Good vibes

Actie om lesbische tiener uit opvoedkamp te redden

Foto: GoFundMe/Save Sarah

Foto van 'Sophie Moerman'

9 JUN 2016

‘Save Sarah’, dat is de titel en het doel van de inzamelingsactie die een groep Amerikaanse jongeren organiseert. Het is doel is om hun lesbische vriendin te redden van de onderdrukking van haar gelovige ouders.

De 17-jarige Sarah was altijd een van de slimste kinderen van de klas en heel sportief. Iedereen op school wist dat de tiener een vriendinnetje had, niemand maakte er een probleem van. Toen Sarah haar vriendin mee wilde nemen naar het eindejaarsbal, barstte echter de bom. Haar zwaar gelovige ouders waren woedend dat Sarah een ‘zondige’ relatie had.

Geïsoleerd

Ze stuurden Sarah voor een jaar naar een kamp waar homoseksuele jongeren worden ‘genezen’ van hun seksuele voorkeur, die afwijkt van de religieuze richtlijnen van hun ouders. Sarah mag geen telefoon of internet gebruiken en is gevangen op het kampterrein, maar haar vrienden laten het er niet bij zitten. „In plaats van omringd te zijn door vrienden die haar steunen, zit ze geïsoleerd in een kamp waar iedereen haar als een zondaar beschouwt”, schrijft haar neef. „In plaats van af te studeren en debatwedstrijden te winnen moet ze naar verplicht werken en bijbelstudie volgen.”

Sarah’s familie is daarom een inzameling gestart, zodat de tiener genoeg geld heeft om een rechtszaak tegen haar ouders te starten. Het doel is om af te dwingen dat ze haar eigen keuzes mag maken en zo vrij kan zijn in het uiten van haar seksualiteit. In vier dagen is er al meer dan 50.000 dollar opgehaald, de helft van het streefbedrag.

Foto: GoFundMe

Elektrische schokken

Door heel Amerika hebben conservatieve organisaties heropvoedingskampen opgezet die jongeren moeten genezen van de ‘psychische stoornis’ die homoseksualiteit volgens hen is. Bijbelstudie en isolatie wordt als middel gebruikt, maar ook medicijnen en zelfs elektrische schokken, zogenaamd om de jongeren van hun seksuele driften te verlossen. President Obama gaf vorig jaar al aan dit soort kampen te willen verbieden, maar tot nu toe is dat nog niet gelukt.

BEKIJK OOK


  Views

  100+

  Vliegtuigpassagier helpt klagende buurman aan raam

  Twitter

  Foto van 'Evie Westland'

  GISTEREN

  De meeste mensen zitten in een vliegtuig het liefst aan het gangpad. Zo kunnen ze lekker gaan en staan waar ze willen, zonder over hun eventuele buren heen te moeten klimmen.

  Mocht zo’n felbegeerd plekje aan het gangpad niet meer vrij zijn, is de stoel bij het raam waarschijnlijk de beste tweede optie. Je moet maar liefst twee mensen wakker maken voor een korte plaspauze, maar om dat te compenseren heb je in ieder geval wel een lekker uitzicht en kun je de hele vlucht Instagram-waardige kiekjes schieten.

  Dubbel bekocht


  Views

  1k+

  Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
  Likeability of 3

  Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

  In samenwerking met de Museumvereniging

  19 OKT 2018

  Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

  1 Een high tech Romein spelen

  Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


  sad
  user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

  Views

  3k+

  Baby van 5,7 kilo gezond en wel op de wereld gezet

  Niet de baby uit het verhaal/ANP

  Foto van 'Kasper Hermans'

  6 NOV 2018

  In de Australische stad Sydney is vorige week een jongen genaamd Parker geboren. Dat is op zich geen nieuws, ware het niet dat hij bij zijn geboorte al 5,7 kilo woog.

  Elke geboorte doet pijn

  De 28-jarige Nikki Bell was degene die beviel van deze grote baby, zonder verdoving. ,,Ik ben er zeker van dat alle geboortes pijn doen, of de baby nu 1,7 of 5,7 kilo weegt", zo redeneerde ze na afloop nuchter tegenover Mercury.


  Views

  4k+

  Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn
  Likeability of 5

  Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

  In samenwerking met de Dierenbescherming

  22 OKT 2018

  Wie z’n boodschappenmandje vult met pizza’s, hondenvoer, soep en mayonaise waarin eieren zijn verwerkt, zal niet meteen overtuigd van de daken schreeuwen dat hij of zij zo lekker diervriendelijker aan het winkelen is. Maar… dat kan wel degelijk het geval zijn!

