Rotterdam

Emilie Sobels opent over twee weken haar Rotterdamse vestiging van #Workmode in de Boomgaardsstraat.

Emilie wil ook Rotterdamse ‘girlboss’ werkplek geven

Emilie Sobels opent over twee weken haar Rotterdamse vestiging van #Workmode in de Boomgaardsstraat. /Vincent van Dordrecht

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

16 JUN 2016

Waar moeten creatieve ‘girlbosses’ heen als zowel de koffietent als het kantoor geen voldoening geeft? Emilie Sobels heeft het antwoord.

Ze woont dan wel in Amsterdam, maar Emilie Sobels had er met recht eentje uit Rotterdam kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze niet ‘lult, maar poetst’ en ze haar handen het liefst laat wapperen. De 28-jarige onderneemster startte een jaar geleden in Amsterdam #Workmode; een bedrijf dat werkplekken aanbiedt aan creatieve ‘girlbosses’.

Wachtlijst

Het concept slaat aan - inmiddels hebben vijftig vrouwen een flexwerkplek bij haar gehuurd, is er een wachtlijst - en komt om die reden naar Rotterdam. Want, zo stelt de goedlachse blondine: „Ook in Rotterdam zijn er ontzettend veel ondernemende, vrouwelijke freelancers die elkaar kunnen versterken. Ze weten elkaar alleen nog niet te vinden.” Daar moet het pand aan de Boomgaardsstraat, een aftakking van de Witte de Withstraat, verandering in brengen. In het industrieel ogende gebouw staan veel spullen weliswaar nog in dozen, maar met een vrouw aan het roer is er altijd sprake van een gemoedelijke sfeer. Lees: kamerplanten, gekleurde opbergboxen en stijlvolle tafels.

Alleen het getik van typende vrouwen ontbreekt nog. „Ik hoop hier een plek te creëren waar Rotterdamse ‘girlbosses’ elkaar gaan ontmoeten en door elkaar geïnspireerd zullen raken. Er is zo’n groot aanbod van dat soort meiden en hoe fijn is het om elkaar verder te helpen? Dat je weet dat je niet de enige bent die elke maand keihard moet bikkelen om zijn eigen centjes binnen te halen.”

Voor vrouwen, door vrouwen

Een plek voor vrouwen, door vrouwen. Juist daar zit naar eigen zeggen haar onderscheidende factor. „Want inderdaad, co-workspaces zijn niet nieuw”, beaamt Sobels. „Ik richt me op creatieve vrouwen: bloggers, vloggers, webdesigners, journalisten. Daar zijn er vandaag de dag zo enorm veel van. Maar zomaar een grote werkplek binnen stappen? Nee, dat doen de meesten niet. De drempel is te hoog. Bovendien is zo’n werkplek duurder en anoniemer. Je valt weg in die grote concepten, wat betekent dat je er aan het eind van de dag niets aan hebt.” Persoonlijker dus en alleen maar vrouwen: „Mannen zijn een stuk harder en vrouwen kunnen echt door elkaar geïnspireerd en gemotiveerd raken. Zodra je een man tussen allemaal vrouwen zet, ontstaat er competitie. Dan verandert er iets in de dynamiek.”

Met nog twee weken tot de opening moeten de handen nog even flink uit de mouwen. Ook daar is Sobels niet vies van. Waarin Rotterdammers van Amsterdammers verschillen? „Ik merk nu al dat Rotterdammers recht voor z’n raap zijn en nuchter, minder blabla.”


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

VANDAAG, 11:56

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

VANDAAG, 10:19

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten


Onderwijsprestaties leerlingen Zuid blijven stijgen

Foto van ''

8 MRT 2019

De gemiddelde score van leerlingen op Rotterdam Zuid bij de Centrale Eindtoets is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het verschil tussen Zuid en de resultaten van leerlingen in grote steden wordt daarmee steeds kleiner.

Investeren in extra onderwijs


Leerlingen gratis met de klas naar André Kuipers

Foto van ''

8 MRT 2019

Bijna 900 leerlingen van 16 Rotterdamse basisscholen krijgen vandaag de unieke kans om met hun klas gratis mee te gaan op een reis door de ruimte met astronaut André Kuipers. Tijdens de Techniekpact Collegetour vertelt Kuipers honderduit over zijn ruimtereis. Daarna kunnen leerlingen kunnen via proefjes en workshops ervaren hoe leuk wetenschap en techniek is.

Bèta belangrijk