Deze fenomenen zijn we in 2017 nog lang niet vanaf

Van deze fenomenen zijn we in 2017 nog niet af

Maan won begin 2016 The Voice of Holland. Ook in 2017 zijn we nog niet van de talentenjachten af. / ANP

Foto van 'Daisy Heyer'

Daisy Heyer

30 DEC 2016

Het einde van 2016 is in zicht en dan is het traditiegetrouw weer tijd voor lijstjes. Zo ook het lijstje van trends en fenomenen waar we in 2017 nog lang niet van af zijn. Here we go!

1 Treitervloggers

Het was er opeens, maar denk maar niet dat 2016 het enige jaar is waarin de ‘treitervlogger’ zijn of haar ding kan doen. 2016 was het jaar waarin we massaal kennis maakten met ‘treitervlogger’ Ismael Ilgun, die bekend werd omdat hij alles wat er gebeurde in zijn leven en de wijk in Zaandam waar hij woont op YouTube plaatste, of dat nou als pesterijen gezien werd of niet.

Ook rapper Boef kwam met zijn ‘treitervlogs’ meerdere malen in het nieuws, al vinden zowel Boef als Ismael dat ze de naam treitervlogger absoluut niet verdienen.

Hoe je het ook went of keert: vloggen is in 2016 mateloos populair geworden, dus zullen de treitervloggers in 2017 waarschijnlijk eerder als paddestoelen uit de grond schieten, dan dat ze zullen uitsterven. En met als eerste vlogger in Nederland met een contract bij platenlabel Top Notch, zijn we van de ‘hoofdtreiteraar’ Ismael Ilgun voorlopig ook niet af.

2 The Green Happiness

Het ‘dieetboek’ Your 50 Days of Green Happiness bestond al een tijdje, maar kwam in 2016 opeens volop in het nieuws toen ‘dieetgoeroes’ Tessa Moorman en Merel von Carlsburg, die het boek schreven, hun nieuwste boek in een interview met NRC en RTL Late Night kwamen promoten en daar onder andere gezegd werd dat een ei de menstruatie van een kip zou zijn.

Velen zeiden dat het dieet van de twee een gevaar voor de gezondheid was. Merel en Tessa kregen te maken met een stortvloed aan kritiek, waardoor de twee later met een uitgebreide uitleg over alle dieetregels in hun boek kwamen. Daarnaast gingen ze voor hun nieuwste boek in gesprek met de Nederlandse Vereniging van Diëtisten. Hun nieuwste boek ja, want kortgeleden is Your 50 days of Green Happiness, de wintereditie uitgekomen. En dat betekent dat we in 2017 nog lang niet van de twee groene meiskes af zijn.

3 Pokémon Go

Heel de wereld was plotseling in de ban van dat ene spelletje op je smartphone: Pokémon Go. Je kon niet op of omkijken, of iemand was bezig met het vangen van een Pikachu of Bellsprout. Zo snel als de enorme hype kwam, leek hij ook weer overgewaaid, maar wij verwachten dat je ook in 2017 weer vastgeklampt aan je telefoon zit voor een soortgelijk spel: de geruchten gaan namelijk al tijden dat er na Pokemon Go ook een Harry Potter Go aan gaat komen. Dat kan maar één ding betekenen: installeren die hap, en buitenspelen maar!

4 Toeristen in Amsterdam

Dit beeld in de Amsterdamse Kalverstraat zullen we in 2017 nog vaak terugzien. / ANP

Dit beeld in de Amsterdamse Kalverstraat zullen we in 2017 nog vaak terugzien. / ANP

Toeristen, we verdienen er geld aan, maar vooral in Amsterdam wordt steen en been geklaagd over de enorme drukte in de stad. Helaas voor de klagers: ook in 2017 blijft het aantal toeristen dat naar onze hoofdstad trekt naar verwachting stijgen. in 2016 steeg het aantal toeristen dat een hotelovernachting in Amsterdam boekte al met 9 procent (onderzoeksbureau OIS) en ligt het aantal toeristen op zo’n 18 miljoen mensen. In 2025 zijn dat er naar verwachting 23 miljoen. Dus nee, ook in 2017 kun je niet even rustig door het centrum wandelen: het wordt druk. Heel druk.

5 Talentenjachten

We roepen ieder jaar massaal dat we er helemaal klaar mee zijn, en toch hebben we ieder jaar weer een fiks aantal talentenjachten op televisie. Met dit jaar onder andere Idols, The Next Boy/Girl Band, Holland’s Got Talent en natuurlijk The Voice of Holland hebben we nog maar een fractie van de shows opgenoemd. Of we er in 2017 dan eindelijk vanaf zijn? No way. De aankondiging van de volgende Idols is al op de buis en ook voor 2017 kun je je weer opgegeven voor onder andere The Voice of Holland. We zingen dus gezellig nog even door!


