Angstaanjagend: Vliegtuig dumpt brandstof

4 juli 2016 om 15:34 door Jordy Kruse
Angstaanjagend: Vliegtuig dumpt brandstof

Het was voor passagiers op een United Airlines-vlucht van Sydney naar Los Angeles even schrikken toen ze hoorden dat het vliegtuig rechtsomkeert moest maken vanwege een mogelijke botsing met een vogel. Het incident gebeurde anderhalf uur nadat het toestel was vetrokken.

Na de mogelijke botsing besloot de bemanning dat een noodlanding door de opgelopen schade noodzakelijk was. Daarbij was het ook nodig om brandstof te dumpen.

Een passagier maakte een korte video vanuit het vliegtuig. In de video is te zien hoe het toestel brandstof loost. Als je als passagier niet zou weten wat er aan de hand is, zou je waarschijnlijk flink schrikken van het tafereel.

„Men besloot brandstof te moeten dumpen. Zenuwslopend om te zien vanuit het vliegtuig, maar alles is oké. Dat is het belangrijkste”, aldus de filmer. Het toestel van United Airlines landde veilig op de luchthaven van vertrek in Sydney. Passagiers worden volgens Mirror naar andere vluchten overgeboekt.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!