De beste hamburger van 010 hap je bij Burger Club

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

14 APR 2016

Ruim veertig hamburgers hapte blogger Serge van LiveLikeTom weg om de beste van Rotterdam te vinden. In totaal bezocht hij 36 zaken. Deze week vind je in Metro de uitslag van zijn test. Vandaag de nummer een: Burger Club.

Na meer dan 30 verschillende hamburgers te hebben gegeten, kan er maar één de beste zijn. De winnaar van de LiveLikeTom Hamburgertest 2016 is Burger Club met hun gelijknamige burger.

Burger Club op de Nieuwe Binnenweg heeft een opvallende formule. Voor de verschillende burgers op het menu bepaal je zelf welk vlees je wilt: MRIJ-rund, Iberico-varken of Wagyu-rund. De winnende hamburger is een klassieker in de basis, met een vleugje Spaans temperament dankzij de Iberico-chorizo.

„Voor de LiveLikeTom Hamburgertest 2016 bestelde ik de Burger Club-burger met MRIJ-rund. Later heb ik hem ook gegeten met Wagyu, maar welke variant je ook kiest: je krijgt een heerlijke hamburger voorgeschoteld.”

Vlees smelt bijna op de tong

„Het vlees is zo goed samengesteld en subtiel gegaard dat het bijna op je tong smelt, zo mals. Wat er verder op de burger zit: gekarameliseerde ui, tomaat, sla, pancetta, cheddar, jalapeños, chorizo van Iberico , augurk en de geheime Burger Club-saus. En dat allemaal in de juiste verhoudingen, zodat de smaak van de burger het belangrijkste blijft.”

„De Burger Club-burger is goed gestapeld en daardoor kun je hem prima met je handen eten, zonder dat ‘ie uit elkaar valt. Ik kan er geen genoeg van krijgen!”

De volledige top-10:

1.Burger Club van Burger Club
De beste burger van Rotterdam met een vleugje Spaans temperament.

2. The ‘U’ van Hugh
Chef Diego creëert een complete smaakexplosie die er fantastisch uitziet.

3. Black Angus Burger van NRCafé
De meest verrassende burger van dit jaar met brie, groene asperges en veldsla.

4. Ter Marsch & Co
Goed vlees, smaakvolle brioche, maar de uienringen leken wel inktvisringen.

5. Opa
Helaas niet verkrijgbaar tijdens de lunch, maar een goede burger waarvoor je zelf de kaas kiest.

6. Meatlover van Ellis Gourmet Burger
De beste hamburgerketen in Rotterdam heeft goed vlees en een goede balans van verschillende smaken.

7. Hamburger Egg Benedict - Stroom
De nr. 1 van vorig jaar is nog steeds een topburger, maar waarom ze de ketchup op de burger hebben vervangen is mij een raadsel.

8. Jamie’s Italian
Deze hamburger ziet er het beste uit van allemaal en hij smaakt ook nog eens voortreffelijk!

9. De Hamburger - Hamburg
Maar liefst 270 gram topvlees en een heerlijke strip bacon. Erg machtig, maar hopelijk in het vervolg iets minder jalapeños.

10. Baek
Deze nieuwkomer aan de Blaak serveert een originele burger met coleslaw erop in plaats van ernaast.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Ondernemer blij met DinnerWheel naast Markthal

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

GISTEREN

Rotterdam krijgt in het nieuwe jaar weer een reuzenrad naast de Markthal. En dit keer niet voor een paar weken, maar voor minstens een jaar. Initiatiefnemer is ondernemer Perry Oerlemans, ook eigenaar van reuzenraden in Dubai en Scheveningen. In dit reuzenrad, het DinnerWheel, kun je eten en drinken terwijl je van het uitzicht geniet.

