Honderden bestuurders negeren milieuzone Rotterdam

Foto van 'Daniëlle Rijsdijk'

Daniëlle Rijsdijk

1 MEI 2016

Dagelijks rijden er 265 auto’s de Rotterdamse milieuzone in die daar niet mogen komen. Dat blijkt uit cijfers van het Rotterdamse stadsbestuur, opgevraagd door Metro. Als de gemeente Rotterdam per 1 januari boetes was gaan uitdelen, dan was de stadskas met een kleine 3 ton gespekt.

Dieselauto's van voor 2001 en benzineauto’s van voor juli 1992 zijn sinds januari niet meer toegestaan in Rotterdam om zo de luchtkwaliteit te verbeteren. Doel? De stad in 2018 schoner laten zijn.

Symboolpolitiek

Frank Hensen (39) heeft net als ruim 3100 andere automobilisten lak aan de milieuzone. De Rotterdammer noemt de maatregel ‘pure symboolpolitiek’ en blijft om die reden gewoon met zijn oldtimers door Rotterdam rijden. Hensen, in het bezit van 2 Citroën 2CV’s, in de volksmond beter bekend als de Eend, en binnenkort ook van de Citroën CX, denkt er niet aan zijn lievelingen te verkopen dan wel ergens te stallen. „De milieuzone is pure symboolpolitiek en daar doe ik niet aan mee. Ik ben hier 20 jaar geleden gaan wonen in vrijheid. Ik laat de wethouder niet bepalen in welke auto ik wel of niet rijd. Absurd gewoon, ik mag in heel Nederland rijden, behalve in mijn eigen stad”, reageert de man die in Rotterdam-Noord op 500 meter van de grens woont.

Boete

Hij riskeert per 1 mei een boete van 90 euro voor iedere keer dat hij met zijn wagens de zonegrens doorkruist. „Ik vind het prima, hoor. Ik daag de gemeente graag uit voor een rechtszaak. Dit slaat nergens op. Laat ze maar eens kijken naar de milieuzones in Duitsland. Het effect is nihil. Daarbij: de politiek in Den Haag heeft al aangeven dat ze het willen afschaffen.”

Hensen staat niet alleen. Online doen meer Rotterdammers hun beklag. Herman Hamer van de gelijknamige garage aan de Walenburgerweg in Rotterdam-Centrum denkt dat de automobilisten die in het bezit zijn van een oldtimer daar zeker nog tot mei mee blijven rijden. „Pas dan worden er boetes uitgedeeld. Ik denk dat de meeste mensen zo vreselijk benadeeld worden en dat er veel zo vreselijk teleurgesteld zijn, dat ze gewoon blijven rijden.”


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

Arts van Rotterdamse Velthuiskliniek gegijzeld

De Velthuiskliniek aan de Jan Leenvaartlaan in Rotterdam Foto: ANP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 DEC 2017

In Rotterdam zijn donderdagmiddag de hulpdiensten uitgerukt voor een situatie binnen de Velthuiskliniek. Een arts werd daar gegijzeld door een man met een vuurwapen.

Buiten de Velthuiskliniek waren ME’ers en politiemensen ter plaatse. De dader had de arts vastgebonden, maar hij is inmiddels weer vrijgelaten.

Tweetal omgekomen bij schietpartij Rotterdam

De politie doet onderzoek op de Rhijnauwensingel in Rotterdam waar woensdagavond twee doden zijn gevallen bij een schietpartij. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Bij een schietpartij in de wijk Beverwaard in Rotterdam zijn woensdagavond twee doden gevallen. Het tweetal zat in een geparkeerde auto toen ze rond 19:00 uur werden beschoten vanuit een passerende auto.

De schietpartij vond plaats op de Rhijnauwensingel. De passerende auto stond waarschijnlijk kort stil toen er werd geschoten op de auto van de slachtoffers. De witte auto waar de slachtoffers inzaten, is doorzeefd met kogels. Ook kwam een verdwaalde kogel in een woning terecht. De bewoner raakte niet gewond.

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet
Likeability of 6

Politie Rotterdam verandert hoofddoekregel niet

Politieagente Sarah Izat vond het niet kunnen dat zij geen hoofddoek en uniform tegelijkertijd mocht dragen. (Foto: ANP)

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

20 DEC 2017

Ook na de uitspraak van het College voor de Rechten van de mens mogen agentes van de politie in Rotterdam geen hoofddoek dragen als ze het politieuniform aanhebben. Dat heeft de politie in Rotterdam woensdag laten weten aan het College.

'Discriminerend'

ANP

DENK kaapt mediamomentje Geert Wilders in Rotterdam

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

14 DEC 2017

Geert Wilders heeft Géza Hegedüs gepresenteerd als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. Dat vertelde hij aan de opgetrommelde pers pal voor de Essalam Moskee op Rotterdam-Zuid. Een andere partij, DENK, maakt van hetzelfde moment gebruik om ook aan te kondigen mee te doen in Rotterdam en ging demonstratief tussen de moskee en Wilders staan.

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

D66-raadslid Verveen weigert fractie te verlaten

Jos Verveen (D66) komt gewoon naar de gemeenteraad vandaag. / ANP

Foto van 'Metro'

Metro

13 DEC 2017

Raadslid Jos Verveen gaat vandaag gewoon als D66-lid in de gemeenteraad van Rotterdam zitten, ook al willen zijn fractiegenoten hem eruit gooien. „Ik ben namens D66 gekozen als volksvertegenwoordiger en laat me niet op een onrechtmatige manier wegzetten. Als D66 mij uit de partij wil gooien en als kandidaat van de lijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen wil schrappen, moeten ze dat maar doen.”

Breekpunt Feyenoord

ANP

Moskee wacht Wilders op met koffie en koekjes

ANP

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

13 DEC 2017

Komt hij wel of komt hij niet? Dat was de afgelopen maanden de vraag in de Rotterdamse politiek. Maar Geert Wilders komt en maakt donderdag bekend wie de lijsttrekker is van de PVV Rotterdam in maart 2018. Hij doet dat op een pikante plek, namelijk tegenover de Essalam Moskee.

Lastig

Arno Bonte

‘Geef ambtenaar verlof bij geslachtsverandering’

Arno Bonte

Foto van 'Job Halkes'

Job Halkes

12 DEC 2017

Rotterdamse ambtenaren die een sekseverandering willen ondergaan moeten daarvoor betaald verlof krijgen. Dat bepleit de fractie van GroenLinks in de Maasstad. De regeling moet vergelijkbaar zijn met die van zwangerschapsverlof.