Burger gebruikt 'library boxes' voor levensbehoeften

11 januari 2017 om 22:04 door Daisy Heyer
Burger gebruikt 'library boxes' voor levensbehoeften
Foto ter illustratie. / Colourbox

In Amerika is een goed doel gestart met een actie, die wereldwijd op veel lof kan rekenen. In plaats van de bekendere library boxes, waar mensen op straat als ze willen een boek uit kunnen pakken, wordt er nu ook gebruikgemaakt van dit soort boxen om levensbehoeften als voeding, tandenborstels en luiers voor mensen in nood gratis weg te geven.

De boxen zijn te vinden bij kerken, vlakbij kantoren en voor huizen. NPR sprak met Maggie Ballard, die haar box 'een zegen' noemt. Er zit een deurtje op de boxen, maar zonder slot, zo dat er 24/7 iets in gestopt en uitgehaald kan worden.

 

Klein gebaar, groot effect

„Dit was iets waar ik aan mee kon doen, iets kleins dat effect heeft op heel veel mensen, zolang iedereen er maar over praat." De box die Ballard vult staat in haar straat en haar zoontje van 6 en zij kijken iedere dag of ze er iets in kunnen stoppen.

Alles wat er door mensen uit de box wordt gehaald is gratis. Er worden geen formulieren ingevuld; alles gebeurt compleet anoniem, iets wat je niet vindt bij bijvoorbeeld een traditionele voedselbank. Volgens Ballard komen de meeste mensen dan ook als het donker is. Ze noemt het fantastisch en triest tegelijk dat ze ziet dat de middelen iedere dag worden aangeraakt.

Leerzaam

In het begin was zij de enige die al het voedsel erin stopte. Inmiddels hebben meer mensen van de box gehoord en is er een groeiende groep mensen die er een voorraadje in stopt. „Mijn zoontje is zes jaar oud, dus het geeft hem een kick als hij kijkt om te zien wat er allemaal in en uit de box wordt gestopt en gehaald", vervolgt Ballard. „Hopelijk leert hij er ook iets van."

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!