‘Als Rotterdam het wil kom ik zeker terug’

4 april 2016 om 12:14 door Job Halkes
‘Als Rotterdam het wil kom ik zeker terug’
Arend Harms voor zijn reuzenrad in Rotterdam. „We hebben ontzettend veel positieve reacties gehad.” / BART JANSEN

Het reuzenrad naast de Markthal is sinds de opening begin maart een ware trekpleister gebleken. Zeker in het weekend moet je even geduld hebben om een ritje te kunnen maken in ‘The View’. En wie nog wil, moet snel zijn want eigenaar Arend Harms pakt de boel na zondag weer in.

Hoe is Rotterdam bevallen?
Echt heel goed en positief. Wij hadden niet verwacht dat we met ons reuzenrad zo’n impact zouden hebben op de stad. Veel mensen zijn tevreden als ze erin hebben gezeten en dat is leuk om te horen. Vanuit boven heb je ook een superuitzicht over de hele stad. Dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht. Zeker door al die hoge gebouwen die hier in het centrum van Rotterdam staan. Maar deze plek naar de Markthal is prachtig.

Lang gezocht naar een goede plek?
Als je Rotterdam binnen komt rijden denk je toch, wow dit is wel een echte stad met al die hoogbouw. Wat kan ik hier nog met mijn 55 meter hoge reuzenrad doen? Alles is hoog hier. Ik heb gekeken naast de Erasmusbrug en voor het Centraal Station, maar daar heb je toch veel hoogbouw en weinig zicht, denk ik. Uiteindelijk kwamen we uit op deze plek naast de Markthal. Een prima plek voor ons reuzenrad met een goede aanloop van mensen en er is veel ruimte.

Hoe reageren de mensen op jullie komst?
Ze vinden het heel leuk. We hebben geen wanklank gehoord en dat is wel eens anders. Ook de bewoners van de Markthal die er op uitkijken vinden het zover ik weet leuk. Mensen vragen aan ons of we niet het hele jaar kunnen blijven staan, haha. Maar dat kan niet, want ik heb hierna elders verplichtingen. We gaan door naar Amsterdam en dan Antwerpen. Daar staan we tijdens de zomer drie maanden bij het station.

Kom je nog terug?
Ik zeg niet dat het niet voor herhaling vatbaar is. Zo in het voorjaar zou zeker kunnen. Als de stad er voor in is, dan vind ik het leuk om een maand te komen staan. Dat is een prima periode, al wordt het vinden van een andere locatie wel lastig.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!