Log in om een reactie te plaatsen

Views

0

Canadese ouder vecht tegen geslacht op geboorteakte

Foto: Colourbox

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

4 JUL 2017

Kori Doty beviel al in november van Searyl Atli. De baby heeft maanden later echter nog steeds geen geboortecertificaat. De reden? Ouder Kori, die zich niet als man of vrouw identificeert, wil dat het geslacht van het kind wordt weggelaten uit officiële documenten.

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen
Likeability of 5

Versjes van Lars: ik wil elke week positief openen

Foto: Alex de Groot

Foto van 'Jessica Heijmans'

Jessica Heijmans

3 JUL 2017

Heb lief. Dat is de belangrijkste boodschap van Lars van der Werf, de man achter 'De Versjes van Lars'. In een paar woorden weet hij een liefdevolle boodschap te vertellen, en dat heeft hem veel succes gebracht. Met een enkele tweet ('ik zoek een uitgever') wist hij binnen een week de aandacht van vijf uitgeverijen te trekken en inmiddels heeft hij al drie boeken gepubliceerd. Vanaf deze week gaat hij ook columns en vlogs voor Metro maken.

Hoe ben je bij de versjes beland?

Camera videoZij zijn verliefd op de opera

Straks zit de zaal helemaal vol./ANP

Foto van 'Constance van Amstel'

Constance van Amstel

29 JUN 2017

Bijna een half miljoen mensen zagen inmiddels de YouTube-clip waarin zangeres Maan de operaklassieker Nessum Dorma zingt in het programma De Beste Zangers van Nederland. In het programma probeert operazangeres Tania Kross om het genre wat bekender te maken.

Op de Dutch National Opera Academy in Amsterdam wordt de échte nieuwe lichting operazangeressen klaargestoomd. In Metro vertellen vier talenten over hun keuze voor opera.

Nederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Camera videoNederlanders in Londen: we moeten door blijven leven

Agenten leggen een poster bij de bloemen bij Finsbury Park Foto: AFP

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

21 JUN 2017

In maart op de Westminster Bridge, eerder deze maand op de London Bridge en Borough Market en zondagnacht bij de Finsbury Park moskee. Om aanslagen aan de orde van de dag te noemen is overdreven, maar in Londen is de afgelopen maanden heel wat gebeurd. Ook het concert van Ariana Grande in Manchester, waarbij een man zichzelf opblies, liet zijn sporen na bij de bewoners.

Fotograaf laat de schoonheid van insecten zien

Foto's: Françesco Bagnato

Foto van 'Metro World News'

Metro World News

20 JUN 2017

Insecten worden meestal gezien als kleine vieze beestjes. Toch lukte het de Italiaanse fotograaf Françesco Bagnato om de schoonheid van de kleine onderkruipsels te laten zien met een prachtige macrofotografie serie.

Voor de fotoserie Entomology portretteerde hij tientallen kleurrijke insecten op een zwarte achtergrond. De Italiaan brengt al sinds zijn jeugd uren door in de natuur en was op jonge leeftijd al gefascineerd door de schoonheid van bijvoorbeeld vuurvliegjes. Hij is gek van insecten omdat ze zo veelzijdig zijn. ,,Ze hebben verschillende kleuren, ze kunnen vaak zwemmen én vliegen tegelijk. Het metamorfose effect van insecten vind ik een van de meest bijzondere dingen die er bestaan."

Interactieve tattoo's geven info over je gezondheid

De tattoo zal van kleur veranderen bij een verandering van je gezondheid

Foto van 'Lisa Vermeij'

Lisa Vermeij

16 JUN 2017

Tatoeages zijn in de meeste gevallen een mooie versiering van het lichaam. Maar wat als een tattoo op je huid je kan helpen informatie over je gezondheid weer te geven? Dit is het idee achter DermalAbsyss, een project van de Massachusetss Institute of Technology (MIT) en onderzoekers van Harvard Medical School.

Speciale gekleurde inkt

Vrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Camera videoVrouw redt haar gezin van brand Grenfell Tower

Foto: Facebook Natasha Elcock

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

16 JUN 2017

De vreselijke brand in de Londense Grenfell Tower kostte tot nog toe 30 mensen het leven. Dat aantal zal gezien het hoge aantal vermisten nog flink gaan oplopen verwacht de politie volgens The Telegraph. Er waren ook overlevenden, waaronder flatbewoonster Natasha die zichzelf en haar vriend en dochtertje wist te redden van de dood.

Toen de 39-jarige vrouw in de nacht van dinsdag op woensdag het bericht kreeg dat ze binnen moest blijven, bedacht ze een plan: ze liet het bad vollopen. „Ik heb de badkamer laten overstromen. Het hield de flat vochtig. Het heeft waarschijnlijk ons leven gered”, aldus Natasha in gesprek met de Daily Star.