Good vibes

Een stapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

Camera videoStapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

Tineke Ceelen tijdens haar bezoek aan vluchtelingen in Somalië. / Foto’s: Stichting Vluchteling

Foto van 'Erik Jonk'

8 MEI 2017

Wereldwijd zijn op dit moment naar schatting 65 miljoen mensen op de vlucht. Tineke Ceelen helpt hen, met tal van collega’s over de hele wereld, al veertien jaar als directeur van Stichting Vluchteling. Een lange tijd, maar haar drive is er niet minder om geworden. Integendeel, want hulp aan vluchtelingen is wat Ceelen betreft meer nodig dan ooit. Metro sprak haar over Somalië, Oeganda en de Nacht van de Vluchteling, waarin duizenden Nederlanders in het holst van de nacht van 17 op 18 juni geld bijeen wandelen.

Wat doet de stichting?

„Stichting Vluchteling bestaat uit 25 medewerkers, maar we maken deel uit van een heel groot internationaal netwerk met vele duizenden mensen. Verzetshelden uit de Tweede Wereldoorlog zijn de stichting ooit begonnen. Als organisatie zetten we ons in voor vluchtelingen binnen hun eigen regio. We leveren de eerste acute noodhulp die mensen nodig hebben om een crisis te kunnen overleven. Wij zetten ons in met gezondheidszorg, met bescherming van extra kwetsbaren met maatwerk en met financiële hulp. In Somalië gaat dat laatste op een nieuwe manier, met cashhulp. Niet met flappen en muntjes, maar met een tegoed op hun mobiele telefoon. Bij de provider kunnen mensen het geld dat ze nodig hebben opvragen. Zo kunnen ze zelf kopen wat men het hardste nodig heeft, in plaats van in een lange rij te staan voor de vierde jerrycan of derde deken. Ze kunnen besluiten het geld te besteden aan voedsel, maar ook aan een matras of een ziekenhuisbezoek voor een kind.”

Een stapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

Kinderen in een vluchtelingenkamp in Somalië, het land waar de ergste hongersnood nog moet beginnen.

Triest voorbeeld: Somalië

„Ik bezocht Somalië 24 jaar geleden voor het eerst, toen nog voor Memisa. Ik kwam er in een gewapende overval terecht en haalde later een collega op die neergeschoten was. Ik was gelijk klaar met Somalië. Die situatie is nu door een combinatie van armoede, droogte, een hongersnood voor de deur en een conflict zo ernstig, dat ik eindelijk - in april - toch terugkeerde. Ik vond dat nodig omdat we als samenwerkende hulporganisaties veel geld voor het land ter beschikking kregen. Vanwege de risico’s zijn er weinig westerse hulpverleners. Ik kleedde me dus naar lokale maatstaven, maar kon alleen de stad in met een gepantserde auto en een escorte van mannen met machinegeweren. Mijn hotel had vier veiligheidswallen en 48 bewapende bewakers. Somalië is al tien jaar het meest corrupte land ter wereld. De ellende is zo enorm, dat ik er wilde zijn. Voor al die mensen die niets verkeerd gedaan hebben, het leed wordt als altijd veroorzaakt door een kleine groep.”

Heeft zo’n bezoek nut?

„Je bent er ten eerste al uit medeleven en solidariteit voor de slachtoffers. Ten tweede steun ik er ons eigen team van mensen, vooral lokale hulpverleners. Ik onderzoek de grootste noden en wil ervoor zorgen dat Nederlanders geld zo goed mogelijk besteed wordt. De garantie dat van elke euro 100 cent bij de Somalische vluchtelingen terechtkomt, heb ik niet. In zo’n land kan het niet anders dan dat er geld verdwijnt, maar dat kan geen reden zijn om geen hulp te verlenen. Er komt namelijk een heleboel geld wél aan en daarmee red je mensenlevens, red je kinderlevens. Kinderen die je onmogelijk de situatie in hun land kunt verwijten.”

Een stapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

Tineke Ceelen: Hulp is harder nodig dan ooit.

