Rotterdam

Overvolle kliko's in Hoogvliet. //Foto: Facebookpagina kliko klachten

Rotterdamse start petitie voor legen van kliko's

Overvolle kliko's in Hoogvliet. //Foto: Facebookpagina kliko klachten

Foto van 'Suzanne van Leeuwen'

25 JUL 2016

Overvolle vuilcontainers en ongedierte in de kliko’s: het is een grote ergernis van veel Rotterdammers. Danielle Adriaanse uit Hoogvliet is daarom een petitie gestart om de vuilnisbakken een keer per week te laten legen. Dat gebeurt in Hoogvliet sinds kort maar eens in de twee weken.

„Sinds kort worden de bakken hier een keer in de twee weken geleegd. Toen zijn de problemen begonnen. Hiervoor had ik nergens last van, maar laatst kropen na een hevige regenbui de maden uit mijn bak”, vertelt Danielle. De Rotterdamse diende een klacht in bij de gemeente en vroeg rond in haar wijk. Ze bleek niet de enige te zijn die last had van maden. „Ik ben een Facebookpagina begonnen met als doel zoveel mogelijk leden te werven en de gemeente wakker te schudden. Inmiddels hebben zich al bijna 2500 mensen aangesloten.”

Overvolle containers

Danielle ziet het liefst dat het vuilnis weer als voorheen een keer per week wordt opgehaald. „Niet alleen de maden zijn een probleem, er is ook te weinig ruimte in de afvalbakken. Mensen met overvolle kliko’s nemen hun huisvuil in de auto of op de fiets mee naar een andere wijk en dumpen het daar in ondergrondse containers. Die raken daardoor ook overvol. Zo creëert de gemeente zwerfafval.”

Grote huishoudens kunnen wel een extra bak aanvragen. „Veel mensen wachten daar al heel lang op. Bovendien kost dat ook nog extra. De gemeente bezuinigt door het vuil nog maar eens per twee weken op te halen, maar wij als inwoners moeten evenveel of zelfs meer betalen aan afvalstoffenheffing.”

Vuilnisbelt

Op de Facebookpagina opperden meerdere leden om een petitie te beginnen. „Ik dacht eerst: heeft dat wel zin? Elke gek kan een petitie beginnen. Maar ach, niet geschoten is altijd mis.” Inmiddels hebben al meer dan duizend mensen hun handtekening gezet onder de petitie die zaterdag online ging. „Ik hoop dat alle Rotterdammers die last hebben van overvolle bakken en ongedierte de petitie ondertekenen.”

Daarnaast hebben meer dan 200 mensen een reactie achter gelaten op de petitiesite. Ze klagen met name over stankoverlast en maden en vliegen. „Het is walgelijk om te zien en te ruiken, hier op de Zalmplaat loop de straat uit en moet je langs stinkende containers waar de maden uitkruipen. Mensen gooiden hun zakken maar ergens neer omdat hun containers vol zitten. Terug naar 1x per week legen”, schrijft een van de ondertekenaars. Een andere inwoner heeft de petitie ondertekent ‘omdat Hoogvliet bezig is om 1 grote vuilnisbelt te worden. Smerig gewoon. De stank, maden, meeuwen, ratten’.

Kritiek

Maar er is ook kritiek. „Hou de boel dan ook schoon ipv lukraak alles maar los in die bak te kiepen. Hier worden al 15 jaar de bakken 1 maal per 2 weken geleegd en ik heb nog nooit één made gehad, geen van mijn buren trouwens”, is een van de reacties. Volgens Danielle raakt deze reactie kant noch wal. „Alles zit hier in vuilniszakken en om vleesafval doe ik zelfs nog een extra boterhamzakje. Zelfs dan komen de maden nog mijn bak uit kruipen.”


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Verlengde A16 moet Rotterdam beter bereikbaar maken

Minister Cora van Nieuwenhuis en wethouder Kurvers bij de start van de aanleg van de A16 Rotterdam. Foto: Linda de Rooij

Foto van ''

GISTEREN

Tussen de A13 en de A16 legt Rijkswaterstaat de komende jaren een nieuw stuk snelweg aan: de A16 Rotterdam. Het nieuwe deel van de A16 moet in 2024 klaar zijn en zorgen voor minder files aan de noordkant van de stad.

Beter doorrijden


Op naar een CO2-neutraal Rotterdam

Foto van ''

GISTEREN

Nog 31 jaar, dan moet Rotterdam CO2-neutraal zijn. Dat lijkt ver weg, maar zowel voor als achter de schermen werken gemeente, bedrijven en bewoners al hard aan plannen om die doelstelling te realiseren. Voor Rotterdam schuilt een deel van de oplossing in overtollige warmte uit de haven.

Betaalbaar voor iedereen


Rotterdamse zelfbouwers schitteren op tv

Foto: Maartje Brockbernd

Foto van ''

GISTEREN

In het nieuwe klusprogramma van RTL 4 ‘Zelfbouwers Rotterdam’ volgt de camera zes koppels bij het bouwen van hun droomhuis in een voormalig schoolgebouw in de

Rotterdamse Afrikaanderwijk.


Pannenkoeken bakken voor eenzame ouderen

Foto van ''

GISTEREN

Deze vrijdag is misschien wel de lekkerste dag van het jaar: Nationale Pannenkoekdag. Verspreid over acht Rotterdamse kinderboerderijen bakken kinderen dan massaal pannenkoeken voor ouderen uit de wijk.

Pannenkoekles


Bijna 9.000 bezoekers voor Woonbeurs Rotterdam

Foto: Tom Croes

Foto van ''

19 MRT 2019

Ondanks het regenachtige weer bezochten afgelopen weekend alsnog zo’n 9.000 bezoekers de Woonbeurs Rotterdam. Wat meehielp, was het actuele woningaanbod. En dat Rotterdam de afgelopen jaren steeds populairder is geworden.

Veel online belangstelling


Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

19 MRT 2019

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk