Knul leert schrijven dankzij muziek Gwen Stefani

7 januari 2017 om 19:14 door Ingelise de Vries
Knul leert schrijven dankzij muziek Gwen Stefani
Beeld ter illustratie: Colourbox

Leren schrijven is voor bijna iedereen toch een keer aan de beurt. Waar de ene al kan schrijven voor de basisschool begint, heeft de ander aan het eind van groep drie nog steeds moeite. Iedereen zijn eigen tempo, blijkt. Maar een jochie uit New York bewijst dat ook eigen methodes nogal gewenst kunnen zijn.

De moeder van de 5-jarige Max, Norah, is een onwijs grote van van No Doubt-frontvrouw en zangeres Gwen Stefani. Max krijgt vanzelfsprekend heel wat muziek van de zangeres te horen. En dat zorgt ervoor dat hij zijn eerste woord heeft leren schrijven: bananas.

 

Lievelingsnummer

In Stefani's hit Hollaback Girl spelt ze het woord namelijk. Omdat Stefani op tour ging, draaide zijn moeder weer wat vaker de muziek van de zangeres. „Max vond het nogal leuk”, vertelt Norah tegen Mashable. „Hollaback Girl is zijn lievelingsnummer.”

„Max is net met de kleuterschool begonnen en leert lezen en schrijven. We oefenen zijn schrijven elke avond. Op een avond schreef hij ineens helemaal zelf 'bananas' op. Toen ik vroeg hoe hij het woord kende, zei hij dat het net als in Hollaback Girl was.”

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!