Een paar jaar terug had je het plan om een reuzenrad neer te zetten op de Leuvehaven, maar het is de Markthal geworden.
Klopt, het eerste plan was inderdaad de Leuvehaven. Daar zou een nieuwe boulevard komen, maar dat duurt langer dan gedacht. Een andere optie die we later hebben bekeken was het Willemsplein, aan de voet van de Erasmusbrug. Dat stuitte echter op weerstand bij de bewoners, die vanwege de komst van de Zalmhaventoren al genoeg op hun bordje hadden en dit er niet bij wilden hebben.
Mijn droomlocatie was altijd al naast de Markthal. Ik baalde dan ook wel een beetje toen een andere exploitant daar twee keer een maand mocht staan. Maar dat wij daar nu mogen gaan staan is geweldig. We gaan het wel iets anders doen. Het rad komt parallel te staan aan de Markthal en de Hoogstraat. Deels op het gras, deels op de stenen. De klacht was namelijk dat mensen vanuit het rad naar binnenkeken. Wij hebben berekend dat ons rad straks ruim 43 meter van de Markthal afstaat. Een minimum aan inkijk was ook een van de uitgangspunten die wethouder Joost Eerdmans ons meegaf.

Camera videoUitgebrande shishalounge onderwerp van onderzoek

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

Forensische opsporing van de politie loopt af en aan naar busjes om materiaal te pakken. Mannen in speciale pakken struinen door de restanten van shishalounge Comptoir aan de Wijnhaven. De brand was zo heftig dat een aantal bovengelegen verdiepingen ook forse schade heeft opgelopen. Een aantal appartement is nog ontoegankelijk.

Sirenes

26 kogels afgevuurd op huis in Rotterdam-Spangen

Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In de Rotterdamse Van Lennepstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een woning beschoten. Agenten vonden op straat kogelhulzen en zagen kogelinslagen in een ruit. Ook is op straat een handgranaat gevonden.

De schietpartij vond plaats rond 03.00 's nachts. Volgens getuigen zou het gaan om een automatisch wapen, vermoedelijk een kalasjnikov. Er zou maar liefst 26 keer geschoten zijn op het huis in Rotterdam-Spangen. Ook is er waarschijnlijk geprobeerd om een granaat door het kapotte raam naar binnen te gooien, zo meldt RTV Rijnmond.

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Veel steun voor aangevallen dj April Grey

DJ April Grey aan het werk in Club Nora. Ze werd in september en oktober aangevallen door een nog onbekende man. / FOTO POLITIE ROTTERDAM

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

6 DEC 2017

DJ April Grey (29) krijgt veel steun van collega’s en onbekenden nadat ze in Opsporing Verzocht dinsdag haar verhaal heeft gedaan. De Rotterdamse is de afgelopen maanden twee keer aangevallen en deed geëmotioneerd haar verhaal in de hoop dat de dader wordt gevonden.

Gek

D-day voor ruziënde D66-raadsleden Rotterdam

Foto van 'Lucette Mascini'

Lucette Mascini

6 DEC 2017

De crisis tussen de leden van de D66 fractie in de Rotterdamse gemeenteraad is nog niet bezworen. Vandaag zitten het weggestuurde raadslid Jos Verveen en fractieleider Samuel Schampers om de tafel met burgemeester Aboutaleb en de raadsgriffier. De bedoeling is dat helder wordt welke van de zes raadsleden zich nu afsplitsen van de D66-fractie.

Fractiekamer

Woontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Camera videoWoontoren Rotterdam ontruimd na grote brand

Hulpdiensten aan het werk Foto: ANP

Foto van 'Metro & ANP'

Metro & ANP

6 DEC 2017

In het centrum van Rotterdam heeft dinsdagavond een korte, maar zeer felle brand gewoed. Uit voorzorg heeft de brandweer appartementen boven het restaurant met shisha-lounge ontruimd.

Reizigers op de Hoekse Lijn zijn ook na februari zo goed als zeker aangewezen op vervangend busvervoer. / VINCENT VAN DORDRECHT

'Hoekse Lijn pas in maart of april gereed'

Reizigers op de Hoekse Lijn zijn ook na februari zo goed als zeker aangewezen op vervangend busvervoer. / VINCENT VAN DORDRECHT

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

5 DEC 2017

De kans is aanwezig dat de Hoekse Lijn niet begin februari, maar pas in maart of april wordt opgeleverd. Dat zeggen bronnen rondom het project tegen Metro. Daarmee dreigt voor de tweede keer uitstel, nadat eerder al de opleverdatum was verschoven van september dit jaar naar februari 2018. De verantwoordelijke partijen voor de ombouw willen nog niet reageren.

Vervelend