Brief single moeder aan vliegmaatschappij gaat viral

23 december 2016 om 16:24 door Sophie Moerman
Brief single moeder aan vliegmaatschappij gaat viral
Foto: Facebook/Tales of an Educated Debutante

Vliegen met vier kinderen is al een uitdaging, laat staan als je er als ouder alleen voor staat. De Amerikaanse Adrian Wood kwam er echter achter dat een klein beetje hulp al een heel verschil kan maken. Haar bedankbrief aan vliegmaatschappij American Airlines gaat nu viral.

„Vliegen met mijn bende, waarvan er een een beperking heeft, is niet voor iedereen weggelegd”, schrijft Adrian in haar bericht. „Maar vandaag kwam ik erachter dat een vriendelijk gebaar groot verschil kan maken.”

Ingecheckt

Dat gebaar kwam niet van één iemand, maar van meerdere werknemers bij de maatschappij. Het begon al bij het parkeren van de auto. „Ik had de koffers al even voor de deur van het vliegveld gezet, zodat ik niet met alle tassen in een bus vanaf de parkeerplaats terug hoefde”, gaat Adrian verder.

Er stond een medewerker om op de koffers te passen, maar toen Adrian terugkwam, had hij alles al ingecheckt en konden ze zo door naar de douane.

Voorrang

Ook daar ging de vriendelijkheid verder. Bij het zien van de moeder met haar vier kinderen liet de douanier het gezinnetje via de ‘priority line’ binnen, waardoor ze niet in de rij hoefden te staan. „De kinderen waren helemaal verrukt met de speciale behandeling, net als ik”, aldus Adrian. Ook bij de gate mocht het gezinnetje doorlopen, zodat Adrian haar gehandicapte zoontje rustig op de vlucht voor kon bereiden.

Tijdens de vlucht kregen de kinderen een gratis koptelefoon en veel vriendelijke blikken, en maakte een steward uit zichzelf een leuke foto van het stel. „Best een leuk gebaar, voor een moeder die normaal nooit op de familiefoto’s staat”, grapt Adrian.

Kerstcadeau

Al met al verbaast ze zich over de tomeloze vriendelijkheid van het personeel. „Jullie hebben een moeder en haar vier kinderen het gevoel gegeven heel speciaal te zijn; het perfecte kerstcadeau”, besluit Adrian. Dat zijn anderen met haar eens, haar bericht is in een paar dagen al duizenden keren geliket.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!