Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 25 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Varken werd gered uit slachthuis en is nu kunstenaar

Maak kennis met Pigcasso, een varken dat werd gered uit het slachthuis en nu misschien wel het beste leventje heeft van de hele wereld. Pigcasso woont in Cape Coast, een stad in Ghana. Ze woont lekker aan het water en mag elke dag haar hobby uitoefenen.

Nu denk je misschien dat het varken alleen maar van modderrollen houdt, maar dat is helemaal niet waar. Pigcasso houdt, zoals haar naam al doet vermoeden, heel erg van schilderen. Ze is in haar omgeving zelfs een ware artiest.

De 200 kilo wegende dame wordt bijna nooit zonder kwast in haar mond gezien, schrijft Metro UK. Ze brengt het grootste gedeelte van haar dagen door achter een schildersezel in de open velden van Cape Coast. Dat klinkt als gelukkig en creatief leventje.

Het varken werd naar het slachthuis gebracht toen het nog maar vier weken oud was, maar werd daar gered door Joanne Lefson. De vrouw kon de omstandigheden waarin het dier werd gehouden niet aanzien en sindsdien woont Pigcasso bij Joanne in huis.

Ze vond het verschrikkelijk dat de dieren in kleine hokjes gehouden werden en niet naar buiten konden, dus vroeg ze de eigenaar of ze een biggetje kon open. Eigenlijk wilde ze ze allemaal meenemen, maar dat ging helaas niet. Pigcasso werd in mei gered, volgens de planning van het slachthuis was zij in september aan de beurt.

Snoepjes en training

Joanne probeerde Pigcasso eenmaal thuis te vermaken met verschillende activiteiten. In het begin leek ze interesse te hebben in voetbal, totdat ze een verfkwast oppakte. Gewapend met veel snoepjes en een trainingsmethode die ‘clicker training’ wordt genoemd, leerde Joanne Pigcasso schilderen.

Clicker training wordt vooral gebruikt om honden nieuwe kunstjes te leren, maar werkt blijkbaar ook bij varkens. Pigcasso kan namelijk schilderen en doopt zelfs zelf de kwast in de verf, voordat ze de kleuren zorgvuldig op het canvas aanbrengt.

Joanne benadrukt dat ze het dier niet dwingt te schilderen, met 200 kilo is Pigcasso toch echt de baas in huis. Ze schildert wanneer zij dat wil en dat is heel erg vaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.