Haantjes niet langer door de versnipperaar bij Lidl

13 april 2017 om 09:38 door Evie Westland
Haantjes niet langer door de versnipperaar bij Lidl
Foto: Pixabay

Stichting Wakker Dier geeft Lidl vandaag letterlijk een pluim. De supermarkt kiest er namelijk voor om hanenvlees te verkopen, vlees dat gewoonlijk al na de geboorte door de versnipperaar gaat of waarvan de eieren worden vergast.

Lidl is de eerste supermarkt die hanenvlees van legkippen gaat verkopen, aldus Wakker Dier. "Normaal worden de broertjes van legkippen direct uit het ei vergast omdat ze geen eieren leggen."

Kipster

De legkippen gaan vanaf deze zomer eieren leggen op de nieuwe boerderij 'Kipster'. Zowel het vlees van de Kipster ‘leghaantjes' als de Kipster eieren liggen vanaf oktober in het schap bij Lidl. De eieren dragen 3 Beter Leven sterren van de Dierenbescherming. Wakker Dier is blij: “Het is absurd dat we aan de ene kant miljoenen kuikens fokken voor vlees, en aan de andere kant kuikentjes weggooien omdat ze minder opleveren."

Omdat Lidl de eerste supermarkt is dat hanenvlees in de schappen legt, heeft Wakker Dier al aangekondigd Lidl in oktober te belonen met een positieve radiospot. De stichting hoopt daarmee meer aandacht te creëren voor de keuze van de supermarktketen, "zodat vele andere supermarkten zullen volgen".

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!