Nick Kreukniet
Nick Kreukniet Binnenland 20 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Grootste windmolens ter wereld naar Rotterdam?

In Rotterdam moeten de grootste windmolens ter wereld komen. Afgelopen donderdag werd door de gemeenteraad het voorstel van GroenLinks goedgekeurd en nu gaat de gemeente onderzoeken of het mogelijk is om de windmolens te bouwen.

Als het aan raadslid Arno Bonte van GroenLinks ligt, komt er megagroot windpark ergens nabij de stad te liggen. „Het is allemaal nog erg vroeg in het onderzoek, maar het liefst willen we zoveel mogelijk windmolens. Waarschijnlijk komen er dan twintig a dertig windmolens, maar als we er vijftig kwijt kunnen zeg ik daar geen nee tegen.”

250 meter hoog

De windmolens van ongeveer 250 meter hoog worden ontwikkeld door de Universiteit van Virginia. „Onze ambitie is om deze windmolens als eerste naar Rotterdam te halen. Dus zodra het technisch mogelijk is willen we de windmolens plaatsen op de plek die we uitgezocht hebben.”

Nog niet zeker is waar de windmolens precies moeten komen. Er wordt door de gemeente getwijfeld om ze op de Tweede Maasvlakte of vlak voor de kust te plaatsen. Ook is nog niet bekend wanneer de windmolens af moeten zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.