  Supermarkten bieden namelijk steeds meer producten aan die het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming dragen. Zo hebben mensen die graag diervriendelijker shoppen, meer keuze dan ooit. Om dat nog duidelijker te maken, houdt de Dierenbescherming deze week (22 tot en met 28 oktober) een Beter Leven week.

  Ook pizza’s en mayo kunnen diervriendelijker zijn

  like
  user_b30560760a6da3bd458506e184e5951806c29233_avatar

  Views

  5k+

  3-jarige vertedert VS met Michelle Obama-kostuum

  De jurk van het portret en de Halloween-jurk van Parker. / Twitter @nytopinion

  Foto van 'Daisy Heyer'

  1 NOV 2018

  Deze Halloween zijn de leukste outfits voorbij gekomen, maar de driejarige Parker Curry spant absoluut de kroon. Het kleine meisje gaat compleet viral met haar kostuum van Michelle Obama. En dat heeft een kleine geschiedenis.

  Open mond


  Views

  1k+

  Coffeeshops Canada kunnen vraag naar wiet niet aan

  Foto van 'Merel Driessen'

  27 OKT 2018

  Nog geen twee weken is het roken van wiet legaal in Canada en nu al lijkt de voorraad marihuana bijna op te zijn. De winkels in Quebec waar wiet wordt verkocht, sluiten nu drie dagen in de week hun deuren, omdat ze de vraag naar wiet anders niet aankunnen.

  Andere openingstijden

  Bij een aantal winkels in Quebec was de voorraad afgelopen week op twee dagen al voor de middag uitverkocht. De winkels in Quebec zullen nu alleen open zijn op donderdag en vrijdag. De winkels zullen deze openingstijden blijven hanteren totdat zij voldoende voorraad hebben.


  Views

  1k+

  Last van tentamenstress? Knuffel met puppy's op UvA

  Foto: Unsplash

  Foto van 'Bregje Simons'

  15 OKT 2018

  Je bent druk, gestresst en studeert alsof je leven er vanaf hangt - tenminste, zo voel je je. De tentamentijd is allesbehalve rozengeur en maneschijn. Daar heeft de Universiteit van Amsterdam (UvA) iets op bedacht: zij biedt studenten aankomende tentamenweek de mogelijkheid om tijdens het studeren te knuffelen met puppy's. Dat moet bijdragen aan vermindering van de studiestress.

  De Universiteitsbibliotheek (UB) in Amsterdam is een favoriet studieplekje van veel Amsterdamse studenten. En geloof het of niet; midden in de tentamenweek, op 22 en 23 oktober, krijgt de studeerruimte een speciale puppy room. „Het knuffelen met jonge hondjes zorgt voor een dalend cortisolniveau in je bloed en vermindert de studiestress",  zo stelt de UB.

  Ideale bieb


  Views

  3k+

  Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

  Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht

  Deze 'massage op Bali' was anders dan verwacht. Foto: Facebook.

  Foto van 'metronieuws'

  5 OKT 2018

  Een heerlijke massage krijgen op het Indonesische eiland Bali. Klinkt als muziek in de oren, nietwaar? Zo dacht in ieder geval de Australische Matthew Raison. Helaas liep het voor hem toch iets anders dan verwacht. Nadat hij volmondig instemde voor een 'rode draak-massage', had hij de volgende dag flink wat striemen op zijn rug...

  Matthew ging ervan uit dat de masseur een soort religieus ritueel zou toevoegen aan de ontspannen massage. Zijn vrouw zei nog tegen de masseur: „Ik weet niet precies wat u zegt, maar mijn man wil alles uitproberen”, schrijft Daily Mail.

  Gua Sha


  Views

  5k+

  Man wint 1 miljoen met cijfers uit fortune cookie

  Foto ter illustratie. / Colourbox

  Foto van 'Daisy Heyer'

  30 SEP 2018

  Iedereen hoopt natuurlijk dat een fortune cookie geluk brengt, maar de Amerikaanse Ronnie Martin had ook daadwerkelijk een mazzeltje door zo'n gelukskoekje: hij won 1 miljoen dollar in de New Jersey Lottery door te spelen met nummers die hij uit een fortune cookie van jaren geleden had.

  De meeste mensen gebruiken als ze lotnummers uitkiezen persoonlijke cijfers zoals de verjaardag van belangrijke familieleden of hun eigen geluksgetal. Martin dacht daar deze keer anders over en besloot een tijdje geleden om voor altijd de cijfers die hij kreeg bij een fortune cookie te gebruiken.

