Rotterdam

Hugo de Jonge met schooldirectrice Claudia Baur en een verslaggever van Rijnmond. /De Globetrotter

Rotterdamse basisschool niet 40 maar 50 weken open

Hugo de Jonge met schooldirectrice Claudia Baur en een verslaggever van Rijnmond. /De Globetrotter

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

23 AUG 2016

Basisschool de Globetrotter in Rotterdam-Zuid heeft een primeur. Het is de eerste Rotterdamse school die de deuren niet 40 maar 50 weken per jaar openhoudt. De locatie aan het Afrikaanderplein werd dinsdagochtend feestelijk geopend door onderwijswethouder Hugo de Jonge.

„Door de onderwijsinstelling ook tijdens vakantieperiodes open te houden kunnen de leerlingen extra lessen volgen in taal, rekenen, spelling en sociale vaardigheden”, vertelt adjunct-directrice Daphne de Leeuw. Het is niet de enige maatregel die de school neemt om kinderen te stimuleren meer te leren. „Onze kinderen krijgen ook een tablet die ze thuis en op school kunnen gebruiken om hun leerstof verder te oefenen.”

Primeur

De Globetrotter is in Rotterdam de eerste school die het principe van vijftig weken openstelling toepast. Landelijk gezien werken er al 10 andere scholen volgens dit systeem.

BEKIJK OOK


  Massaal protest voor behoud Landtong Rozenburg

  Foto van 'Ilja Post'

  17 MEI 2019

  Inwoners van Rozenburg zijn boos. Een gepland distributiecentrum op de Landtong dreigt dit toch al grotendeels door industrie ingekapselde stukje Rotterdam te beroven van haar laatste restje natuurbeleving. Zaterdag trekken ze massaal ten strijde tegen de, in hun ogen, onzalige plannen. Want: Leve de Landtong!

  Waarom wij weer?


  Likeability of6

  Op zoek naar De Nieuwspeper?

  Foto van 'Metro'

  15 APR 2019

  Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


  like
  user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

  Vier Opbouwdag in en op de Laurenskerk

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  De Laurenskerk viert op zaterdag 18 mei Opbouwdag, dé feestelijke viering van de wederopbouw.

  Legostenen


  Open dag bij Vogelklas Karel Schot

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  Eens een kijkje nemen bij Vogelklas Karel Schot? Op zondag 19 mei opent het opvangcentrum voor wilde vogels voor één keer zijn deuren voor het publiek en er valt weer veel te zien en te beleven.

  Vogels en vleermuizen


  Rotterdam sloot vorig jaar 108 drugspanden

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft vorig jaar 108 keer een drugspand laten sluiten. Dat waren er 46 meer dan in 2017. Ook zijn in 2018 meer winkels en garages gesloten waar sprake was van heling en illegaal.

  Sluiting voor leefbaarheid


  Wandelen langs mooiste plekken aan de Maas

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  Van de skyline van Kop van Zuid tot het eiland van Brienenoord. In de app Rotterdam Routes is nu het Nieuwe Maasparcours te vinden. Een route langs de mooiste plekken en uitzichten langs de rivier.

  De route loopt dicht langs de waterkant en biedt verschillende uitzichten op de Nieuwe Maas. Het laat de skyline zien, maar ook de rauwe randjes van onze stad.


  Subsidie voor ‘groenblauwe’ schoolpleinen

  Het groenblauwe schoolplein van obs De Fontein. Foto: Gemeente Rotterdam

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  Het wordt voor basisscholen in Rotterdam een stuk aantrekkelijker om hun schoolplein groen en klimaatvriendelijk te maken. Daarvoor is vanaf nu een nieuwe subsidie beschikbaar.

  Minder plassen


  Rotterdam even spoken word hoofdstad van Nederland

  Foto van ''

  16 MEI 2019

  Spoken word-, poëzie- en muziekliefhebbers kunnen dit jaar voor de derde keer op rij hun lol op bij festival 010 SAYS IT ALL. Van vrijdag 31 mei tot en met zondag 2 juni verandert Rotterdam even in dé spoken word hoofdstad van Nederland. Oftewel: drie dagen genieten van podiumkunsten, workshops en pop-ups op verschillende plekken in de stad.

