Dit is de kleinste foodtruck ter wereld

2 augustus 2016 om 16:24 door Ingelise de Vries
Dit is de kleinste foodtruck ter wereld

Wil je een succesvolle foodtruck beheren, dan is het niet alleen belangrijk dat het eten goed is. Het is ook handig als je truck een beetje compact is zodat je alle festivals af kunt. De Britse uitvinder Yannick Read vond de kleinste foodtruck ter wereld uit.

Super Tinky, zo heet de hamburgertent. De iconische Citroën H-replica is slechts 75 centimeter breed en past zelfs in een lift. Zo kun je je burgers tot aan je bureau op kantoor laten bezorgen. De truck kent echter wel een groot nadeel: alleen kinderen kunnen 'm besturen en erin zitten om de burgers te flippen.

Kind als bestuurder

De makkelijk te verplaatsen hamburgertent is 1,60 meter lang, 1,20 meter hoog en 75 centimeter breed. Hij wordt aangedreven door een electrische motor en gaat op z'n snelst bijna 13 kilometer per uur. Er kan worden gekookt op een grillplaat die door gas warm wordt gehouden en muziek wordt dankzij bluetooth gedraaid. De 9-jarige Bertie Read is op dit moment de vaste bestuurder van de truck.

Kleine burgers

De burgers die Bertie en zijn broer en zus Noah en Olive bereiden, zijn ook van kinderformaat: ze zijn slechts een kwart van een normale burger. „Het is de ideale manier om met de familie te genieten van koken in het park. Zo zitten de kinderen niet constant naar een scherm te turen”, vertelt Yannick aan Metro UK. Daarnaast zorgt zijn minifoodtruck ervoor dat mensen lachen, vertelt hij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!