Rotterdam

Feyenoordsupporters verafschuwen bedreigen spelers

Howard Lanveld /Metro

Foto van 'Saloua Ousseur'

1 FEB 2016

Met de 0-2 nederlaag tegen ADO Den Haag van afgelopen zondag bereikt Feyenoord een nieuw dieptepunt voor de club. Feyenoord heeft hiermee vijf keer achter elkaar verloren. Sommige mensen zijn zo teleurgesteld in het team dat spelers Vejinovic en Kramer met de dood zijn bedreigd. Hoe denkt Rotterdam over deze nederlaag en de bedreigingen?

Howard Lanveld (57)
„Ze spelen de laatste tijd wel slecht, hoor. Ze moeten vanaf nu wel echt hard gaan werken om bij de eerste drie te horen. Ik hoop zelfs dat ze tweede worden, want eerste zie ik niet gebeuren. Ik gun het ze echt, het kan een goed team zijn. En de trainer, Van Bronckhorst, was vroeger ook een goede speler. En die bedreigingen vind ik echt niet kunnen. Het zijn maar mensen, ze doen hun werk. Af en toe loopt dat nou eenmaal niet lekker, maar om ze met de dood te bedreigen vind ik onzin. Ik snap dat ze het nu misschien niet zo goed doen, maar ik verlies zeker niet de hoop. Ze kunnen het wel. Ze moeten alleen harder werken en niet naast hun schoenen gaan lopen.’’

Deepak Patan (17)
„Ik denk niet dat er verandering in gaat komen. Ik ben bang dat Feyenoord blijft verliezen als ze zo door gaan. Ze zijn niet goed bezig op het moment. Vijf keer verliezen is wel veel. Wie weet, misschien zorgt dit nieuwe dieptepunt voor meer druk op hun prestaties. Misschien realiseren ze zich nu pas dat er veranderingen moeten komen. Want zoals ze nu spelen is het niet om aan te zien. Het is gewoon beschamend. Maar aan de andere kant, als supporter zijnde moet je ook realistisch blijven. Het gaat echt te ver om ze met de dood te bedreigen. Je bent toch een supporter? Dan moet je ook achter ze staan. Wat denken mensen nou te bereiken met bedreigingen? Het slaat echt nergens op.’’

Nikola Molerovic (17)
„Volgens mij blijven ze nog wel even verliezen, hoor. Geloof me, ze veranderen niet. Vijf keer verliezen! Dat kan toch niet. Ik heb er geen vertrouwen in dat Feyenoord nog omhoog kan klimmen. Ze zijn niet goed bezig en dat is nog zachtjes uitgedrukt. Er is een wonder nodig om ze te laten winnen en dat zie ik niet echt gebeuren. Het is jammer, maar helaas. Dan niet. En wat betreft die doodsbedreigingen, complete onzin. Dat gaat echt te ver. Doe even normaal. Het is uiteindelijk maar een sport. Ze spelen letterlijk een spel. En dat je dat zo serieus neemt dat je zo ver moet gaan? Nee, man. Het is echt onzin. Ik snap dat mensen teleurgesteld zijn, maar je bereikt er helemaal niets mee.’’

Laid Srour (66)
„Ik volg alle wedstrijden en ik vind het heel jammer van Feyenoord. Maar ja, het is een spel en daar komt geluk bij spelen. Vijf keer verliezen is erg, maar volgende keer beter. Hopelijk werken ze nu harder voor een overwinning. Ze moeten leren van hun fouten. De club moet deze verliezen zien als leermomenten. Wat hebben ze precies fout gedaan? Waar zitten hun zwakke plekken? En daar moeten ze dan aan werken. Misschien moeten ze wat doen aan de opstelling. Ik weet het niet, maar iets moet veranderen. En die doodsbedreigingen zijn echt slecht van de supporters. De spelers zijn ook mensen en die maken soms fouten. Ze kunnen tijden hebben dat het minder gaat, maar doodsbedreigingen gaan te ver. Accepteer het en kijk uit naar de volgende overwinning.

