Koffiepauze

Jongen heeft herculeskever als huisdier

Camera videoJongen heeft herculeskever als huisdier

Foto: Videostill

Foto van 'Zoë Boven'

6 JUL 2016

De meeste mensen kiezen voor een hond, kat of konijn als huisdier. De jongeman in onderstaande video gooit het over een hele andere boeg. Hij heeft een herculeskever, die behoort tot een van de grootste keversoorten ter wereld.

De jongen laat de kever over zijn armen wandelen en houdt het insect vast, wanneer het weg probeert te vliegen. Vooral op die laatste handeling hebben mensen op sociale media commentaar.

„Dat je zo'n dier als huisdier hebt is tot daar aan toe. Maar zoals hij er mee om gaat is niet goed. Aan de voorkant vasthouden en dan laten vliegen kan toch niet", luidt een reactie. Andere mensen vragen zich vooral af hoe de jongen aan de herculeskever komt.

Beresterk

De herculeskever is een van de grootste keversoorten ter wereld, hij kan meer dan 15 centimeter lang worden. Het insect is ook ontzettend sterk: hij kan tot wel 850 keer zijn eigen gewicht dragen. De kever is daarmee het op één na sterkste levende wezen ter wereld. Alleen de de Onthophagus taurus, een andere keversoort, is sterker en kan tot 1.141 keer zijn eigen gewicht dragen.

BEKIJK OOK


Views

200+

#vliegendemieren houden social media bezig

Camera video#vliegendemieren houden social media bezig

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

5 JUL 2017

De vliegende mier is weer opgedoken, met zwermen tegelijk. Niet alleen in onze huizen en tuinen, maar ook op Twitter. #Vliegendemieren is een ding.

Elk jaar in de zomer is het raak tijdens de paarperiode van de mier. Je ziet dan niet alleen de werksters, maar ook de mannetjes en jonge koninginnen. Ze paren hoog in de lucht en daarom krijgen de mannetjes tijdelijk vleugels.


Views

1k+

Koppel dat 290 miljoen won, leeft 'normaal' verder

De loten gingen vorig jaar hard over de toonbank/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

4 JUL 2017

David Kaltschmidt (56) en Maureen Smith (71) werden in februari 2016 in een klap een van de rijkste koppels ter wereld. Met de loterij wonnen ze maar liefst 328 miljoen dollar (een slordige 290 miljoen euro), de grootste jackpot ooit in de Verenigde Staten.

Hetzelfde huis

Het kon hun leven drastisch veranderen, maar dat gebeurde niet. Want ondanks al het geld op de bank is er weinig veranderd voor David en Maureen. De twee wonen nog altijd in hetzelfde huis in Melbourne Beach (Florida), hebben weliswaar een nieuwe auto gekocht, maar dan slechts een nieuwere versie van hun oude auto. Ook is er geen mooie jacht aangeschaft, maar vaart David (visser van beroep) nog zijn rondjes op zijn oude vissersboot.


Views

1k+

Ierse tieners zingen Despacito in Keltisch

Luis Fonsi (L) en Daddy Yankee (R) tijdens een optreden. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

3 JUL 2017

Hij gaat zonder twijfel de boeken in als één van de zomerhits van 2017: Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. En een goede zomerhit vraagt om een goede cover. Leerlingen van een taalschool in Ierland weten daar wel raad mee: ze vertaalden het nummer in de Keltische taal Gaelic én zongen het in.

Taalschool


Views

900+

Likeability of 5

Nieuwe maand betekent nieuwe titels op Netflix

Getty Images

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

1 JUL 2017

Time flies when you're having fun, want ineens zijn we alweer in juli 2017 aangekomen. Het typisch Hollandse herfstweer doet misschien anders denken, maar het is echt zo: de tweede helft van het jaar is hier. En juist omdat het zomerweer ver te zoeken is, kan er weer volop worden genoten van Netflix. In de maand juli worden er namelijk weer behoorlijk wat nieuwe titels toegevoegd.

Zondag 2 juli: Pretty Little Liars - Seizoen 7
Eindelijk is het moment voor fans van deze serie daar: in het zevende en laatste seizoen zal onthuld worden wie A. is, degene die de levens van de vijf vriendinnen jarenlang een hel maakte. Sinds april voegde Netflix wekelijks een aflevering toe van dit seizoen, maar de laatste aflevering ontbreekt momenteel nog. Vanaf zondag 2 juli kun je genieten van het gehele seizoen.


like
user_40f2189b758d1d5d4da21b21e14ad404f1d96af6_avatar

Views

1k+

Inbreker gaat in bad, kookt en speelt op Playstation

Foto van 'Lisa Vermeij'

25 JUN 2017

Een Australische inbreker heeft het er van genomen toen hij inbrak in een huis in Melbourne. Tijdens zijn 'verblijf' ging hij in bad, kookte hij een maaltijd, masturbeerde hij, speelde op de Playstation en droeg kleding van de bewoners van het huis.

