Fiets Vlaamse minister gestolen na promotie fietsen

14 februari 2017 om 18:29 door Evie Westland
Fiets Vlaamse minister gestolen na promotie fietsen
Foto: ANP

Ook lullig: wil je als minister het gebruik van de fiets promoten, moet je met de auto weer naar huis omdat jouw fiets is gestolen tijdens de persconferentie over het gebruik van de fiets. Het overkwam de Vlaamse minister van Mobiliteit, Ben Weyts.

Weyts maakte tijdens de conferentie een plan bekend om 300 miljoen euro te investeren in fietspaden, schrijft NU.nl. Daarmee zouden meer mensen de auto vaker moeten inruilen voor de fiets, om zo de filedruk bij onze zuiderburen te verlagen.

 

Toen de minister na een half uur weg wilde, bleek nota bene zijn fiets gestolen. „We hebben de fiets in het fietsenrek op het station achtergelaten en natuurlijk op slot gezet. Toen we een half uur later terugkwamen, was de fiets verdwenen”, aldus een woordvoerder van Weyts.

Weyts moest uiteindelijk door zijn chauffeur worden opgehaald. Hij gaf aan dat hij hoopt dat de politie de dader aan de hand van camerabeelden kan opsporen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!