Viviane Verheijen (17)
„Ik denk helaas niet dat Feyenoord kampioen gaat worden dit seizoen, maar ze zullen zeker op de derde plek kunnen eindigen. Ze moeten er wel heel hard hun best voor gaan doen. Het is jammer dat ze nu al vijf wedstrijden achter elkaar hebben verloren, maar dat betekent zeker niet dat ze niet meer kunnen winnen. Ik weet niet waarom het nu zo slecht gaat met ze, maar ik hoop niet dat ze de hoop verloren hebben. Maar om op de derde plek te eindigen hebben ze wel de steun van hun supporters hard nodig. Ik snap dat mensen misschien het vertrouwen in hun club hebben verloren, maar dreigen gaat er heus niet voor zorgen dat Feyenoord nu wel gaat winnen. Ik denk zelfs dat dit voor het tegenovergestelde kan zorgen.


Likeability of6

Op zoek naar De Nieuwspeper?

Foto van 'Metro'

14 MRT 2018

Op zoek naar De Nieuwspeper? Hier vind je de laatste editie van de krant, met pittig en inspirerend nieuws voor en door Rotterdammers. Positief waar het kan, kritisch waar het moet. De Nieuwspeper helpt Rotterdammers door het beste uit hun stad te halen door het brengen van nieuws en achtergrondverhalen. Klik snel door!


like
user_5af32877d2d80c27b0516d4183b0065549bd2dc7_avataruser_338cfda49564b023f573ae21526b7587cfe2066a_avatar

Leger des Heils zoekt mooie stappers

Foto van ''

GISTEREN

Vanaf vandaag kun je in de tweedehands kledingwinkels van het Leger des Heils, de ReShare Stores, je herdraagbare schoenen doneren. Door de inzamelactie hoopt het Leger des Heils meer mensen te voorzien van betaalbare ‘nieuwe’ schoenen. De ReShare Store in Rotterdam is te vinden aan de Zwart Janstraat 33.

Kleine prijs


SportFilmFestival Rotterdam viert feest

Foto van ''

18 MRT 2019

SportFilmFestival Rotterdam viert feest. Van woensdag 10 april tot en met zondag 14 april viert de organisatie haar 5-jarig jubileum met de opening op het ss Rotterdam, talkshows met Wilfried de Jong en een uitgebreid filmprogramma met maar liefst 17 premières.

Giro d’Italia


Langer thuis wonen dankzij robotkat of -beer

Dankzij technische hulpmiddelen als een robotstofzuiger of robothond kunnen ouderen langer zelfstandig thuis wonen.

Foto van ''

18 MRT 2019

In Overschie is afgelopen vrijdag een woning geopend met meer dan 70 technische snufjes, waarmee ouderen langer zelfstandig kunnen wonen. Bezoekers kunnen producten van de modelwoning lenen om thuis te testen.

Technische hulpmiddelen


Maastunnel na zomer dicht voor lopers en fietsers

Foto van ''

15 MRT 2019

Na de autotunnel gaan vanaf september ook de fiets- en voetgangerstunnel van de Maastunnel dicht voor renovatie. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruikmaken van een speciale fietsbus die hen naar de overkant brengt.

7 tot 11 maanden dicht


Dordrecht verkozen tot Evenemenentstad van het Jaar

Foto van ''

15 MRT 2019

Dordrecht is verkozen tot Evenementenstad van het Jaar 2019. Daarmee hield de stad medegenomineerden Den Haag en Nijmegen en alle andere Nederlandse evenementensteden achter zich.

Dordrecht Marketing


Hulp bewoners gevraagd bij bestrijden criminaliteit

Foto van ''

15 MRT 2019

De hulp van Rotterdammers is onmisbaar bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit als witwassen en mensenhandel. Dat stelt burgemeester Ahmed Aboutaleb bij de presentatie van de resultaten van de aanpak van Ondermijning 2018.

Hennepkwekerij


Herdenking raketinslag Bergpolder

Foto van ''

15 MRT 2019

Op zondag 18 maart 1945 sloeg er ’s ochtends in de wijk Bergpolder een Duitse raketbom in. Daarbij vielen 42 doden en 48 gewonden. Deze tragische gebeurtenis wordt aanstaande zondag 17 maart herdacht.

Verwoesting


Nieuwe start Rotterdamse schuldenaanpak

Foto van ''

14 MRT 2019

De schuldhulp aan Rotterdammers gaat op de schop. Met onder meer een perspectieffonds en vroegsignalering wil de gemeente voor eind 2021 15.000 Rotterdammers op een laagdrempelige manier helpen bij het aanpakken van hun schulden. Deze vernieuwde aanpak staat in het uitvoeringsplan Reset Rotterdam.

