Zó winnen we het Songfestival (volgens Domien)

11 mei 2017 om 11:18 door Evie Westland
Zó winnen we het Songfestival (volgens Domien)
Foto: ANP

Het Songfestival winnen, hoe moet dat nu ooit lukken met al die Oostbloklanden die elkaar steeds punten geven? 3FM-dj Domien Verschuuren had daar donderdagochtend wel een ideetje voor: we sluiten een dealtje met Denemarken.

 

Het idee is simpel. Wij geven douze points aan de Denen, de Denen geven de twaalf punten op hun beurt weer aan de dames van OG3NE. Dus opgelet: onze stem gaat massaal naar onderstaand nummer.

 

Om daad bij woord te voegen, belde Domien donderdagochtend met zijn collega van het Deense radiostation Go Morgen. Beide dj's lieten hun luisteraars het nummer van elkaars vertegenwoordigers horen.

Kansen spreiden

Domien: „Laat duidelijk zijn, ik geloof helemaal in OG3NE, maar we moeten onze kansen spreiden. Wat die Oostblokkers al jaren doen, kunnen wij ook! Het is tijd om in Denemarken nieuwe vrienden te maken en op die manier elkaar te helpen de finale te bereiken. En daarnaast is hun inzending ook gewoon een plaatje dat gehoord mag worden!”

Nederland en Denemarken strijden donderdagavond om een plek in de finale van het Songfestival. Beide landen staan ongeveer even hoog bij de bookmakers.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!