Extra inzet tegen reljeugd strand Nesselande

24 mei 2016 om 09:34 door Job Halkes
Extra inzet tegen reljeugd strand Nesselande
Wikipedia

Er komen extra maatregelen om overlast van jeugd op het stand van Nesselande terug te dringen. Vooral op warme dagen zijn bezopen jongeren een bron van overlast voor winkeliers en bewoners. Onder meer de gemeente, politie en winkeliers hebben nu extra afspraken gemaakt.

Zo wordt er extra personeel ingezet zodra de temperatuur in het weekend of in de vakantie boven de 23 graden komt, zo valt te lezen in een brief van burgemeester Aboutaleb aan de gemeenteraad. Bij extreem warme dagen van boven de 30 graden komt daar nog meer inzet bij en staan speciale politie-eenheden klaar om - indien nodig - in te grijpen. Ook is er nog steeds een alcoholverbod van kracht, dat gehandhaafd zal worden.

Vorig jaar zomer liep het zelfs zo uit de hand dat winkeliers uit voorzorg hun deuren sloten. De politie moest enkele malen fors optreden om de orde te handhaven. Leefbaar Rotterdam was woedend en eiste actie. „Jongeren zuipen erop los, intimideren bezoekers, laten troep achter en zorgen voor geluidsoverlast. Het strandje van Nesselande is een familiestrand, géén plek voor samenscholend tuig”, zo stelde raadslid en huidig fractievoorzitter Ronald Buijt vorig jaar in de gemeenteraad.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!