Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 30 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Meisje (14) maakt als jongste ooit poolexpeditie

De meeste pubermeiden zullen bij een vakantie denken aan chillen op het strand en lekker zwemmen, maar Jade Hameister niet. De 14-jarige Australische wil de jongste persoon worden die de polar hat trick voltooit.

De expeditie houdt in dat ze een tocht van in totaal 2000 kilometer maakt, verdeeld over drie trips: de Zuidpool, de Noordpool en Groenland. Jade kwam op het idee voor de tocht toen ze op 12-jarige leeftijd een tocht maakte langs de voet van de Mount Everest. Een IJslandse vrouw vertelde haar over de tocht en Jade besloot alles op alles te zetten de drie polen langs te reizen.

Obstakels

Jade heeft zich goed voorbereid maar toch is de kans groot dat ze het niet haalt, vanwege haar jonge leeftijd. De obstakels die ze tegen zal komen zijn zelfs voor volwassenen zwaar. Zo moet Jade over twee meter hoge ijsblokken skiën in een temperatuur tot -40 en zou ze best eens een ijsbeer op haar toch kunnen tegenkomen. ,,Ik ben wel een beetje gespannen over alles wat ik ga tegenkomen”, geeft Jade toe tegenover Mashable.

Inspiratie

Jade hoeft de tocht niet alleen te doen. Haar vader, die een ervaren klimmer is, gaat mee en ook komt er een gids mee. Haar tocht wordt vastgelegd door National Geographic. De Australische kan niet wachten om te beginnen en hoopt ook anderen te inspireren. ,,Ik hoop echt dat ik jonge vrouwen kan inspireren om actiever te zijn en hun dromen na te jagen”, besluit ze.

Zie hieronder foto’s van Jade’s voorbereiding. Via Instagram zal de 14-jarige haar volgers op de hoogte houden van haar tocht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.