Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 8 feb 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 15 beste landen om te wonen met gezin

We zien het vaak terug in programma’s als Ik Vertrek en Helemaal Het Einde!: Nederlandse gezinnen die naar het buitenland verhuizen om daar hun dromen waar te maken. Zoals te zien is in deze programma’s heeft een verhuizing naar het buitenland veel impact op kinderen. Maar naar welk land kun je nu het beste verhuizen voor puur geluk?

Internations, een wereldwijd netwerk van expats en ondernemers, heeft een enquête gehouden onder expats en stelde een lijst samen met negentien landen waar je het beste een gezin kunt starten. Zaken als het onderwijs, kinderopvang, de gezondheid en veiligheid van kinderen werden beoordeeld. Vooral Europese landen scoren goed op de lijst. Finland staat met stip op nummer 1, de expats konden niets negatiefs bedenken over het Scandinavische land. Maar ook ons kikkerlandje is terug te vinden in de lijst. Nederland staat op een 13e plaats en scoort vooral hoog op de kwaliteit van het onderwijs.

Rust en veiligheid in Finland. Foto: Colourbox
  1. Finland
    Het land scoorde zeer hoog op punten als gezondheid en veiligheid van kinderen. Zo’n 70 procent van de expats noemde de kwaliteit van het onderwijs uitstekend.
  2. Tsjechië
    Het Oost-Europese land staat vooral hoog in de lijst omdat het onderwijs in Tsjechië erg goedkoop is.
  3. Israël
    Israël werd geroemd om de goede kinderopvang en de mogelijkheden tot verschillende soorten onderwijs.
  4. Oostenrijk
    Oostenrijk stond vorig jaar nog op de eerste plek, maar is iets gedaald omdat het land achteruit is gegaan op zaken als familiewelzijn en de kwaliteit van onderwijs.
  5. Zweden
    Ook Zweden is iets gezakt in de lijst, omdat er momenteel veel veranderingen plaatsvinden op het gebied van onderwijs.
  6. Noorwegen
    Noorwegen stond vorig jaar nog op de 17e plaats, maar de verbeterde kinderopvang heeft het land een zesde plek opgeleverd.
  7. Australië  
    Dit continent scoorde vooral goed vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn voor kinderen.
  8. Taiwan
    Het Aziatische land staat vooral bekend om de veiligheid voor kinderen. Ook scoort Taiwan hoog op kindvriendelijkheid.
  9. België
    Onze zuiderburen hebben het qua kinderopvang en onderwijs goed geregeld.
  10. Duitsland
    Alhoewel onze oosterburen op een 10e plek staan, sturen expats hun kinderen toch liever naar internationale scholen dan naar een nationale school.
  11. Frankrijk
    De Fransen staan er nu niet echt bekend om dat ze goed zijn in het spreken van een andere taal. Toch is dit voor de expats geen probleem. Zij vinden het juist fijn dat hun kinderen een tweede taal leren.
  12. Polen
    Door de goedkope kinderopvang en gevarieerd onderwijs staat Polen op een 12e plek.
  13. Nederland
    Een dertiende plek voor Holland, wij scoren vooral hoog op de beschikbaarheid van kinderopvang en het onderwijs. Vooral de diversiteit in het Nederlandse onderwijs zorgt ervoor dat expats graag in ons land willen wonen.
  14. Luxemburg
    Het kleine landje staat bekend om het familiewelzijn en de veiligheid voor kinderen.
  15. Zuid-Afrika
    Zuid-Afrika heeft niet bepaald het imago van een veilig land, toch blijkt het bij expats de voorkeur te hebben. Mede omdat er altijd wat te doen is voor kinderen.
Genoeg activiteiten in Australië . Foto: Colourbox

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.