Koppel met downsyndroom viert liefde met trouwfoto's

3 januari 2017 om 13:44 door Daisy Heyer
Koppel met downsyndroom viert liefde met trouwfoto's
Foto ter illustratie. / Colourbox

De liefde is mooi en moet gevierd worden. Dat vinden ook Polly en Joe, een koppel met het downsyndroom. De twee hebben een paar prachtige foto's van hun trouwdag gedeeld, waarmee ze aan mensen willen vertellen dat ‘het het allerbeste ter wereld is om lief te hebben en geliefd te zijn.’

Polly en Joe werden acht jaar geleden verliefd op elkaar toen ze allebei les hadden op een school in Sussex. De twee bleven bij elkaar en zorgden in mei voor een absolute droombruiloft met ‘festivalthema’, een unicorntroon en 200 vrienden en familieleden die bij het grote moment aanwezig waren. Nu delen ze de foto's van hun grote dag met de rest van de wereld. En die prachtplaatjes gaan viral.

Fantastisch om lief te hebben

„We zouden het fantastisch vinden als ons verhaal het leven van anderen die ook moeten dealen met een handicap of ongelijkheid beïnvloedt”, zegt Polly tegen RocknRoll Bride. „Het is fantastisch om lief te hebben en daar liefde voor terug te krijgen.”

Favoriet moment

Polly heeft ook een favoriet momentje van de dag. Of eigenlijk meerdere: „Het moment waarop ik ‘ja, ik wil’ zei, de ringen werden uitgewisseld en onze dans op Labyrinth”, vertelt ze. „We vonden het ook superleuk dat er heel veel koppels de bruiloft met ons samen vierden.”

De dolgelukkige Polly heeft ook een tip voor andere koppels, in het speciaal voor mensen met een handicap: „Leef je droom, geloof in jezelf en geloof erin dat alles mogelijk is.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!