Moeder breit levensgrote, wollen versie van zoon

13 januari 2016 om 22:00 door Eefje van Son
Moeder breit levensgrote, wollen versie van zoon
Marieke en de gebreide replica van haar zoon. Foto: Club Geluk

Moeder en textiel ontwerper Marieke Voorsluijs is samen met haar collega professioneel breier voor hun label Club Geluk. Samen brachten ze een breiboek uit, waarin allerlei bizarre breisels te vinden zijn. Omdat Marieke de lat steeds hoger voor haarzelf legt, besloot ze op een dag haar zoon te breien. Je leest het goed: een levensgrote versie van haar zoon. Zo eentje waarmee je ook kunt knuffelen.

Haar zoon vond die wollen versie van zichzelf wel een goed plan en samen met zijn moeder ging hij ermee aan de slag. „Het breien van de replica duurde zo'n twee maanden", vertelt Marieke aan Metronieuws. De reacties gedurende het proces waren zo verschillend. De een vond de gebreide versie doodeng, maar weer anderen lieten blijken dat ze hem wel mooi vonden. Marieke besloot foto's van haar werk te maken, waarop de pop in 'het echte leven' geplaatst werd om meer context aan het project te geven. Zo werd het gezellige, semi professionele familieproject één grote hit op internet.


Foto's: www.clubgeluk.nl

Ook nog eens handig

Naast dat het breien van een levensgrote versie van haar zoon een grote uitdaging was voor de professionele breister, is het ding stiekem ook nog eens erg handig. „Mijn zoon begint in de puberteit te raken. We knuffelden heel vaak, maar die momenten zijn tegenwoordig schaars.” Het ventje wil nu blijkbaar veel liever met vrienden hangen, met zijn telefoon spelen of naar zijn iPod luisteren. Terwijl Marieke heel goed weet dat die verandering erbij hoort, is de wollen versie van haar zoon toch wel de manier om af en toe nog een knuffel van hem te krijgen. Wij zien er de humor wel van in!

De knuffelversie van haar zoon houdt overigens net zoals de echte versie van junkfood, skateboarden en een potje neuspeuteren op z'n tijd. „Ik en mijn echte zoon hebben veel gelachen tijdens het werken aan zijn wollige dubbelganger”, vertelt Marieke enthousiast. Ze kreeg tijdens het breiden zelfs een aantal echte knuffels van hem.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!