Rotterdam

Foto: ANP

Toeristen over Rotterdam: De mensen zijn erg aardig

Foto: ANP

Foto van 'Suzanne van Leeuwen'

27 JUL 2016

De Euromast, de Koopgoot, de Kubuswoningen, de haven: Rotterdam zit boordevol bezienswaardigheden. De Maasstad is dan ook erg in trek bij toeristen. Metro Rotterdam ging de straat op en vroeg in en rond de Markthal een aantal buitenlandse toeristen wat ze van Rotterdam vinden.

'Ik heb veel over Rotterdam gehoord'

Lize Desmaricaux (24) en Nicolas Le Breton (21), uit België en Frankrijk

„Dit is de eerste keer dat we in Nederland zijn. Ik kom uit België”, zegt Lize. Nicolas: „We wilden eerst naar Amsterdam gaan, maar het is daar wel erg druk. En als kind heb ik veel over Rotterdam gehoord.” Lize en Nicolas zijn net aangekomen in de Markthal en zijn van plan om nog het museum Boijmans van Beuningen te bezoeken. „En verder gewoon rondwandelen”, zegt Lize.

'De mensen zijn aardig'

Alex Nieto (34), Manuela Cervantes (36) en hun kinderen Èlia (9) en Alex (6), uit Spanje

Alex: „We hebben vakantie en zijn een tour aan het maken door Nederland. De huizen die je hier ziet, zijn typisch Rotterdams. Wat ook opvalt, is dat hier veel mensen op de fiets zitten. Dat kennen we in Spanje niet zo.” Zijn vrouw Manuela is sinds de aankomst in Rotterdam al erg enthousiast over de stad. „De stad is erg leuk. Wat mijn opvalt, is dat het op straat erg schoon is en dat de Rotterdammers erg aardig zijn.”

'Oud en nieuw loopt gewoon door elkaar'

Philippe Periset (64) en Mia Periset-Maggi (59), uit Zwitserland

De reden voor dit Zwitserse echtpaar om Rotterdam te bezoeken is de haven, nog steeds de grootte van Europa. „We hebben dan ook eerst daar een tour gedaan. Dat was erg indrukwekkend om te zien”, zegt Philippe. Hij vertelt erg onder de indruk te zijn van de havenstad. „Oud en nieuw loopt hier gewoon door elkaar. Het is niet geïsoleerd. Er staat daar een oude kerk tussen de nieuwe gebouwen, dat vind ik mooi.”

'Jammer dat ik het carnaval mis'

Milko (26), uit Bulgarije

Milko ziet zichzelf liever niet als toerist. „Ik ben een reiziger”, zegt hij. De Bulgaar is twee à drie maanden aan het rondreizen en verblijft een paar dagen in Rotterdam. „Ik weet dat Rotterdam een vrij nieuwe stad is. De stad is verwoest en weer opgebouwd. Dat is een reden dat ik Rotterdam graag wilde zien. Ik vind het wel jammer dat ik net pas hoorde dat er zaterdag carnaval is. Anders was ik dit weekend gekomen om het mee te maken.”

'De architectuur is heel bijzonder'

Silvia Olivares (57) en Mirna Granat (57), uit Mexico

„Mijn dochter studeert in Delft. Daarom zijn we hier voor een dagje”, vertelt Mirna. Rotterdam bevalt haar en Silvia tot nu toe wel. „Vooral de architectuur van de stad is heel bijzonder”, vindt Silvia. „In Mexico is het niet gemakkelijk om zoiets als de Markthal voor elkaar te krijgen.” Wat ze verder gaan doen in de stad, weten de dames nog niet precies. „We hebben een kaart van de stad en kijken gewoon wat rond.”

'Het is een moderne en leuke stad'

Anthony Kiang (25), uit Oostenrijk

„We zitten met een groep uit Wenen een paar dagen in Den Haag en vandaag maken we een uitstapje naar Rotterdam”, vertelt Anthony. Samen met een vriendin loopt hij door de Markthal. „Het is een moderne en leuke stad. Vooral deze Markthal is erg mooi en leuk.” De twee willen na de Markthal nog meer van de stad zien. „Maar we willen eerst wat eten. Alleen er is zoveel keus, we kunnen niet kiezen, haha.”


Geen Dag, maar Weekend van de Romantische Muziek

Foto van ''

GISTEREN

De Dag van de Romantische Muziek wordt dit jaar uitgebreid tot een meerdaags festival. Onder de naam ‘Weekend van de Romantische Muziek’ kun je op 23, 24 en 25 augustus gratis genieten van de mooiste klassieke muziek en bijzondere aanvullende activiteiten.

Schoonheid en pracht


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

15 APR 2019

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Wonen aan voet van Euromast?

Foto van ''

GISTEREN

De gemeente Rotterdam geeft toestemming voor een haalbaarheidsonderzoek naar woningbouw in het gebied links en rechts van de Euromast, grenzend aan Het Park. Ontwikkelcombinatie Parkhaven Partners heeft plannen voor ongeveer 700 woningen.

Kansrijk voorstel


Rotterdam krijgt overdekte jeu de boules-foodhal

Foto van ''

GISTEREN

In juni opent in Rotterdam-Noord de allereerste Rotterdamse overdekte jeu de boules bar haar deuren: Mooie Boules. De oude, karakteristieke metaalfabriek in het opkomende ZOHO-kwartier wordt omgetoverd tot Frans dorpsplein.

Signature dishes


Urban trail langs en door Rotterdamse iconen

Foto van ''

19 APR 2019

KLM Urban Trail Series keert zondag 12 mei terug naar Rotterdam met een vernieuwd parcours. Nog minder dan een maand en dan zijn het ss Rotterdam, de Maassilo, Nieuwe Luxor Theater én Maastunnel mede het toneel van de vierde editie van dit populaire hardloopevent.