Problematische schulden


Organisatie Noord4Daagse zoekt vrijwilligers

Vrijwilligers tijdens een eerdere Noord4Daagse. Foto: Joop Bastinck

Foto van ''

14 MRT 2019

De organisatie van de Noord4Daagse is op zoek naar vrijwilligers die mee kunnen helpen en daarmee zo’n duizend kinderen een mooi wandelfeest willen bezorgen.

Avondvierdaagse


Rotterdam Rave Festival verhuist naar RDM-terrein

Foto: Jordy Brada

Foto van ''

14 MRT 2019

Maas, haven en loodsen vormen het nieuwe decor voor het Rotterdam Rave Outdoor Festival dat dit jaar verhuist van het Lloyd Multiplein naar de rauwe randjes van het RDM-terrein.

Typisch Rotterdams


Rotterdam weer stukje groener dankzij Boomfeestdag

Foto van ''

14 MRT 2019

Tijdens de traditionele Boomfeestdag hebben gisteren leerlingen van vijf Rotterdamse basisscholen in totaal 84 bomen geplant. Ze deden dit vol enthousiasme tussen de buien door.

Wormen


Huurders moeten plaats maken voor renovatie woningen

Foto van ''

14 MRT 2019

Vestia-huurders aan de Heemskerk-, De Kempenaer-, en Talmastraat in de wijk Bergpolder zijn gisteren geïnformeerd over het renovatieplan van hun woning. Het is een ingrijpend plan waardoor bewoners niet in hun woning kunnen blijven wonen. Bewoners ontvangen een urgentieverklaring, waarmee zij met voorrang een andere woning kunnen zoeken in de regio Rijnmond.

Renoveren en verduurzamen


Zoek je perfecte woonwijk op de Woonbeurs

Foto van ''

11 MRT 2019

Ben je op zoek naar een huis in Rotterdam? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen met zoeken? Kom dan tijdens de Woonbeurs naar de stand van de gemeente Rotterdam. Woonexperts helpen je daar bij het vinden van jouw ideale wijk en beantwoorden alle woonvragen.

Toekomstig woongeluk


Rotterdam pakt afval naast container aan

Foto: ANP/Robin Utrecht

Foto van ''

8 MRT 2019

Flying squads van handhavers moeten voorkomen dat er nog langer afval naast containers wordt geplaatst. Ook wordt de pakkans van hardnekkige ‘naastplaatsers’ verhoogd door meer cameratoezicht.

Dat zijn een aantal actiepunten uit het nieuwe programma ‘In de bak’, waarmee wethouder Bert Wijbenga afval naast Rotterdamse containers aanpakt. Ook worden er slimme interventies ingezet om het gedrag van Rotterdammers te beïnvloeden.


Xavier Rudd in Maassilo

Foto van ''

8 MRT 2019

Xavier Rudd komt op vrijdag 2 augustus met zijn zomerse songs naar Rotterdam. De kaartverkoop voor het concert dat de Australische multi-instrumentalist in de Maassilo geeft start maandag 11 maart om 10.00 uur.

Follow The Sun


Distillers Academy leert je de perfect serve

Foto: Willem de Kam

Foto van ''

8 MRT 2019

Met de oprichting van de gloednieuwe Distillers Academy is jeneverstad Schiedam een uniek concept rijker. Het is dé plek die van fans echte fijnproevers en distilleerexperts maakt.

Mixen en stirren


Kindermuziekweek voor het eerst landelijk

Foto van ''

8 MRT 2019

Van 5 tot en met 14 april vindt de eerste landelijke Kindermuziekweek plaats. Na tien succesvolle edities in Rotterdam slaan twaalf grote landelijke partners de handen ineen om ieder kind in Nederland te laten genieten van live muziek.

Meer dan 75 concerten


Onderwijsprestaties leerlingen Zuid blijven stijgen

Foto van ''

8 MRT 2019

De gemiddelde score van leerlingen op Rotterdam Zuid bij de Centrale Eindtoets is afgelopen jaar opnieuw gestegen. Het verschil tussen Zuid en de resultaten van leerlingen in grote steden wordt daarmee steeds kleiner.

Investeren in extra onderwijs