‘Kerstwonder’ voor moeder door fout Facebookbericht

23 december 2016 om 12:39 door Zoë Boven
‘Kerstwonder’ voor moeder door fout Facebookbericht
Foto: GoFundMe

Een Amerikaanse moeder van drie kinderen heeft een bijzondere kerst dankzij een verkeerd verzonden Facebookbericht. De dakloze vrouw vroeg een vriend via een privébericht om hulp. Het bericht bereikte iemand anders, met dezelfde naam, en die wist wel raad met de noodkreet van de vrouw. 

Amy Rickel verloor haar baan en kon de rekening van het hotel waar ze tijdelijk met haar kinderen woonde niet meer betalen. In opvangtehuizen was er voor het gezin zo snel geen plek. Tot overmaat van ramp ging haar auto ook nog stuk. 

‘Wat zou Jezus doen?’

De vrouw was ten einde raad en vroeg een goede vriend via Facebook om raad. Ze vroeg hem of hij Bijbelteksten kende die haar door de moeilijke tijd konden helpen. Het bericht kwam bij Brian van Boxtel terecht, een naamgenoot van Rickels vriend. Hij las de noodkreet en vroeg zich af wat Jezus in zijn situatie zou doen.

Hij stuurde Rickel een bericht waarin hij haar vertelde dat hij haar hotelrekening zou betalen. Daarna overtuigde hij de vrouw om een crowdfundingpagina voor haar gezin op te zetten. „Mijn enige zorg is dat mijn kinderen veilig en warm zijn”, schrijft ze op de pagina. 

Meer hulp

Van de ene goede daad kwam een andere. Na Van Boxtel boden meer mensen hulp aan om het gezin te helpen. Zo bood Kathy Schumann niet alleen haar auto in bruikleen aan, maar ze maakte ook een kamer vrij voor Rickel en haar kinderen, meldt de lokale nieuwszender WPXI. Een andere vrouw bracht haar in contact met een uitzendbureau, dat haar aan een baan als verpleegkundige heeft geholpen. 

Daar blijft het niet bij: op de crowdfundingpagina is inmiddels meer dan 2500 dollar, omgerekend zo’n 2300 euro, voor het gezin opgehaald.  

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!