Zo doe je het nieuwe dansje van Gangnam Styles Psy

12 mei 2017 om 13:33 door Ingelise de Vries
Zo doe je het nieuwe dansje van Gangnam Styles Psy

Hij kan je in 2012 bijna niet ontgaan zijn, de monsterhit Gangnam Style van de Zuid-Koreaan Psy. Inclusief een gek dansje dat we collectief probeerden na te doen. Dat bleek nogal een uitdaging. En nu heeft Psy een nieuwe uitdaging voor ons: zijn nieuwe hit New Face kent weer een bijzonder dansje. Bij Metro zijn we de flauwste niet en leren we met behulp van gifjes het nieuwste dansje.

Het nieuwe dansje hoort bij de potentiële monsterhit New Face. De clip staat sinds woensdag online en is nu al meer dan acht miljoen keer bekeken. Niet gek: Psy trekt weer alles uit de kast voor een absurdistische clip mét het bijpassende dansje dus.

 

Wie was Psy ook alweer?

Psy heet eigenlijk Park Jae-Sang en maakt sinds 2000 muziek. Grote bekendheid moest nog even uitblijven: pas in 2012 scoorde hij een enorme hit met het nummer Gangnam Style. In 2014 sloeg hij de handen ineen met Snoop Dogg voor het nummer Hangover, en in 2015 kwam Daddy uit. Beide wisten ze Gangnam Style niet te overtreffen. Gaat het deze nieuwe hit wel lukken?

Het dansje in acht stappen

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7
Stap 8

Daarna doe je nog iets van dit

Stap 9

Of een beetje van dit

Stap 10

En vergeet de dab niet

En natuurlijk de 'dab'

Voor je het weet, steel je de show in de club

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!