SS Rotterdam krijgt broertje van Playmobil

22 augustus 2016 om 13:59 door Job Halkes
SS Rotterdam krijgt broertje van Playmobil
Concurrentie langs de kade voor de SS Rotterdam op de achtergrond. / Playmobil

Met de stijgende populariteit van vakanties met een cruiseschip kon speelgoedmaker Playmobil natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant komt met een 66 centimeter lange variant, voorzien van alle luxe. De lancering van dit nieuwe schip vindt deze hele week plaats op de SS Rotterdam.

De fabrikant speelt in op de vraag die leeft bij de kinderen. Dagelijks komen er brieven en mailtjes binnen van kinderen met verzoekjes, maar die om een cruiseschip sprong er wel bovenuit. Ook de 8-jarige Silvan stuurde een berichtje. „Ik heb van stoelen en planken zelf geprobeerd een cruiseschip te maken, maar het lijkt niet echt. Dus ik wil u vragen of u dat van Playmobil kunt maken.”

Dat resulteerde na drie jaar tekenen en denken in een speelschip van 66 centimeter lang, voorzien van slaapcabines, een restaurant, zonnedek en zwembad met glijbaan. Om kinderen kennis te laten maken met dit nieuwe cruiseschip is er een speciale kajuit ingericht op de SS Rotterdam. Daar kunnen kinderen de komende tijd terecht om te spelen.

Wereldwijd

Playmobil werd in 1974 bedacht door Hans Beck. Inmiddels zijn er 2,7 miljard stuks van de populaire speelgoedfiguren gemaakt. Voor het cruiseschip moet je wel flink in de buidel tasten. De adviesprijs is namelijk 119 euro.

 

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!