Wat is er aan de hand?

„Op het platteland van Somalië is zowel het eten, als de reserves, als het zaaizaad opgegeten. Toen werden de dieren opgegeten of die kwamen om door honger; en nu zijn de kinderen aan de beurt om te sterven. Daarom trekken vele mensen van dorpen naar steden. Ik heb vier dagen lang plekken in Mogadishu bezocht. Wat me bij blijft is een vrouw in een ziekenhuis die me zei: ‘Mevrouw, ik weet wat voor risico’s u loopt om hier te komen. Het raakt me dat u de moeite neemt om bij ons te komen kijken en om met ons te praten.’ Dan weet ik weer waarvoor ik het allemaal doe. Voor die mensen die worstelen met enorme problemen. Om al die mensen te kunnen redden vragen we een bijdrage; vragen we net een stapje harder te lopen tijdens de Nacht van de Vluchteling.”

Waarom dit evenement?

„Je kunt het zien als een stukje betrokkenheid, je geeft vluchtelingen die alles kwijt zijn woorden, een gezicht en natuurlijk geld. Vorig jaar is er 1 miljoen euro aan sponsorgeld opgehaald. Elke stap tijdens de Nacht van de Vluchteling levert wat geld op, geld dat cruciaal is om mensenlevens te kunnen redden. Kun je zelf niet lopen, dan kun je iemand sponsoren. Via de website ook personen die je helemaal niet kent, of ambassadeurs als Waldemar Torenstra en Art Rooijakkers.”

Een stapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

Dit Somalische vluchtelingetje woog zo weinig dat zij dreigde te sterven. Nu is zij herstellende.

Waarom een stapje harder?

„Omdat de 65 miljoen vluchtelingen van dit moment een historisch aantal is. Er zijn meerdere langdurige, taaie, zware conflicten in de wereld, waarbij hulpverlening steeds ingewikkelder wordt. Denk aan Somalië, Syrië, Jemen, Zuid-Sudan, Afghanistan en Pakistan. Gewone burgers en kinderen zijn er de slachtoffers. Juist in een tijd waarin de kloof tussen arm en rijk en tussen kansrijk en kansarm groeit, vind ik het belangrijk om een brug te slaan. Om een hand uit te steken naar mensen die het veel slechter getroffen hebben dan wij. Laten we hen helpen, laten we voor die mensen een stapje extra zetten.”

Goed voorbeeld: Oeganda

„In maart heb ik Bidi Bidi in het noorden van Oeganda bezocht. Daar trof ik de meest uitzonderlijke vluchtelingensituatie die ik ooit gezien heb. In een paar maanden tijd zijn er meer dan een half miljoen vluchtelingen uit Zuid-Sudan neergestreken. In maart waren het er ‘nog maar’ 270.000. De benadering van de Oegandese autoriteiten is ongekend. Alle vluchtelingengezinnen krijgen voor een onbepaalde periode een stukje grond in bruikleen toegewezen. Ze krijgen een materialenpakket om op die grond een eenvoudig onderkomen te bouwen. Bovendien krijgen de vluchtelingen pakketten goederen - van matten tot pannetjes - en levensmiddelen voor de eerste maand. En ze krijgen zaaizaad en gereedschappen om landbouw mee te bedrijven. De Oegandese autoriteiten beseffen drommels goed dat deze aantallen vluchtelingen binnenkomen, maar morgen niet naar huis gaan. De droom van een onafhankelijk Zuid-Sudan is een nachtmerrie geworden, het blijft daar diepe droefenis. Oeganda kiest ervoor dat vluchtelingen naar hun mogelijkheden een bijdrage kunnen leveren richting een nieuw bestaan. Ze zijn niet alleen afhankelijk van hulp van buitenaf, hoewel wij natuurlijk een belangrijke bijdrage leveren, maar krijgen een stevige duw in de rug. Prachtig.”

Een stapje harder tijdens de Nacht van de Vluchteling

‘Er komt een heleboel geld wél aan en daarmee red je mensenlevens, red je kinderlevens.’

