijn school is niet overwegend ‘wit’ of ‘zwart’ maar heeft een divers leerlingenbestand. ,,Wat mij opvalt is dat op Twitter vaak twee bubbels tegenover elkaar staan. In de klas leeft veel meer het idee: wij wonen hier en wij zijn de toekomst, ongeacht wat je achtergrond is.”

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

0

PVV zakt naar één zetel in Rotterdam

PVV zakt naar één zetel in Rotterdam

PVV-lijsttrekker Maurice Meeuwissen. Foto: ANP

Foto van 'Tara Lewis'

19 MAA 2018

De partij van Geert Wilders, die in totaal in dertig gemeenten meedoet met de gemeenteraadsverkiezingen, is gezakt naar één zetel in Rotterdam, volgens de laatste peilingen van Maurice de Hond. De debatoptredens van lijsttrekker Maurice Meeuwissen donderdag in de Centrale Bibliotheek en zondag op RTV Rijnmond, hebben vooralsnog weinig indruk op de kiezer kunnen maken. Leefbaar Rotterdam staat in de peilingen aan kop met elf zetels, gevolgd door GroenLinks, SP en VVD met vijf zetels.

Grammofoonplaat

Meeuwissen blijft in de debatten zijn pijlen op de Islam, Turken en Marokkanen richten. ,,Nog steeds is er een oververtegenwoordiging van Turken en Marokkanen in de criminaliteit", zei hij zondag op RTV Rijnmond. Lijsttrekker Stephan van Baarle noemde de PVV daarop een haatpartij en Meeuwissen een ,,vastgelopen grammofoonplaat met telkens dezelfde boodschap over de islam."

LEES OOK


Views

0

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow

Treinverkeer Rotterdam ligt plat door grote storing

Treinreizigers zullen gebruik moeten maken van de bus en de metro ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

19 MAA 2018

Al het treinverkeer van en naar Rotterdam Centraal is op dit moment gestremd. De oorzaak is een sein- en wisselstoring die door de NS 'groot' wordt genoemd. Reizigers wordt geadviseerd om station Kapsalon te mijden en gebruik te maken van de Rotterdamse metro of bussen.

De NS spreekt van een 'grote' sein- en wisselstoring ©NS

Sein- en wisselstoring

De NS heeft extra snel- en stopbussen ingezet om gestrande reizigers in de regio Rotterdam toch op hun plaats van bestemming te krijgen. Door de storing is het erg druk op Rotterdam Centraal en ook op omliggende stations zoals Schiedam Centrum en Gouda.

De hinder begon vanochtend omstreeks half negen toen de treinen tussen Gouda en Rotterdam Centraal niet meer konden rijden. Rond 10.00 uur werd de stremming groter, waardoor er in de gehele regio Rotterdam niks meer over het spoor kon rijden. Ook de HSL, die over een ander spoor rijdt, kan niet van station Rotterdam Centraal gebruikmaken.

Het is nog niet bekend wanneer de storing is verholpen.


Views

1

'Alvast bedankt voor het niet stemmen'

Foto van 'Tara Lewis'

16 MAA 2018

Politieke partij NIDA heeft in Rotterdam een opmerkelijke campagne gelanceerd. Borden met daarop foto's van Joost Eerdmans, Geert Wilders en Thierry Baudet met de tekst: 'Alvast bedankt voor het niet stemmen'.

Daarbij zijn uitspraken te lezen die de lijsttrekkers zelf hebben gedaan, zoals 'Dan kan ik in Rotterdam moskeeën sluiten', 'Dan zorg ik dat er géén halal-slager meer bij komt' en 'Dan kan ik Rotterdam dominant blank maken.'

Prikkelende actie

Volgens lijsttrekker Nourdin el Ouali van NIDA is het een ‘prikkelende actie’ om zoveel mogelijk mensen naar de stembus te krijgen. „We proberen het belang van stemmen onder de aandacht te brengen en mensen aan te sporen om te participeren.”

Dat op het eerste gezicht niet direct duidelijk is welke partij de affiche toebehoort bevestigt volgens hem het succes. „Als je de aandacht van de mensen hebt, kun je ze aan het denken zetten.”

De redactie is in afwachting van een reactie van Leefbaar Rotterdam.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

84