Bijzondere loopervaring


Vergunningvrij bouwen in delen Rotterdam

Foto van ''

19 APR 2019

Een dakkapel, schutting of schuurtje bouwen is vanaf dit najaar mogelijk zonder vergunning in een aantal wijken in Prins Alexander en Hoogvliet. Dan start de gemeente met een proef waarbij bewoners met hun buren kunnen overleggen in plaats van met de gemeente.

Kleine bouwwerken


Laurenskerk Rotterdam steunt Notre-Dame

Foto van ''

18 APR 2019

Brand een kaarsje voor de Notre-Dame en steun samen met de Laurenskerk Rotterdam dit Franse icoon.

Bijdrage aan Frans icoon


Vaker groen licht voor fietsers

Foto van ''

18 APR 2019

Meer 30 kilometer-zones voor automobilisten in de binnenstad en vaker groen licht voor fietsers en voetgangers. Als het aan het Rotterdamse college ligt, moeten deze maatregelen eraan bijdragen dat de steeds drukker wordende stad bereikbaar blijft en dat de luchtkwaliteit omhoog gaat.

Betere verkeersbalans


McDonald’s Stadionweg start met bediening aan tafel

Foto van ''

18 APR 2019

De McDonald’s aan de Stadionweg bedient sinds deze week gasten persoonlijk aan tafel met Table Service. Op stand eten bij de Mac dus.

Bestelzuil


Intensieve hulp voor 500 arme gezinnen

Foto van ''

18 APR 2019

Rotterdam wil de vicieuze cirkel van armoede doorbreken. Dit moet gebeuren op basis van experimenten, innovaties en wetenschappelijke inzichten. 500 gezinnen krijgen intensieve hulp. Ook verbetert de gemeente haar dienstverlening.

‘Uit de knoop’


Haute cuisine voor maximaal 10: Deli Tasty

Foto van 'Tara Lewis'

12 APR 2019

Eelko Ferwerda praat graag over eten terwijl hij zich laaft aan de subtiele smaken van de Vietnamese keuken bij Deli Tasty.

Filmmaker Eelko Ferwerda ontdekte Deli Tasty na een bezoek aan de markt op de Binnenrotte op zaterdag. ,,Dat was in een tijd waarin we elke zaterdag naar de markt gingen om inkopen te doen voor de komende week. Er staat daar een legendarische kraam waar ze loempia’s en kroepia’s verkopen. Maar als je te laat bent, zijn ze op. Zo kwamen we hier terecht.”

Subtiele smaken


Verscherpte aanpak van klanten jeugdprostitutie

Foto van ''

10 APR 2019

De politie en het OM maken zich grote zorgen om het grote aantal minderjarige slachtoffers van mensenhandel en seksuele uitbuiting dat zij registreren. Het gaat daarbij niet alleen om jongeren die worden gedwongen door iemand anders, maar ook om jongeren die zich zonder zich bewust te zijn van de gevolgen, zelfstandig aanbieden voor seks tegen betaling.

Vaker vervolgen


Vijf AED’s op laadpalen in Rotterdam

Op de Westerkade is de eerste AED op een laadpaal bevestigd. Foto: Gemeente Rotterdam

Foto van ''

10 APR 2019

Verspreid over Rotterdam komen op vijf plekken AED’s op laadpalen voor elektrisch rijden te hangen. Op de Westerkade is eergisteren de eerste ‘redder in nood’ op een laadpaal bevestigd.

Hartritme herstellen


College wil meer huurhuizen voor agenten en leraren

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdam wil de komende tien jaar minstens 8.000 nieuwe huurwoningen bouwen voor Rotterdammers met een middeninkomen. Dit moet er mede voor zorgen dat deze groep in de stad blijft wonen.

Onderwijzers en verpleegkundigen


Aliens, ufo’s en astronauten in tram en Kunsthal

Foto van ''

10 APR 2019

Rotterdammers die vanaf nu met de tram reizen, hebben kans oog in oog te staan met aliens, ufo’s, robots en astronauten. Door middel van augmented reality worden passagiers tijdens een alledaags ritje verrast met ‘buitenaardse objecten’.

Science fiction


Rotterdammer schrijft boek over stunteltocht door VS

Foto van 'Ilja Post'

10 APR 2019

Het wonder van Iowa is het boek dat Bas van Oort schreef naar aanleiding van zijn 5000 kilometer lange fietstocht van Washington DC naar Seattle. Maar wees gerust: dit verhaal leest nu eens niet als de sportieve prestaties van een fitboy die ons normale stervelingen direct naar adem doet happen.

Lekke banden en gebroken spaken


Flipperen in opnieuw geopende Dubbelde Palmboom

Foto van ''

5 APR 2019

Na zeven jaar leegstand gaat De Dubbelde Palmboom weer open voor publiek. Vanaf begin volgend jaar wordt dit rijksmonument onder meer het tijdelijke onderkomen van het Flipperkastenmuseum.

Graan en specerijen


Grote terreuroefening in Rotterdamse haven

Foto: ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Foto van ''

5 APR 2019

Niet schrikken: this is just a drill. Van 8 tot en met 11 april vinden in de Rotterdamse havens en op de wal grootschalige anti-terrorismeoefeningen plaats.

Goede voorbereiding


Circulaire kledingruil XL in BlueCity

Foto van ''

5 APR 2019

Behoefte aan wat nieuwe zomerjurkjes? Of genoeg van die verzameling Hawaii-shirts in je kast? Zaterdag 6 april kun je in het oude Tropicana terecht voor de ‘grootste kleding- en sneakerruil van Rotterdam en omstreken’: CHANGEZ.

Circulaire broedplaats