Hond blijft twee dagen bij gewonde vriend zitten

27 december 2016 om 15:59 door Ingelise de Vries
Hond blijft twee dagen bij gewonde vriend zitten
Beeld ter illustratie: Colourbox

Echte vriendschap gaat ver, soms wel heel ver. In Oekraïne zijn twee honden zo goed bevriend, dat ze voor elkaar door het vuur gaan. Twee dagen lang zat een hondje bij zijn beste vriendin die gewond op het spoor lag. Met gevaar voor eigen leven, meldt RT.com.

De hondjes werden niet ver van een treinstation gevonden. Waarschijnlijk is één van de twee gewond geraakt door een trein en kon ze het spoor niet meer af. De andere hond is erbij gebleven om het gewonde dier te beschermen en warm te houden. Het beschermen deed de hond door op zijn vriendin te gaan zitten om haar naar beneden te drukken. Zo werd ze niet geraakt door de trein.

Toewijding

„Hij heeft haar twee dagen warm gehouden terwijl hij constant in gevaar was”, schrijft Facebooker Denis Malafeev. Hij vond de hondjes. „Ik weet niet hoe ze dit noemen: instinct, liefde, vriendschap, toewijding. Ik weet alleen dit: niet elk mens is in staat dit te doen. We moeten hiervan leren.”

De honden zijn inmiddels geadopteerd en heten Panda en Lucy.Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!