Nieuwe afstanden

40 kilometer wordt er in de nacht van 17 op 18 juni gelopen van Rotterdam naar Den Haag (volgeboekt), van Nijmegen naar Arnhem en in Amsterdam. In de hoofdstad zijn er, zodat ook kinderen kunnen deelnemen, vanaf 18.30 uur ook nieuwe afstanden: 10 en 20 kilometer. Info / deelname / sponsoren: www.nachtvandevluchteling.nl.


Met koaladildo geld ophalen voor Australië

Met koaladildo geld ophalen voor Australië

Met koaladildo geld ophalen voor Australië / Geeky Sex Toys

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Over de hele wereld wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers van de Australische bosbranden. Ook het Australische Geeky Sex Toys doet een duit in het zakje met een speciale Koaladildo.

Hoewel het klinkt als een grap, is het dat absoluut niet. Het bedrijf is heel serieus over de Down-Under Donation Dildo. 


Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes

Amerikaanse veteraan (104) wil valentijnskaartjes / Screenshot YouTube Fox 40

Foto van 'Metro'

14 JAN 2020

Heb je nog geen valentijn? Misschien dat je een kaartje wilt sturen naar een Amerikaanse veteraan van 104 jaar oud. Hij hoopt namelijk valentijnskaartjes binnen te krijgen, zodat hij ze kan toevoegen aan zijn verzameling.

Bill White, die in de Tweede Wereldoorlog bij de Marine zat, verzamelde tijdens zijn carrière tientallen medailles. Zijn meest gekoesterde is de Purple Heart, die gegeven wordt aan militairen die verwond of gedood zijn in actie.

Vrienden


Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden
Likeability of5

Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden

Doodgewaande kat overleeft Australische bosbranden / Reddit Bozwoggle

Foto van 'Anne Kersten'

8 JAN 2020

Miljoenen dieren hebben de Australische bosbranden niet weten te overleven. De familie van kat Angel dacht dat het dier overleden was, tot het opeens weer op de stoep stond. 

De Australische Ben Symonds was - samen met zijn familie - gedwongen om het huis achter te laten en te evacueren. Tijdens de evacuatie zetten hun twee katten Angel en Mickey het op een lopen, in een poging de vlammen te ontsnappen. De kans dat de twee katten het razende vuur zouden overleven was nihil, dacht Symonds.

Toen de familie weer terugkwam in hun huis, dat wonder boven wonder nog overeind stond, waren de twee katten nergens te bekennen. „Het terrein om het huis was zwartgeblakerd. Alleen het gras had het overleefd." Hoop voor de katten had hij dan ook niet.


like
user_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Dit doen dj's écht achter de draaitafel

Dit doen dj's écht achter de draaitafel

Dit doen dj's écht achter de draaitafel / ANP

Foto van 'Metro'

4 JAN 2020

Meestal kan je nét niet de draaitafel van de dj op dat ene festival zien en moet je maar aannemen dat ze met hun superserieuze hoofd live aan het draaien zijn. Een Instagramgebruiker heeft ontdekt wat er écht achter de draaitafel schuil gaat. 

Met een serieuze uitdrukking op hun gezicht en de traditionele 'handjes in de lucht' is het standaard dj-plaatje wel compleet. Maar er wordt helemaal niet altijd live gedraaid tijdens een dj-set, sommige dj's spoken hele andere dingen uit.

Wortels


Baby Yoda-kat zoekt huisje
Likeability of6

Baby Yoda-kat zoekt huisje

Baby Yoda-kat zoekt huisje / CNN

Foto van 'Metro'

29 DEC 2019

Grote oren, enorme ogen en ongelooflijk schattig. Nee, we hebben het niet over Baby Yoda, maar over een kat die er sprekend op lijkt. 

De kleine Joy heeft behoorlijk wat weg van het wereldberoemde Star Wars figuur. Het enige verschil is dat deze kat wél echt bestaat en naast je op de bank kan liggen.