De inbreker spendeerde zo'n vijf uur in een woning, terwijl de bewoners van huis waren. De man zou honger hebben gekregen en wat noodles voor zichzelf hebben gemaakt, na afloop zou hij zelfs een tandenborstel van de bewoners hebben geleend. Uiteindelijk ging de onbekende twintiger er vandoor met een aantal elektronische apparaten, meldt de Australische krant The Age.

BEKIJK OOK


Views

1k+

Met het 'Suikerfeest' worden er echt niet alleen zoete gerechten gegeten. Foto: ANP

Wanneer en hoe vier je 'Suikerfeest'?

Foto van 'Lisa Vermeij'

25 JUN 2017

Na een maand lang vasten is het voor moslims van zondagavond 25 juni tot woensdag 28 juni tijd voor feest. Het einde van de ramadan wordt feestelijk gevierd met de 'Eid al-Fitr', maar in Nederland wordt deze feestdag altijd 'suikerfeest' genoemd. Hoe wordt Suikerfeest gevierd en waarom heet het Suikerfeest het Suikerfeest?

De ramadan is een van de vijf zuilen in de islam en wordt door de Koran voorgeschreven, tijdens de vastenmaand wordt zelfdiscipline geleerd. Het vasten wordt gezien als zuivering van de ziel en als dank aan Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Moslims voelen in de vastentijd verbondenheid met arme en hongerige mensen op andere plekken in de wereld. Van 27 mei tot zondag mochten moslims tussen zonsopkomst en -ondergang 30 dagen niet eten, roken, drinken en vrijen.


Views

7k+

Wekker achter muur gaat al 13 jaar lang elke dag af

Foto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

21 JUN 2017

Denk je het zwaar te hebben omdat je de wekker van de buren weleens hoort? Maak dan kennis met Jerry Lynn. Al dertien jaar lang gaat elke avond om dezelfde tijd een wekker af. En daar kan Jerry niets aan doen, want de wekker zit achter een muur.

Elke dag weer


Views

7k+

Het onzichtbare gevaar van ruimteafval

Foto: iStock

Foto van 'Metro World'

20 JUN 2017

Welke filmliefhebber was er niet in shock toen de hoofdrolspeler van de spraakmakende film Gravity (2013) geraakt werd door ruimteafval tijdens een tour buiten het ruimteschip? Hoewel dit een – fictieve – film is, toont de scène iets wat daadwerkelijk zou kunnen gebeuren. Er vliegen namelijk duizenden nuttelozen objecten in het heelal, die een bedreiging vormen voor astronauten. Zelfs op het oppervlak van de planeet.

Er zijn duizenden ruimteschepen en satellieten de ruimte ingestuurd sinds we begonnen zijn met het ontdekken van de ruimte in 1957. Volgens cijfers van de ruimteafdeling van de European Space Agency (ESA), zijn er de afgelopen zestig jaar zo’n 5250 raketten gelanceerd vanaf de aarde. Deze raketten plaatsten zo’n 7500 satellieten, waarvan slechts 1200 nog steeds in werking zijn. In totaal wordt de massa van alle objecten in de baan rondom de aarde op zo’n 750.000 geschat.

BEKIJK OOK


Views

700+

Foto van gekke haarstijl gaat viral: herken je dit?

Foto van gekke haarstijl gaat viral: herken je dit?

Foto: Twitter.

Foto van 'Metro'

15 JUN 2017

Gelukkig hebben we de foto’s nog! Bij het doorbladeren van oude fotoboeken is het altijd weer hilarisch om te zien hoe apart en ogenschijnlijk niet-modieus je er in vroegere jaren bij hebt gelopen. Tot die conclusie kwam Hanna de Castro ook toen ze een oude foto tegenkwam. Toen ze het plaatje van haar bizarre coupe op Twitter plaatste, bleek ze echter niet de enige die er zo bij had gelopen.

Gek kapsel

De Castro vertelt dat ze haar moeder had geinstrueerd om haar haar ‘half-omhoog, half omlaag’ te doen. Daarmee bedoelde ze natuurlijk dat ze het bovenste deel van haar kapsel omhoog wilde, en de rest hangend langs haar rug. „Mijn moeder begreep niet wat ik bedoelde en deed het volgende”, aldus De Castro, haar verhaal begeleidend met een foto.


