Indrukwekkende video over daklozen ontroert Engeland

15 februari 2017 om 19:49 door Evie Westland
Indrukwekkende video over daklozen ontroert Engeland
Foto: Screenshot YouTube

Een emotioneel filmpje over de moeilijkheden waar daklozen - of mensen die het moeilijk hebben thuis - tegenaan kunnen lopen, heeft vele mensen in Engeland ontroerd. De video laat zien hoe de fictionele tiener Sam geen plek kan vinden om te slapen, nadat ze vanwege moeilijkheden thuis een bed voor de nacht zoekt.

Het filmpje laat zien dat er uiteindelijk maar weinig mensen zijn die zich écht om het jonge meisje bekommeren. Als ze al een reactie krijgt op haar oproep om ergens te overnachten, krijgt ze de reactie dat het niet van de ouders mag of dat de betreffende vriendin niet thuis is. Ze mag wel blijven slapen bij iemand die seksueel ongepaste opmerkingen maakt, maar daar zit de tiener ook niet op te wachten.

 

Het filmpje is een reclame van The Centrepoint Helpline, een adviesservice voor jongeren die of dakloos zijn of het risico lopen om dakloos te raken, schrijft Metro UK.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!