De kat werd namelijk eerder deze maand gevonden met een grote wond in haar nek. Hoe die wond is ontstaan, is nog niet helemaal duidelijk. Dierenartsen denken aan een aanval door een ander dier, dierenmishandeling of een ongeluk.


likelove
user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_0d2464c8141a5e8155f73e441d5d8a364c35d358_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’
Likeability of6

Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’

Papa geeft dochtertje ‘slechtste kerstcadeau ooit’ / Twitter

Foto van 'Metro'

25 DEC 2019

Een man gaf zijn dochtertje voor de grap een banaan als kerstgeschenk. Hij had uiteraard diepe teleurstelling verwacht, maar niets was minder waar.

Het tafereel speelde zich af in Los Angeles. De papa van de piepjonge Aria zette zich met camera in de hand schrap om de reactie van zijn dochter te filmen terwijl ze haar kerstcadeau opent. Als Aria ziet dat het een banaan is, gaat ze door het dolle heen. „Een banaan!”, roept ze enthousiast. „Ben je blij?”, vraagt haar moeder. „Ja!”, antwoordt ze. Vervolgens verorbert de peuter het stuk fruit vol genot.

Oprecht


lovelol
user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout

KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout

KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout / KFC

Foto van 'Metro'

7 DEC 2019

Zoek je nog een creatief, alternatief kerstcadeautje? Pak je kans: KFC verkoopt naar kip ruikend haardhout. En wees gewaarschuwd: de keten verwacht dat het ha(a)rd gaat. 

Een haardvuurtje is natuurlijk altijd gezellig, maar wat nou als je haardvuur ook nog eens naar je favoriete avondmaaltje ruikt? KFC is terug met het naar eigen zeggen „beroemde" gefrituurde kip haardhout.

Fans


Niemand wilde baby met down adopteren, tot de homoseksuele Luca
Likeability of5

Niemand wilde baby met down adopteren, tot de homoseksuele Luca

Luca en Alba / Screenshot Instagram Trapaluca

Foto van 'Metro'

29 NOV 2019

Baby Alba was dertien dagen oud toen ze door de 41-jarige Luca Trapanese geadopteerd werd. Ze was op dat moment al door twintig families afgewezen, omdat ze het syndroom van Down had. 

Ook haar moeder gaf Alba om het syndroom op voor adoptie. Voor de Italiaanse Luca was het echter geen probleem. Luca is homoseksueel en single, wat het voor hem moeilijk maakte om een kindje te adopteren. En áls hij dan al mocht adopteren, zou het alleen maar een kind met gezondheids- of gedragsproblemen kunnen zijn, vertelde hij aan onder andere aan Bored Panda. Maar dat hield hem niet tegen.


love
user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avatar

Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer

Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer

Zin in kerst? Zo kom je in de kerstsfeer / Pexels

Foto van 'Famme.nl'

29 NOV 2019

Kerstmuziek aan, kerstboom opgetuigd en kersttrui aan? Met deze films erbij ben je hélemaal klaar voor de kerst. 

„Wat, heb je nu al een kersttrui aan? Maar het is nog niet eens Sinterklaas geweest!" Grote kans dat dat al minstens vijf keer tegen je gezegd is. Maar of het nou november of december is: kerst is gewoon een hele fijne periode.

Dus wij snappen het écht als je nu al begint met kerst vieren, zodat je wat langer van deze gezellige periode kan genieten. Daarom hebben we een aantal films op een rijtje gezet, waarmee je helemaal in de kerststemming komt.


Likeability of6

Politie vervangt gestolen fiets van 6-jarige

De politie in Milaan heeft deze week een mooie daad verricht, nadat de nieuwe fiets van een zesjarig jongetje al direct op zijn verjaardag was gestolen Foto: Colourbox

Foto van 'Metro en ANP'

5 OKT 2019

De politie in Milaan heeft deze week een mooie daad verricht, nadat de nieuwe fiets van een zesjarig jongetje al direct op zijn verjaardag was gestolen. Het rijwiel werd deze week ontvreemd terwijl het kind op school zat. De moeder belde de politie, die bij het zien van het wanhopige ventje meteen geld inzamelde en een nieuw exemplaar kocht.

