Wereldwijde organisatie legt Noordzee prachtig vast

30 augustus 2016 om 16:59 door Cerise van Vliet
Wereldwijde organisatie legt Noordzee prachtig vast
Videostill. Bron: Oceana

Prachtige onderwaterbeelden worden toch vaak in verre oorden geschoten, maar wie had gedacht dat al dit schoon zich niet alleen in helderblauw water bevindt? In onze enige echte eigen Noordzee barst het namelijk ook gewoon van het natuurschoon.

Dat bewijst Oceana, een organisatie voor die zich inzet voor het beschermen van oceanen wereldwijd. De afgelopen twee maanden hebben de onderzoekers van de organisatie rondgedobberd in de Noordzee en daar maakten ze onder andere deze beelden in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij:

De Noordzee is één van de meest door menselijke activiteit verstoorde zeeën ter wereld, meldt RTL. De dieren in het Hollandse water hebben last van visnetten, windmolenparken, kabels, pijpleidingen en zo nu en dan een gezonken schip op de bodem.

Beter beschermd

Toch wemelt het er van het leven, laat Oceana zien. De organisatie pleit ervoor dat die plekken beter beschermd moeten worden. „Een zorgvuldig gepland, goed beheerd netwerk van beschermde zeegebieden kan helpen bij de bescherming van de biodiversiteit en ook bijdragen aan het herstel van de visbestanden”, zegt Lasse Gustavsson, directeur van Oceana in Europa tegen RTL.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!