Views

400+

Knappe beveiliger bij Bieber-concert gaat viral

Camera videoKnappe beveiliger bij Bieber-concert gaat viral

Boy uit Friesland had er plots 10.000 volgers bij op Instagram. Foto: Twitter

Foto van 'Metro'

9 JUN 2017

Justin Bieber trad afgelopen weekend op tijdens Pinkpop. Maar de vrouwelijke fans hadden niet alleen aandacht voor de Canadese zanger, maar ook voor de knappe beveiliger die voor het podium stond.

Een bezoeker deelde een foto van de hunk en binnen mum van tijd ging zijn gezicht de hele wereld over. Het gaat om de 18-jarige Boy Roeles uit Heerenveen. Nederlandse media namen massaal contact op met de plotselinge BN'er. Volgens EditieNL heeft Boy al wat aanbiedingen gehad van verschillende modellenbureaus.


Views

600+

Door rood lopen? Deze campagne weerhoudt je ervan

Door rood lopen? Deze campagne weerhoudt je ervan

Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Sofie Smulders'

2 JUN 2017

“Neem niet het risico de dood in de ogen te kijken”. De Franse verkeersveiligheidsdienst zette een indrukwekkende campagne op touw om voetgangers af te schrikken door rood licht te lopen.

De aanleiding voor de campagne is het hoge aantal voetgangers dat daar aangereden wordt in het verkeer. Dat zijn er in Parijs en omstreken zo’n 4500 per jaar, kunnen we lezen in de video voor de campagne van de sécurité routière.

BEKIJK OOK


  Views

  600+

  Foutje, bedankt! Antwoord op examen is altijd A

  Archieffoto: Colourbox.

  Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

  2 JUN 2017

  Voor iedereen die wel eens een examen heeft gehad die enkel uit meerkeuzevragen bestond, moet het een herkenbaar gevoel zijn: als je meerdere malen achter elkaar hetzelfde antwoord geeft, ga je je afvragen of je wel op de goede weg bent. Dat gevoel zal studenten aan de Universiteit Gent zeker zijn bekropen: alle vragen bij het examen politicologie moesten namelijk met A worden beantwoord. Dat melden Belgische media.

  En dat levert best wat verwarring op, want het zal toch niet dat de maker van het examen telkens het juiste antwoord op A heeft gezet? Wel dus! De twintig vragen op het examen moesten allemaal worden beantwoord met A.

  Foutje, bedankt!


  Views

  500+

  De sneaker van straks: van smartphone naar smartshoe
  Likeability of 5

  De sneaker van straks: van smartphone naar smartshoe

  Foto: ANP Kippa

  Foto van 'Sofie Smulders'

  2 JUN 2017

  Marty McFly had ze aan in Back To The Future II: dé sneakers van de toekomst, schoenen die in staat zijn zichzelf te strikken. Het was een van de voorspellingen die de film maakte voor het jaar 2015. Deze werd werkelijkheid met de release van Nikes HyperAdapts 1.0, waarmee het sportmerk een realistisch voorproefje gaf van de sneaker zoals die er in de toekomst uit gaat zien. Maar niet alleen Nike is bezig met de toekomst, andere sneakermerken storten zich ook volop op innovatie.

  Klassiekers als de Nike Air Force 1, Adidas’ Stan Smiths en de Chuck Taylor All Stars van Converse raken nooit echt uit de mode. Al is hij in het straatbeeld vaak nog niet zichtbaar, de meer innovatieve sneaker maakt een opmars. En dan hebben we het niet alleen over schoenen die specifiek bedoeld zijn om mee te sporten. Er is op meerdere gebieden een verschuiving zichtbaar: van technische hoogstandjes die bijdragen aan het gebruiksgemak van de drager en de draagbaarheid van de schoen, tot aan de manier waarop de sneaker gemaakt wordt.


  lol
  user_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avatar

  Views

  500+

  Roken: van heel normaal naar 'doe eens normaal'

  Roken: van heel normaal naar 'doe eens normaal'

  Foto ter illustratie: Colourbo

  Foto van 'Sofie Smulders'

  31 MEI 2017

  Roken is steeds minder normaal. De tabakminnende mens kon vroeger nog overal zijn of haar geliefde sigaret opsteken, maar rokers zijn geleidelijk aan verbannen. Naar buiten of naar speciale rookruimtes. Dat was een aantal decennia geleden wel anders.

