Good vibes

Ouders publiceren dagboek van dochter na zelfmoord

Ouders publiceren dagboek van dochter na zelfmoord

Foto: Colourbox

Foto van 'Zoë Boven'

27 SEP 2016

De ouders van de Franse Émilie (17) begrepen er niets van toen hun dochter zichzelf begin dit jaar van het leven beroofde. Ze wisten dat ze het niet naar haar zin had op school, maar hadden er geen weet van dat Émilie zo ongelukkig was. Toen ze haar dagboek vonden, viel alles op zijn plek. Ze laten het dagboek publiceren door een Franse krant, om anderen te helpen.

Het Franse meisje werd in januari dood gevonden in het huis van haar vader in de Franse stad Lille. Na haar dood vonden de ouders het dagboek. Daarin omschreef Émilie de dagelijkse pesterijen waarmee ze te maken had op school.

‘Buitenbeentje’

Voor het meisje waren de pesterijen traumatisch, zo staat in het dagboek. Ze werd door klasgenootjes niet geaccepteerd omdat ze zich niet netjes genoeg zou kleden en andere interesses had.

„Ik zag ze lachen als ze het over mij hadden. Ik zag ze kijken naar mijn oude sneakers, spijkerbroek, coltrui en rugzak. ‘Zwerver’, hoorde ik een paar keer.”

Émilie. Foto: La Voix du Nord

Het meisje schreef ook hoe medescholieren kauwgom in haar haren plakten, de bandjes van haar rugzak doorknipten en vieze zakdoekjes in haar gezicht gooiden. Een leraar zou de andere kant op hebben gekeken toen hij zag dat ze werd uitgelachen.

Het bleef niet bij deze pesterijen. „Proberen niet te worden geslagen, onderuit te worden gehaald of te worden bespuugd.” Deze taferelen waren volgens het meisje aan de orde van de dag op het schoolplein.

Schaamte

Émilie zei uit schaamte niets tegen haar ouders over de pesterijen. „Ik wil niet dat mijn ouders weten dat ik zo ongelukkig ben. Dat ze een stuk stront op de wereld hebben gezet.”

Haar ouders besloten het dagboek wel met de buitenwereld te delen, door het aan de Franse krant La Voix du Nord te geven. De krant publiceert het dagboek letterlijk. De ouders hopen dat scholen en andere ouders er iets van kunnen leren en dat pesten meer bespreekbaar wordt.


Views

100+

Likeability of 6

Waar wil jij werken?

Foto van 'Metro'

16 JUL 2018

Wil je veel geld gaan verdienen? Of gaat het jou om de korte reistijd in de keuze van een nieuwe baan? We willen graag weten wat jij belangrijk vindt in je werk en in je zoektocht naar een nieuwe baan. Laat het ons weten door de volgende vragen te beantwoorden zodat wij je goed kunnen blijven informeren en inspireren over alles dat met werk en carrière te maken heeft.

Vul hieronder de enquete in.


likelol
user_e8dbf5381ab01519c3a843ecdf5ac9c4c2ffaeea_avataruser_071e8a5028b6216e045aafa21ccd8be1251332d6_avataruser_76947f4a960bbf91980d8b56779e611bbeb6c584_avatar

Views

6k+

Camera videoSchattig: Prins George voor het eerst naar school

Een beetje spannend lijkt George zijn eerste schooldag wel te vinden./AFP

Foto van 'Constance van Amstel'

7 SEP 2017

Een spannende dag voor prins George van Groot-Brittannië. De kleine royal is donderdagochtend namelijk voor het eerst naar school gegaan. George werd deze zomer op 22 juli 4 jaar oud en dat betekent dat hij als een echte kleuter aan zijn schoolcarrière mag beginnen. Aan de hand van zijn vader Prins William liep het blonde prinsje vanmorgen voor het eerst zijn school binnen.

De prinsen werden opgevangen door het hoofd van de Londense Thomas Battersea School waarna George tussen de beide volwassenen aan zijn eerste schoolavontuur begon. Op de Thomas Battersea School zitten 560 leerlingen tussen de 4 en 13 jaar oud. Uiteraard had George voor zijn eerste dag een frisgewassen uniformpje aan, precies zoals dat hoort op Britse scholen.


Views

300+

Prins George is het schattigste kind op aarde

De happy family./EPA

Foto van 'Constance van Amstel'

29 APR 2016

De Britse kroonprins William en zijn vrouw Kate zijn vrijdag vijf jaar getrouwd. Overal wordt het koninklijke koppel dan ook van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal.

Bij Metro gooien we het even over een andere boeg, want wij richten ons liever op de persoon die er zonder dit huwelijk niet geweest was: de überschattige Prins George. Speciaal voor het houten jubileum van zijn ouders haalden wij de beste foto's van de 2-jarige George Alexander Louis uit het archief.


Views

100+

Likeability of 5

Magische zeevonk: wat is het en waar te zien?

Foto: Wouter Mol @WBMol

Foto van 'Metro'

31 MEI 2017

Een magisch natuurverschijnsel was dit weekend te bewonderen langs de kust. De zee lichtte sprookjesachtig blauw op door zeevonk. Student Wouter Mol was daar getuige van en trok gelijk zijn camera om deze prachtige foto te maken. Maar hoe spot je zelf zeevonk en wat is het eigenlijk?

Het was een surrealistisch tafereel, het zeewater langs de kust bij o.a. Noordwijk, Katwijk en Texel kreeg een blauwe gloed. De prachtige glinsters werden veroorzaakt door zeevonk, een miniscuul organisme dat vooral tijdens zwoele zomeravonden in de zee kan oplichten.


love
user_14c147543309120f7b1d8291c96dbcb8008022e3_avatar

Views

4k+