Maar bij deze goede daad bleef het niet, schrijft de krant Corriere della Sera zaterdag. De agenten hingen aan de fiets ook nog een briefje in een poging het vertrouwen van het jongetje in de wereld te herstellen. „Iemand heeft geprobeerd je dag te verpesten, maar dat is niet gelukt", schreef de politie. „De wereld behoort niet toe aan degenen die stelen, maar aan de rechtvaardigen en fatsoenlijken als jij."

Ontroerd door gulle gebaar


like
user_2955c27e6606324f433eb07a3c37405ce771d1a2_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'
Likeability of6

20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'

Merijn Ruis is een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) ermee blij maken. /Merijn Ruis

Foto van 'Roos Ravensbergen'

27 SEP 2019

Geven maakt gelukkig, weet geluksexpert Merijn Ruis. Daarom is hij een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) er blij mee maken.

Het begon met een bericht op LinkedIn. Daarin schreef Merijn dat hij 20 euro aan een vreemde zou geven, met daarbij een boodschap. De ontvanger heeft twee opties, staat op het briefje. Je kunt jezelf trakteren, op een lunch of bezoek aan de bios, maar je kunt ook een ander gelukkig maken door het geld door te geven. Welke optie de ontvanger koos? „Dat weet ik niet, het is geheel vrijblijvend. Ik wilde niemand onder druk zetten om aan mij te vertellen wat ze hebben gedaan, het gaat om mensen gelukkig maken”, zegt Merijn.

20 euro weggeven aan een vreemde: 'Geven maakt gelukkig'

Merijn Ruis is een nieuw initiatief gestart, met een simpel 20 euro biljet. Hij geeft het aan een vreemde, in de hoop dat zij iemand anders (en zichzelf) ermee blij maken. /Merijn Ruis


love
user_11c8fb00d10270d2dc9ba049a24dca0f8cdc4f60_avataruser_0ac462d1c5b4838304de11b0f5dafa29b34ce0f8_avatar

Deze Homecoming Dance met Marvel-thema maakt je dag hélemaal goed

Videostill YouTube ThePac Walden Grove

Foto van 'Daisy Heyer'

14 SEP 2019

Ook in Amerika zijn na de summer break de scholen weer begonnen. Eén van de scholen waar de rest van de wereld altijd halsreikend naar uitkijkt tot ze weer beginnen is de Walden Grove High School in Arizona. Daar is de homecoming-dans namelijk ieder jaar weer een spektakel om naar te kijken! 

Walden Grove High School is de op één na grootste middelbare school in Sahuarita, Arizona en opende in 2011 pas haar deuren. Op de school zit een behoorlijk groot dansgezelschap, The PAC Dance Team, die tot vijf keer toe staatskampioen zijn geworden met hun dansoptredens.

Als wij de Homecoming-dance van dit jaar - met tot in de puntjes verzorgd Marvel-thema - zien, begrijpen we dat wel. Wat is dit tof!


NK Politiehonden vol suspense, brokjes en pakmannen

Pakman en hond in actie / Peter Verrijdt van Verrijdtfotografie.

Foto van 'Iris Hermans'

6 SEP 2019

Rudy heeft het trainen van politiehonden in zijn bloed zitten. ,,De Nederlandse zijn de beste ter wereld, eentje van mij zat bij de Navy Seals.” Vrijdag start het NK.

Rocco en Rudy

Zijn huidige heet Rocco, net zoals de vorige, en twee ervoor. Het bekt gewoon lekker, ,,ik houd van een naam waar druk op kan worden gezet.” Rudy van den Elzen traint niet alleen politiehonden, hij is ook voorzitter van de NK-commissie van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging, de landelijke organisatie die is opgericht in 1907 en ruim 5000 actieve leden telt. Vandaag en morgen is het moment suprême waar de baasjes en hun honden het tegen elkaar opnemen tijdens het Nederlands Kampioenschap.