  Iets mis


  Views

  2k+

  Leerlingen verrassen 55-jarige lerares na chemo

  Een foto van de verrassing die de leerlingen van Katherine James organiseerden. / Twitter @KEYTNC3Alys

  Foto van 'Daisy Heyer'

  30 SEP 2018

  Een Amerikaanse lerares weet zeker dat ze écht niet stuk kan bij haar leerlingen. Katherine James (55) die in Santa Barbara, Californië woont, was totaal in shock toen haar leerlingen op de laatste dag van haar chemokuur voor haar deur stonden om te vieren dat het voorbij was.

  Borstkanker

  James kreeg vorig schooljaar de schrik van haar leven toen er borstkanker bij haar werd geconstateerd. De lerares gaf op dat moment les aan de vierde klas van de Mountain View Elementary School, waar ze al 20 jaar werkte. Ze kreeg gelukkig meteen dikke steun van haar leerlingen en die steun bleek onvoorwaardelijk.


  Views

  1k+

  Gered Thais voetbalteam naar Jeugd Olympische Spelen

  In juli werden de jongens uit een grottenstelsel gered

  Foto van 'ANP'

  28 SEP 2018

  De twaalf jongens die eerder dit jaar uit een grot in Thailand werden gered, gaan samen met hun trainer voor het eerst naar het buitenland. Het jeugdvoetbalteam en de trainer vliegen komende week naar Argentinië. Daar zijn ze bij de zomereditie van de Jeugd Olympische Spelen, zegt een woordvoerder van de Thaise regering.

  Daarna reist het team door naar de Amerikaanse stad New York. Naar verwachting zullen ze daar onder andere op de Amerikaanse televisie verschijnen.

  Stateloos


  Views

  1k+

  Camera videoVuurwerk wolkenkrabber lijkt op ejaculerende penis

  Het Guangxi New Media Centre tijdens de vuurwerkshow / Videostill

  Foto van 'Daisy Heyer'

  26 SEP 2018

  Een nieuwe wolkenkrabber in China doet nogal wat stof opwaaien, omdat het ding volgens velen lijkt op een enorme penis. Toen de wolkenkrabber afgelopen week ook nog eens vuurwerk 'ejaculeerde' was het feest compleet: het gebouw gaat nu wereldwijd viral.

  Vanuit de lucht

  Het gaat om het Guangxi New Media Centre in het zuid-oosten van China. Vanaf de grond is het wellicht niet zo opvallend, maar als het gebouw vanuit de lucht gefotografeerd of gefilmd wordt, kan het je bijna niet ontgaan dat het gebouw wel heel veel weg heeft van het mannelijk geslachtsdeel in stijve toestand.


  Views

  1k+

  Jongen die niet op schoolfoto mocht, wordt H&M-model

  Alfie Aldridge tijdens een shoot ©Instagram

  Foto van 'Jelmer Visser'

  19 SEP 2018

  Een 11-jarige autistische jongen uit Groot-Brittannië die niet op de schoolfoto mocht vanwege zijn woedeaanvallen is professioneel model geworden. Alfie Aldridge is al geportretteerd voor advertentieposters van H&M, River Island en Land Rover.

  Zijn nieuwe job bevalt uitstekend en hij krijgt zijn gedragsproblemen steeds beter onder controle. Dit is wel anders geweest: in het verleden werd hij uitgesloten van alle schoolactiviteiten zoals toneelstukken en schoolfoto's.


  Views

  4k+

  WWII-held (94) maakt na 74 jaar weer skydive

  De 94-jarige read zet het weer op het skydiven na 74 jaar. / Videostill Unilad

  Foto van 'Daisy Heyer'

  18 SEP 2018

  Skydiven an sich is in deze tijd niet meer zo speciaal, maar als je hoogbejaard bent en het erop waagt om uit een vliegtuig te springen wordt het een heel ander verhaal.

  74 jaar geleden

  Dat was dan ook precies wat de 94-jarige (!) Harry Read 14 september deed. Beelden van zijn skydive gaan nu viral. Zijn skydive-sessie is niet alleen speciaal vanwege zijn leeftijd, maar ook omdat het 74 jaar geleden was toen hij voor het laatst uit een vliegtuig sprong. Dat deed hij in Normandië, tijdens de D-Day invasie in 1944.


