Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 24 feb 2016
Leestijd: 2 minuten

Oudste kat (26) ter wereld is nog hartstikke hip

Hij mag bijna 121 jaar oud zijn in kattenjaren, ’s werelds oudste kat is nog hartstikke hip. Op 26-jarige leeftijd heeft kat Corduroy namelijk duizenden volgers op Instagram en Snapchat nadat zijn baasjes accounts voor hadden aangemaakt.

Fans houden het nieuws over de kat, die officieel als oudste kat ter wereld geregistreerd staat bij Guinness World Records, dagelijks bij. Het dier is wonderbaarlijk genoeg nog steeds in perfecte gezondheid en slijt zijn dagen in het plaatsje Sisters in de Amerikaanse staat Oregon.

Corduroy woont bij ondernemer Ashley Reed Okura (34) en haar 37-jarige man Aaron Masusru Okara, die een restaurant heeft. „Ik ben vorig jaar augustus begonnen met de accounts op social media voor Corduroy, de reacties zijn erg positief. Ik doe mijn best om iedereen zo goed mogelijk van zijn leventje op de hoogte te houden”, vertelt Ashley aan Daily Mail.

Actief

De vrouw haalde de kat uit een asiel toen ze nog een kind was. Volgend jaar willen zij en haar man kinderen krijgen. „Dan krijgt Corduroy er een broertje of zusje bij”, zegt Ashley. Ze denkt dat haar kat zo oud is omdat hij altijd buiten was. Tegenwoordig gaat ze met Corduroy mee naar buiten, hij is namelijk niet de snelste meer en er liggen roofdieren zoals adelaars en wolven op de loer.

Toch is de kat nog steeds erg actief: „Hij komt de trap nog makkelijk op en springt elke avond bij ons op bed. Hij maakt ons vaak om 5 uur ’s ochtends al wakker”

Companion

Volgens zijn baasjes heeft Corduroy een zachte persoonlijkheid. Hij verzorgt zichzelf goed en wordt graag geaaid en geknuffeld. Ook doet hij graag dutjes in de zon en vangt hij muizen. „Het is een eer om Corduroy al zo lang in ons leven te hebben. Ik kan me bijna niets herinneren van mijn leven voordat hij er was. Hij is een geweldige companion en ik hoop dat hij nog lang en gelukkig leeft”, besluit Ashley.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.