Social media gaat los op nieuwe kattenchallenge

Social media gaan los op nieuwe kattenchallenge

/ Pexels

Foto van 'Metro'

31 AUG 2019

Een internethype mag het gerust wel genoemd worden. Het filmpje dat tiener Jade Taylor-Ryan maakte gaat al enige dagen rond op social media. De hoofdrolspeler? Haar rode kat.

Dansmoves


Homoseksuele pinguïns adopteren ei

Homoseksuele pinguïns adopteren ei

Illustratie van pinguïnjong / Pexels

Foto van 'Metro'

16 AUG 2019

Twee homoseksuele pinguïns zijn hard op weg wereldnieuws te worden met hun zoektocht naar een jong. Onlangs adopteerde het stel uit de Berlin Zoo een ei dat door een andere pinguïn was achtergelaten. Sindsdien wordt er goed gezorgd voor hun toekomstige kleintje.

Vissen en stenen

Skipper en Ping, zoals de pinguïns heten, zijn volgens Berlin Zoo woordvoerder Maximalian Jäger al tijden op zoek naar een kleintje van hunzelf. Eerder probeerden ze al „vissen en stenen uit te broeden", schrijft de Berliner-Zeitung


'Strafzaak Hongarije kan nog wel jaren duren'

Symboolfoto voor gerechtigheid / ANP

Foto van 'Metro en ANP'

13 AUG 2019

Hongaarse advocaat werpt een licht op de Hollandse drugszaak. „Drugsdelicten worden heel zwaar bestraft in Hongarije." Maar geen levenslang, zo verwacht hij.

Zwaar


Bijzondere vluchten luchtmacht voor tv-serie

Bijzondere vluchten luchtmacht voor tv-serie

Op woensdag en donderdag scheren verschillende toestellen van de Luchtmacht over Nederland voor tv-opnames. Foto: ANP - Remko de Waal

Foto van 'Metro en ANP'

7 AUG 2019

Niet vreemd opkijken als er plotseling gevechtsvliegtuigen overvliegen, van een invasie is geen sprake. De Koninklijke Luchtmacht haalt woensdag en donderdag voor een tv-serie bijzondere manoeuvres uit met diverse vliegtuigen.

Spektakel


Groningen heeft het mooiste station van Nederland

Groningen heeft het mooiste station van Nederland

Het hoofdstation van Groningen is verkozen tot mooiste station van Nederland. Het historische station van Valkenburg werd tweede, op de voet gevolgd door Rotterdam Centraal. Foto: ANP - Remko de Waal

Foto van 'Metro en ANP'

7 AUG 2019

Het hoofdstation van Groningen is verkozen tot mooiste station van Nederland. Het historische station van Valkenburg werd tweede, op de voet gevolgd door Rotterdam Centraal, meldt de NS.

Stemmen

Van de meer dan tienduizend mensen die een stem uitbrachten, koos ruim 33 procent voor Groningen. Op Valkenburg stemde 16 procent van de deelnemers. Rotterdam Centraal kreeg 14 procent van de stemmen. Ook Amsterdam Centraal (11 procent) en Utrecht Centraal (9 procent) dongen mee naar de titel.


90's kids unite: de Tamagotchi is terug!

90's kids unite: de Tamagotchi is terug!

De 2013-versie van de Tamagotchi / ANP

Foto van 'Metro'

14 MEI 2019

Je hoorde er vroeger eigenlijk niet bij als je niet minstens één Tamagotchi had. Of tien. Op dat kleine apparaatje hield je je digitale huisdier in leven (of niet) en we hebben goed nieuws: de Tamagotchi heeft namelijk een comeback gemaakt!

De Japanse producent Bandai heeft het apparaatje nieuw leven ingeblazen voor een nieuwe generatie, schrijft het Amerikaanse Wired. Maar dat betekent niet dat de millennial 'm niet mag hebben, hoor. De nieuwe versie van de bekende gadget heet de Tamagotchi On. Hoewel hij sterk lijkt op het oude design, is hij nu verkrijgbaar in kleur en gelijk ook een stuk duurder.

Trouwen