  Het is 31 mei Wereld Anti-Tabaksdag. Een aanleiding om een stroom aan onderzoeken te publiceren. Zo blijkt uit cijfers van het CBS en het RIVM dat er in Nederland steeds minder mensen roken. Vooral het aantal hoogopgeleide rokers nam flink af - een halvering van het aantal rokers sinds 1989. Ook middelbaar- en laagopgeleiden roken minder dan voorheen, maar die afname is minder groot.

  Een rookverbod invoeren is een manier van de Rijksoverheid om roken onder Nederlanders terug te dringen en hen voor de gezondheidsrisico’s ervan te beschermen. Een sigaret opsteken wordt niet per se meer gezien als ‘gezellig’ en als je rookt zal je vast weleens de vraag hebben gekregen waarom je dat nog doet. Rookgedrag heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt.


  Views

  600+

  Likeability of 5

  Camera videoVideo: Caravanrace Max Verstappen en Ricciardo

  Max Verstappen laat even zien hoe je een caravan moet slopen

  Foto van 'D. van Aken'

  30 MEI 2017

  Nederland is natuurlijk het land van kampeerders. We nemen dan het liefst de sleurhut met ons mee. En dat weten ze bij Red Bull natuurlijk ook sinds de komst van Max Verstappen.

  Caravanrace

  Het Formule 1-team dacht onlangs dus dat het een goed idee zou zijn om de Limburger te laten racen met een caravan. De tegenstander in deze caravanrace was zijn Australische teamgenoot Daniel Ricciardo. De heren stappen allebei in een Aston Martin. Vooral Verstappen laat even zien hoe je een caravan goed kan slopen.


  love
  user_b4ad1bc6f839e864b333fbe607e6d5cd9969ecf1_avatar

  Views

  600+

  Video: dit doet snikhete auto met je hond

  Video: dit doet snikhete auto met je

  Foto van 'Jordy Kruse'

  29 MEI 2017

  Er wordt veelvuldig voor gewaarschuwd, maar toch ging het de afgelopen dagen weer een aantal keer mis: mensen die hun hond achterlaten in een snikhete auto. Bas Westerduin (24) maakte een filmpje om mensen te waarschuwen voor het gevaar van zo’n actie.

  De Rotterdammer ging een halfuur in zijn snikhete auto zitten om te laten zien wat het met een mens doet, laat staan met een hond. „Mijn Amerikaanse stafford is mijn motivatie”, zegt de hondenliefhebber in het filmpje.

  BEKIJK OOK


  Views

  600+

  Zorgen om 'challenge' die aanzet tot zelfdoding

  Zorgen om 'challenge' die aanzet tot zelfdoding

  Foto van 'Jordy Kruse'

  28 MEI 2017

  Enkele hulpverleners maken zich zorgen over de zogenaamde ‘Blue Whale Challenge’. Het bizarre spel kan leiden tot zelfdoding en wordt naar verluidt veel gespeeld in Rusland.

  Het spel gaat rond op internet en hulpverleners zijn daarom bang dat het ook overwaait naar Nederland.

  BEKIJK OOK


  Views

  2k+

  'Vaders geven dochter meer aandacht dan zoon'

  'Vaders geven dochter meer aandacht dan zoon'

  Foto van 'Jordy Kruse'

  28 MEI 2017

  Vaders met een peutermeisje zouden volgens een nieuw Amerikaans onderzoek meer aandacht aan hun kind geven dan mannen die een zoontje hebben.

  Het onderzoek werd uitgevoerd door de Emory-universiteit en de universiteit van Arizona. Voor het onderzoek werd data van 52 vaders van peuters verzameld.

  BEKIJK OOK


  Views

  4k+

  Vacature: 'Doekoe verdienen met bagage op Schiphol'

  Foto: ANP

  Foto van 'Alice Boothby'

  24 MEI 2017

  Op zoek naar een leuke, afwisselende baan in de logistiek? Uitzendbureau Manpower heeft een wel heel bijzondere vacature in de aanbieding: 'Doekoe verdienen met bagage tillen op Schiphol'. Wie er wil werken, moet wel de taal van de straat kennen: de vacature is namelijk volledig in straattaal geschreven.

  De functieomschrijving: KLM zoekt medewerkers voor bagage laden en lossen ('koffers sjouwen'), voor zo'n 24 uur per week. Zwaar? Welnee. Als we de functieomschrijving mogen geloven werk je 3 tot 7 uur op een dag ('alles hier is tempo G'), en kun je daarna 'lekker chillen'.

  BEKIJK OOK


  Views

  500+