Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 6 jul 2016
Leestijd: 1 minuut

Jongen heeft herculeskever als huisdier

De meeste mensen kiezen voor een hond, kat of konijn als huisdier. De jongeman in onderstaande video gooit het over een hele andere boeg. Hij heeft een herculeskever, die behoort tot een van de grootste keversoorten ter wereld.

De jongen laat de kever over zijn armen wandelen en houdt het insect vast, wanneer het weg probeert te vliegen. Vooral op die laatste handeling hebben mensen op sociale media commentaar.

„Dat je zo’n dier als huisdier hebt is tot daar aan toe. Maar zoals hij er mee om gaat is niet goed. Aan de voorkant vasthouden en dan laten vliegen kan toch niet", luidt een reactie. Andere mensen vragen zich vooral af hoe de jongen aan de herculeskever komt.

Beresterk

De herculeskever is een van de grootste keversoorten ter wereld, hij kan meer dan 15 centimeter lang worden. Het insect is ook ontzettend sterk: hij kan tot wel 850 keer zijn eigen gewicht dragen. De kever is daarmee het op één na sterkste levende wezen ter wereld. Alleen de de Onthophagus taurus, een andere keversoort, is sterker en kan tot 1.141 keer zijn eigen gewicht dragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.