Zieke Ethan (6) is voor één dag vuilnisman

27 juli 2016 om 09:04 door Puck Roest
Zieke Ethan (6) is voor één dag vuilnisman
De glimlach was de hele dag niet van zijn gezicht te krijgen. Foto: Make-A-Wish Foundation USA

De Amerikaanse Ethan Dean was slechts twee weken oud toen er bij hem cystic fibrosis, taaislijmziekte, werd geconstateerd. Het was zijn droom om ooit vuilnisman te worden. Afgelopen dinsdag ging deze droom dankzij de Make-A-Wish Foundation in vervulling.

Het 6-jarige jongetje speelt volgens zijn ouders iedere dag met zijn speelgoedvuilniswagen en staat altijd voor het raam wanneer de wagen langsrijdt.

 

Door zijn ziekte heeft Ethan vaak een longontsteking en zal hij waarschijnlijk niet ouder worden dan 40 jaar. Daarom werd hij vorige week verrast op school en mocht hij een dagje meerijden met de vuilniswagen.

Samen met vuilnisman Sam Thurman ging Ethan op vijf plekken in zijn woonplaats Sacramento vuil ophalen. Hij was dolgelukkig. „De lach was niet van zijn gezicht te krijgen. Het leek wel alsof het kerst was en dat Ethan zijn eerste cadeau mocht uitpakken”, vertelt Thurman tegen WPSD Local.

De dag was een feest voor Ethan. Hij werd door zo'n 500 mensen toegejuicht. Na zijn ronde hield de 6-jarige een persconferentie en kreeg hij een uitgebreide lunch aangeboden met zijn helden, de vuilnismannen van de stad.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!