Oproep in All You Need: homostel zoekt draagmoeder

Foto: Facebook/ Leon de Vrind

Foto van 'Zoë Boven'

Zoë Boven

25 JAN 2016

Een moeder deed zaterdagavond een bijzondere oproep voor haar zoon en schoonzoon. Leon (25) en zijn vriend Roy (29) uit Sassenheim willen niets liever dan samen een kindje opvoeden. Het liefdesprogramma All You Need is Love van Robert ten Brink moet hen daarbij helpen.

„Lieve Leon en Roy, jullie zijn twee fantastische gasten die de love hebben gevonden. Maar er mist een ding: jullie willen een kindje samen en dat is verrot moeilijk voor twee mannen", zo begon moeder Nancy Keereweer haar opmerkelijke oproep zaterdag.

„Ik wil Nederland vragen: is er een draagmoeder die dit geluk wil bezegelen met een kind? Jullie verdienen het, ik hou zoveel van jullie”, ging ze verder. Er klonk een meelevend ‘ahhh’ door de studio en Twitter overstroomde met positieve reacties.

Draagmoeder

De twintigers zijn al 8,5 jaar samen. Ongeveer vijf jaar geleden gingen ze het adoptietraject in, maar dat duurt lang en kost veel geld, soms wel 40.000 euro. Ook via pleegzorg hadden de mannen geen succes. Daarom richt het stel zich nu op het draagmoederschap.

„Daar komt veel bij kijken”, vertelt Leon aan het AD. Hij legt uit dat gevoel een belangrijk aspect is. „Je moet goed bij elkaar passen en je op elkaars wensen afstemmen. We vinden het niet erg als de draagmoeder het kindje wil blijven zien. Als ze maar lief en zorgzaam is.” De mannen willen zo graag ouders worden, dat in hun huis en vakantiehuis een kamertje leegstaat voor de baby.

Reacties

Drie dagen na de uitzending loopt het aantal reacties nog niet storm, maar producent Endemol is zeer tevreden. Er zijn ruim tien aanmeldingen die ze gaan natrekken. Daarna brengt de producent de mannen en vrouwen met elkaar in contact, tot er een match is. Het is de eerste keer dat in All You Need een oproep voor een draagmoeder is gedaan.

Moeder Nancy, die via Facebook ook een aantal reacties van potentiële draagmoeders ontving, lokte haar zoon en schoonzoon naar de studio met de smoes dat ze kaartjes voor de liefdesshow had gewonnen. „En dat staat er ineens een camera op je snuit. Maar het is ontzettend leuk dat ze dit gedaan heeft”, besluit Leon.


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

#vliegendemieren houden social media bezig

Camera video#vliegendemieren houden social media bezig

Foto: Colourbox

Foto van 'Metro'

Metro

5 JUL 2017

De vliegende mier is weer opgedoken, met zwermen tegelijk. Niet alleen in onze huizen en tuinen, maar ook op Twitter. #Vliegendemieren is een ding.

Koppel dat 290 miljoen won, leeft 'normaal' verder

De loten gingen vorig jaar hard over de toonbank/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

4 JUL 2017

David Kaltschmidt (56) en Maureen Smith (71) werden in februari 2016 in een klap een van de rijkste koppels ter wereld. Met de loterij wonnen ze maar liefst 328 miljoen dollar (een slordige 290 miljoen euro), de grootste jackpot ooit in de Verenigde Staten.

Hetzelfde huis

Ierse tieners zingen Despacito in Keltisch

Luis Fonsi (L) en Daddy Yankee (R) tijdens een optreden. Beeld: ANP

Foto van 'Metro'

Metro

3 JUL 2017

Hij gaat zonder twijfel de boeken in als één van de zomerhits van 2017: Despacito van Luis Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. En een goede zomerhit vraagt om een goede cover. Leerlingen van een taalschool in Ierland weten daar wel raad mee: ze vertaalden het nummer in de Keltische taal Gaelic én zongen het in.

Likeability of 5

Nieuwe maand betekent nieuwe titels op Netflix

Getty Images

Foto van 'Sherida van IJsselmuide'

Sherida van IJsselmuide

1 JUL 2017

Time flies when you're having fun, want ineens zijn we alweer in juli 2017 aangekomen. Het typisch Hollandse herfstweer doet misschien anders denken, maar het is echt zo: de tweede helft van het jaar is hier. En juist omdat het zomerweer ver te zoeken is, kan er weer volop worden genoten van Netflix. In de maand juli worden er namelijk weer behoorlijk wat nieuwe titels toegevoegd.

Zondag 2 juli: Pretty Little Liars - Seizoen 7
Eindelijk is het moment voor fans van deze serie daar: in het zevende en laatste seizoen zal onthuld worden wie A. is, degene die de levens van de vijf vriendinnen jarenlang een hel maakte. Sinds april voegde Netflix wekelijks een aflevering toe van dit seizoen, maar de laatste aflevering ontbreekt momenteel nog. Vanaf zondag 2 juli kun je genieten van het gehele seizoen.

Inbreker gaat in bad, kookt en speelt op Playstation

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

25 JUN 2017

Een Australische inbreker heeft het er van genomen toen hij inbrak in een huis in Melbourne. Tijdens zijn 'verblijf' ging hij in bad, kookte hij een maaltijd, masturbeerde hij, speelde op de Playstation en droeg kleding van de bewoners van het huis.

Met het 'Suikerfeest'  worden er echt niet alleen zoete gerechten gegeten. Foto: ANP

Wanneer en hoe vier je 'Suikerfeest'?

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

25 JUN 2017

Na een maand lang vasten is het voor moslims van zondagavond 25 juni tot woensdag 28 juni tijd voor feest. Het einde van de ramadan wordt feestelijk gevierd met de 'Eid al-Fitr', maar in Nederland wordt deze feestdag altijd 'suikerfeest' genoemd. Hoe wordt Suikerfeest gevierd en waarom heet het Suikerfeest het Suikerfeest?

De ramadan is een van de vijf zuilen in de islam en wordt door de Koran voorgeschreven, tijdens de vastenmaand wordt zelfdiscipline geleerd. Het vasten wordt gezien als zuivering van de ziel en als dank aan Allah voor alles wat hij gegeven heeft. Moslims voelen in de vastentijd verbondenheid met arme en hongerige mensen op andere plekken in de wereld. Van 27 mei tot zondag mochten moslims tussen zonsopkomst en -ondergang 30 dagen niet eten, roken, drinken en vrijen.

Wekker achter muur gaat al 13 jaar lang elke dag af

Foto: Colourbox.

Foto van 'Metro'

Metro

21 JUN 2017

Denk je het zwaar te hebben omdat je de wekker van de buren weleens hoort? Maak dan kennis met Jerry Lynn. Al dertien jaar lang gaat elke avond om dezelfde tijd een wekker af. En daar kan Jerry niets aan doen, want de wekker zit achter een muur.