Vrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

16 juni 2017 om 15:19 door Sofie Smulders
Vrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower
Foto: Facebook Natasha Elcock

De vreselijke brand in de Londense Grenfell Tower kostte tot nog toe 30 mensen het leven. Dat aantal zal gezien het hoge aantal vermisten nog flink gaan oplopen verwacht de politie volgens The Telegraph. Er waren ook overlevenden, waaronder flatbewoonster Natasha die zichzelf en haar vriend en dochtertje wist te redden van de dood.

Toen de 39-jarige vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag het bericht kreeg dat ze binnen moest blijven, bedacht ze een plan: ze liet het bad vollopen. „Ik heb de badkamer laten overstromen. Het hield de flat vochtig. Het heeft waarschijnlijk ons leven gered”, aldus Natasha in gesprek met de Daily Star.

Ontsnappen

Negentig minuten lang zaten Natasha, haar dochtertje van 6 en haar vriend vast in de brandende flat toen ze een telefoontje kregen en hoorden dat ze konden ontsnappen. Maar dat was vanwege de hitte niet te doen. „De deur boog en de ramen kraakten. Het was doodeng.”

Het lukte het jonge gezin niet om Grenfell Tower zelfstandig te verlaten. Nadat ze zo’n 100 keer gebeld had om hulp te krijgen, kreeg Natasha iemand aan de lijn. Ze werden gered door een team van de brandweer en direct naar het ziekenhuis gebracht waar ze werden behandeld voor het inademen van rook.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!