‘Playmobil-fietshelm’ verovert het internet

4 oktober 2016 om 17:34 door Daisy Heyer
‘Playmobil-fietshelm’ verovert het internet

Een fietshelm dragen is in sommige landen bittere noodzaak, maar wordt vooral door kinderen niet overal gewaardeerd. Daar wil het Zweedse duo Simon Higby en Clara Prior een einde aan maken. De twee ontwierpen een hilarische Playmobil-helm om te dragen op de fiets.

 

Ze ontwierpen de helm al in 2015 voor een afstudeerproject, meldt Mashable. Met de helm wilden ze kinderen enthousiasmeren er eentje te dragen tijdens het fietsen, dus klopten ze aan bij bedrijven in Stockholm en Kopenhagen.

Prototype

Het is de twee ontwerpers uiteindelijk gelukt om samen te werken met het merk MOEF, dat een prototype van de helm ontwierp. Op dit moment is er dus nog maar één echte ‘Playmobil-helm’, maar gezien de lading enthousiaste reacties op het internet bestaat er een dikke kans dat we binnenkort de eerste kinderen met het vrolijke ding op hun hoofd zien rondfietsen.

Wat Playmobil van het prototype vindt, is niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!