  Say it


  NRC steunt Free a Girl tegen kinderprostitutie

  Foto van ''

  14 MEI 2019

  Duizenden meisjes worden wereldwijd gedwongen tot prostitutie. Metropole Café NRC draagt bij aan de bevrijding, opvang en rehabilitatie van deze meisjes en neemt voor het tweede jaar op rij deel aan de landelijke Lock me Up – Free a Girl actie.

  Sluit je op


  Weekend vol gin en jenever

  Foto van ''

  6 MEI 2019

  Jeneverhoofdstad en gin city Schiedam doet eind deze maand haar naam eer aan. Op 25 en 26 mei zorgen onder andere Proef! De Plantage, GinFever, SWAN. Schiedam en een unieke Loungeboot tour voor volop ontspanning en vermaak in de historische binnenstad.

  Cocktail


  Rotterdam viert maand lang de architectuur

  Foto van ''

  6 MEI 2019

  Wie de hoogte in wil, verdieping zoekt of een kijkje achter de schermen wil nemen: het kan bij de Rotterdam Architectuur Maand, van 24 mei tot en met 16 juni. Leer meer over architectuur en ga mee op ontdekkingstocht.

  Bruisend programma


  Onbeperkt vega en vegan eten bij Rozey

  Foto van ''

  6 MEI 2019

  Een hele avond onbeperkt vega of vegan tafelen voor een vaste prijs. Het kan bij Rozey aan de Rotterdamse Wijnhaven dat een all inclusive-concept lanceert om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de vleesloze keuken.

  All inclusive veggie en vegan

  Samen met foodstylist Roos Rutjes, die jarenlange ervaring heeft met veggie en vegan producten en recepten, slaat horecareus Roland Hogenelst, medeoprichter van de La Cubanita-franchiseformule en van Proeflokaal Bregje, met restaurant Rozey een nieuwe weg in. Met hun bijzondere all inclusive-concept spelen Roos en Roland in op de toenemende vraag naar eerlijke en mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten.


  Weelde opent officieel de deuren

  Foto van ''

  29 APR 2019

  Het was al wat langer bekend: voormalige stadsboerderij Uit Je Eigen Stad gaat voortaan verder als creatieve vrijstaat Weelde. Vrijdag 24 mei start het officiële openingsweekend, met drie dagen muziek, theater, performance, kunst, eten en drinken.


  Maassilo even hotspot voor wetenschap

  Foto van ''

  29 APR 2019

  Onderzoekers van hogescholen, wetenschapsmusea en alle Nederlandse universiteiten komen donderdag 2 mei bij elkaar om hun onderzoek te delen met de rest van Nederland. Tijdens het tien uur durende festival Expeditie NEXT laten zij zien dat wetenschap een belangrijke rol speelt in ons dagelijks leven en onze toekomst vormgeeft.

  MDMA als medicijn


  Gigantische trappen voor Depot Boijmans

  Foto: Rob Glastra

  Foto van ''

  29 APR 2019

  Afgelopen week is de eerste ongeveer 18 meter lange bezoekerstrap van Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam naar binnen gehesen. Ruim 18500 kilo staal werd via de torenkraan omhoog getakeld.

  Vijf trappen


  Drie dagen Rotterdams Open Doek Filmfestival

  Foto: Lawrence Lee Kalkman

  Foto van ''

  29 APR 2019

  In LantarenVenster vindt op 24, 25 en 26 mei de vierde editie plaats van het Rotterdams Open Doek Filmfestival, dé springplank voor de filmmakers van morgen.

  Veertig premières

  Met ruim veertig premières van nationale en internationale korte films, delen deze makers hun frisse en vaak persoonlijke verhalen op het grote doek en presenteren zich aan de top van de filmindustrie.


  Van yoga tot circus-acts en opera op Schouwburgplein

  Foto van ''

  29 APR 2019

  Van mei tot en met september is er elke week wel wat te beleven op het Schouwburgplein Rotterdam. Wees welkom bij een gratis programma vol ontspannende yoga-lessen, vrolijke activiteiten en uitbundige voorstellingen voor jong en oud.

  Circusstad Festival


  Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

  Foto van ''

  20 APR 2019

  De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

  Schoonheid en pracht


  Wonen aan voet van Euromast?

  Foto van ''

  20 APR 2019

  De gemeente Rotterdam geeft toestemming voor een haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw in het gebied links en rechts van de Euromast, grenzend aan Het Park. Ontwikkelcombinatie Parkhaven Partners heeft plannen voor ongeveer 700 woningen.

  Kansrijk voorstel