Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 28 okt 2016
Leestijd: 3 minuten

Chocofans verzamelen bij winkel Tony Chocolonely

Karamel-zeezout, melk en cola of toch liever puur met gember en citroen? Wie kent Tony Chocolonely niet, een van de populairste chocolademerken? De chocoladerepen zijn niet alleen heel erg lekker, maar ook slaafvrij en fair trade. Het was altijd al een zoete inval op het kantoor van Tony Chocolonely, en nu de hoogste tijd om de deuren te openen voor alle chocoladeliefhebbers.

De Tony Chocolonely-winkel zou donderdag officieel openen op om 16.00, maar om 15.00 was het al aardig druk. Zo komen er chocofans uit Arnhem, Overasselt en Eindhoven naar de Polonceaukade 12 in Amsterdam om de winkel te zien. Charmaine, bijvoorbeeld, die speciaal uit Eindhoven kwam voor de opening.

„Ja, ik ben gek op de chocola van Tony en heb herfstvakantie, dus ik wilde graag naar de winkel komen. Te gek dat je overal chocola kunt proeven”, zegt Charmaine tegen Metro. Ook Juriaan kwam samen met zijn beste vriend Bas naar de opening. Terwijl zij de speciale glühwein-chocolade proeven, vertelt Juriaan waarom hij naar de winkel is gekomen. „Ik ben echt superfan van Tony. Ik eet vet veel repen en heb zelfs een opschrijfboekje van Tony Chocolonely.”

Foto: Facebook Tony Chocolonely

Marieke Elk, ‘Livin La Vida Choco’ ofwel brandmanager bij Tony Chocolonely, legt uit dat er altijd al veel mensen langs het kantoor kwamen met de vraag of er een winkel en fabriek was. Ook wilden mensen vaak meer weten over het verhaal van Tony Chocolonely. „Hoe kun je nu beter je verhaal vertellen dan door je fans ‘thuis’ uit te nodigen? Vandaar dat we een winkel hebben geopend, zodat we direct in contact staan met onze fans. We kunnen ons verhaal vertellen, maar we staan ook open voor ideeën van chocoladeliefhebbers, zoals tips voor nieuwe smaken”, zegt Marieke.

Alles proeven

De winkel is een walhalla voor de Tony-liefhebber, want je mag alles proeven. En er is veel om te proeven: melkchocola, gember-citroen-puur, karamel-zeezout, puur-pecan-kokos… en als je dan nog niet misselijk bent, kun je je nog vergrijpen aan de puur-merengue-kers, melk-popcorn-discodip of puur-sinaasappel-rozemarijn.

Ook is er een gigantische chocolademuur, met alle Tony-repen op een rij. Naast het proeven van chocola kun je er toffe Tony-souvenirs proeven. De kleine winkel bevindt zich dicht bij het kantoor van Tony Chocolonely en elke werknemer in het bedrijf moet een dagje in de winkel staan. „Zo houden we het dicht bij onszelf en kunnen we echt het verhaal vertellen.”

Mocht je nog niet weten wat dat verhaal precies is, dan legt Marieke het nog even uit. „Onze missie is om samen honderd procent slaafvrije chocolade te maken. Er is nog steeds veel ongelijkheid in de cacaoketen en het leven van een cacaoboer is niet altijd even eerlijk verdeeld. Wij kopen onze cacao rechtstreeks bij de eerlijke boerencoöperaties in Ghana en Ivoorkust. Mensen weten vaak niet dat er nog slavernij is in de cacaobusiness en wij willen ze graag bewust maken van de situatie.”

Foto: Facebook Tony Chocolonely

Je kunt in de winkel terecht van maandag 13.00 tot 18.00 uur en dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 en 18.00 uur. Let op: de zaak is tussen 12.30 en 13.00 gesloten. Voorlopig blijft het bij een winkel in Amsterdam, maar het zou zomaar kunnen dat er meer vestigingen volgen in andere plaatsen.

Foto: Facebook Tony Chocolonely

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.