Vrouw helpt MS-patiënt na korten huishoudelijke hulp

7 juli 2016 om 14:29 door Sophie Moerman
Vrouw helpt MS-patiënt na korten huishoudelijke hulp
Foto ter illustratie: ANP

MS-patiënt Jacqueline Jansen was ten einde raad toen de gemeente de uren van haar huishoudelijke hulp kortte. Ze deed haar verhaal bij Omroep Brabant en kreeg hulp uit onverwachte hoek.

De vrouw uit Deurne lijdt al sinds haar zestiende aan de zenuwziekte MS. Ze is inmiddels afhankelijk van huishoudelijke hulp, maar die krijgt ze steeds minder. De gemeente heeft de uren hulp die ze krijgt namelijk flink gekort, tot verdriet van Jacqueline. „Ik heb recht op hulp, maar ik krijg het niet”, vertelde ze aan Omroep Brabant. „Ook al zeggen de staatssecretaris en de rechter dat de gemeente hier anders mee om moeten gaan, ik krijg geen extra hulp.”

Dankbaar

Toen de Helmondse Anouk Willemen het verhaal van Jacqueline las, wist ze meteen dat ze iets moest doen. Via de redactie van de Brabantse zender kwam ze in contact met de vrouw en de twee spraken af. Jacqueline is verrast maar ook ontzettend dankbaar dat Anouk haar wil helpen. „Ik ben zo dankbaar dat je dit voor mij wil doen”, aldus Jacqueline tegen Anouk. „Je mag natuurlijk zelf kiezen hoe je me wil helpen, maar hulp in huis is al heel erg welkom.”

Ervaring

Anouk is een gediplomeerd zorgverlener en heeft dus ervaring met het werk. „Ik heb heel lang met ouderen en gehandicapten gewerkt, dus ik heb van dichtbij gezien hoe het systeem in elkaar zit”, vertelt ze. Ze hoopt dat haar gebaar de ogen van de politiek opent. „Ik hoop dat de gemeente hierdoor eens gaat nadenken. Mensen die het niet zelf kunnen, horen gewoon geholpen te worden.”

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!