  Views

  1k+

  Student mailt 246 Nicole's om de juiste te vinden

  Een aantal Nicole's die met elkaar hebben afgesproken naar aanleiding van de mail van Carlos. / Twitter @ParisEsther

  Foto van 'Daisy Heyer'

  11 SEP 2018

  Het zal je maar gebeuren: kom je de liefde van je leven tegen, heb je een verkeerd nummer gekregen. Het hield een Canadese student Carlos Zetina niet tegen om 'zijn' Nicole uit Nederland weer op te sporen, door alle 246 Nicole's van de Universiteit van Calgary een e-mail te sturen.

  Onjuist nummer

  Carlos ontmoette de eerstejaars student Nicole in een universiteitsbar. Hij was een ware gentleman en bracht de studente na afloop van de avond thuis, waar hij haar nummer vroeg. Maar toen Carlos de volgende dag het nummer probeerde te bellen, bleek dat onjuist.


  Views

  3k+

  Zeldzame leeuwin baart welpjes in Blijdorp

  De soort was rond 1900 bijna geheel verdwenen. In dat jaar waren er nog maar zo'n twintig Aziatische leeuwen over. Foto ter illustratie: Colourbox

  Foto van 'Lisa Vermeij'

  24 AUG 2018

  Geboortenieuws in Diergaarde Blijdorp! De Aziatische leeuwin Lalana heeft in Blijdorp vier welpjes ter wereld gebracht. Een van de jongen is doodgegaan, de andere welpjes maken het volgens de Rotterdamse dierentuin goed. Ze verblijven in de kraamkamer en zijn dus nog niet door het publiek te bewonderen.

  Blijdorp stelt dat het nestje bijzonder waardevol is voor het Europese fokprogramma en het voortbestaan van de soort. De vader, een leeuw uit Singapore genaamd Aapel, stamt rechtstreeks af van twee leeuwen die in het wild leefden.

  Bijna uitgestorven


  Views

  2k+

  Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

  Stel schiet trouwfoto's tussen de brie en camembert

  Foto ter illustratie. Beeld: Unsplash

  Foto van 'metronieuws'

  21 AUG 2018

  Weinig lastiger dan het schieten van een originele trouwfoto - honderd andere stelletjes hebben immers precíes dezelfde ambitie als jij. Tim en Brigit Reijmer besloten voor hun fotoalbum daarom maar terug te gaan naar de plek waar het ooit begon: de kaasafdeling van de Albert Heijn in Zevenaar. Het jonge stel gaat inmiddels viral met hun kiekjes, maar ze staan daarin niet alleen: Metro selecteert daarom vijf andere niet-traditionele trouwplaten.

  Will you brie my wife?

  Wellicht lijkt de Appie op het eerste gezicht een stukkie minder romantisch dan Londen of Parijs, maar wanneer je daar ooit de liefde van je leven tegen het lijf bent gelopen, is het voor jou logischerwijs wél gegarandeerd een fantastische plek voor een geslaagde foto. Voor Tim was het in ieder geval de plek waar hij Brigit, die veertien jaar geleden voor het eerst op de kazenafdeling aan de slag ging, ontmoette. De rest van het verhaal lijkt in ieder geval geschiedenis wanneer je naar de foto’s kijkt.


  Views

  1k+

  Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

  Lili (13) maakt indruk met coming-out via Instagram

  Foto ter illustratie/Unsplash.

  Foto van 'metronieuws'

  19 AUG 2018

  „Als ik dit nu zo doe, is de stof opgewaaid als ik weer naar school ga", twittert Anne de Poel zondag. Het is een quote van haar dertienjarige dochter Lily, die deze week op prachtige wijze via Instagram bekendmaakte dat ze op meisjes valt.

  Lily plaatste een zwartwit foto van zichzelf op Instagram waar met grote, roze letters 'gay' op geschreven staat. „Nervous, but let's get this over with", schreef ze bij de Instagrampost. Een spannend moment, maar de reacties zijn meer dan positief.


  Views

  4k+

  Wie en waar is toch de Vierdaagse-hunk van Nicole?

  Nicole Broeren zoekt haar leuke wandelmaatje. Foto: Facebook

  Foto van 'Elselotte Smink'

  16 AUG 2018

  Je zou denken dat het in dit digitale tijdperk een appeltje is om met iemand contact te houden. Facebook, Twitter, WhatsApp: mogelijkheden te over.

  Maar, dan is het wel handig als je de naam van de persoon in kwestie weet. En laat wandelaar Nicole dat nou net zijn vergeten te vragen aan de jongen die ze tijdens de Nijmeegse Vierdaagse tegenkwam. Helpen jullie mee zoeken?

  Van Wijchen tot Wedren


  Views

  5k+