Oudste gorilla viert 60e verjaardag met taart

23 december 2016 om 16:44 door Metro
Oudste gorilla viert 60e verjaardag met taart
Gorilla Coco

Coco, de eerste gorilla die in een dierentuin geboren werd, is donderdag 60 jaar geworden! Dat moest gevierd worden, moet Columbus Zoo and Aquarium in het Amerikaanse Ohio hebben gedacht. De gorilla kreeg taart, cadeautjes en sinaasappels als traktatie.

Coco is voor zover we weten de oudste levende gorilla in gevangenschap. Ze is moeder van drie gorilla's en oma van zestien kleinkinderen. Ze is ook nog eens overgrootmoeder van twaalf en betovergrootmoeder van drie jongen. 

In 2012 brak Coco haar eerste record toen ze 56 jaar werd. Dat is een stuk ouder dan dat gorilla's normaal gesproken worden, namelijk 30 tot 40 jaar. 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!