Plannen voor Rotterdam: van achtbaan tot autotoren

15 april 2016 om 11:05 door Eva de Reus
Plannen voor Rotterdam: van achtbaan tot autotoren
De plannen moeten Rotterdam beter bereikbaar maken // Foto: ANP

Met een stadsachtbaan van Rotterdam Centraal naar Rotterdam The Hague Airport, het klinkt als een onmogelijk plan. Toch is er is een kans dat de ‘City Coaster’ er echt komt. De Verkeersonderneming heeft het idee samen met negen andere initiatieven uitgekozen. De haalbaarheid van de plannen gaat onderzocht worden. 

Lees ook: Meer groen en minder auto’s op nieuwe Coolsingel

De Verkeersonderneming is een organisatie die zoekt naar manieren om de Rotterdamse regio beter bereikbaar te maken. Een oproep voor goede ideeën leverde 61 inzendingen op van bedrijven. De Verkeersonderneming gaat nu van tien inzendingen onderzoeken of een aanbesteding haalbaar is. 

Nog meer plannen

Naast een stadsachtbaan zijn er onder andere plannen voor automatische parkeertorens bij OV-stations van de Hoekse Lijn, een kabelbaan over de Nieuwe Maas, beveiligde parkeerplaatsen voor vrachtwagens en een zelfrijdende verbinding naar Rotterdam The Hague Airport. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!
d