Rotterdam verwelkomt 3.000 studenten in Eurekaweek

15 augustus 2016 om 11:49 door Job Halkes
 Rotterdam verwelkomt 3.000 studenten in Eurekaweek
ANP

Een kleine 3.000 nieuwbakken studenten komt deze week kennismaken met Rotterdam tijdens de Eurekaweek. Studentenverenigingen, de universiteit en de stad laten zich hierbij van hun beste kant zien. Maar wat is leuk om dan te gaan doen? Metro zet wat activiteiten op een rij die ons in het oog springen.

Ontspannen
Het studentenleven is straks al hectisch genoeg, en daarom is ontspanning erg belangrijk. Tijdens de Eurekaweek is er volop aandacht voor bijvoorbeeld sport en cultuur. Zo kun je maandag mee met een rondleiding door Het Kasteel, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. Maar ook een kijkje bij Excelsior Rotterdam pal naast de universiteit is dinsdag mogelijk. Al eens in het Museum Boijmans van Beuningen geweest? Zo nee, dan kun je dat ook maandag doen. Nog meer ontspanning nodig? Dan is er yoga.

Verkennen
Dinsdag is de campusdag en die is erg handig. Want het complex van de Erasmus Universiteit is erg groot. Maar wie denkt dat er dan alleen saaie rondleidingen op het programma staan, heeft het mis. Er worden namelijk ook diverse workshop georganiseerd en staat er ene bus met dj op de campus. Overigens is het ook voor mensen die niet (meer) studeren de moeite waard om eens een keertje langs te gaan, want de verbouwde campus is een plaatje.

Feesten
Wat is studeren zonder feesten? Helemaal niets dus. Veel studentenverenigingen organiseren zelf feesten, maar er zijn ook wat grotere party’s. Zo is bijvoorbeeld maandagavond in de Maassilo het grote openingsfeest. Maar vooral donderdag is een feestdag. Vanaf 12.00 is het het Urban Escape Festival in het Kralingse Bos, gevolgd door Night of the Songs in de Laurenskerk. En heb je dan nog energie over, dan ben je welkom op de officiële afterparty van de Eurekaweek in Villa Thalia.

Eten en drinken
Natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Ken je Rotterdam nog niet zo goed, dan is de kroegentocht op woensdagavond wel iets. En wil je als Rotterdammer de kersverse nieuwe studenten ontmoeten, dan kun je terecht in de Oude Haven, op de Meent of Witte de Withstraat. Een andere mogelijkheid is de megabarbecue op het Stadhuisplein donderdag, aangeboden door de ondernemers van het plein.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!